Waar moet je op letten bij de keuze van Omega-3 visolie – 6 belangrijke punten

Het is niet altijd makkelijk voor een consument om de waarheid te vinden. Dat is niet anders voor Omega-3 (Visolie), waar veel mensen in het duister tasten.

Bij Arctic Blue zijn we een groot fan van algenolie én van MSC Visolie gemaakt van verse Noorse wilde vis.

We zijn geen fan van krill olie of van visolie zonder MSC Keurmerk (gemaakt van hele sardientjes / ansjovis in verre warme landen).

De vloeibare Arctische MSC Visolie is krachtiger dan algenolie en bevat bovendien vitamine D. Hier volgen 6 belangrijke punten waar je op kunt letten bij je keuze voor visolie:

  1. Hoeveelheid Omega-3 EPA+DHA. Een lepeltje vloeibare visolie (5 ml) bevat 3 tot 6 keer meer Omega-3 dan een capsule. Een fles is hierdoor effectiever (en goedkoper).
  2. Versheid/smaak. Oude ranzige (geoxideerde) olie smaakt vies en is niet bepaald gezond voor je. Verse olie is te herkennen aan een zachte smaak (zonder visgeur). Merken met verse olie zijn meestal ook MSC gecertificeerd en willen graag hun Totox-waarde (maat voor versheid) met je delen.
  3. Zuiverheid. Voor een consument moeilijk te beoordelen. Als ze geen cijfers met je willen delen kun je je afvragen waarom ze dit niet doen …
  4. Natuurlijke vorm. Sommige capsules met geconcentreerde visolie bevatten de zogenaamde (instabiele) ethylester-visolie. Het gezonder om visolie in de natuurlijke triglyceride vorm te nemen.
  5. Vitamine D. Vloeibare visolie bevat meestal vitamine D. Voor een groot gedeelte van het jaar is dit meegenomen. Eventueel extra in de zomer kan geen kwaad.

MSC keurmerk en herkomst. Als een merk alleen ‘visolie’ vermeldt, kun je ervan uitgaan dat de olie afkomstig is van hele sardientjes en ansjovis warme verre warme landen in Zuid-Amerika of zelfs uit China. Visolie met een MSC keurmerk komt uit Alaska of Noorwegen en wordt milieubewust gemaakt van de snijresten van wilde kabeljauw of wilde zalm nadat de filet voor de winkels eraf is gesneden.