Werken wordt leuk als je ontdekt wat je drijft en waar je met passie over kunt praten. Helemaal leuk wordt het als je iets probeert te verbeteren. Onderstaande organisaties en personen zijn daar druk mee bezig ieder op zijn eigen gebied. Zij zien ook het belang van duurzame visolie en steunen het Arctic Blue initiatief. Wij zijn blij met deze aanmoediging en hun support. Dank jullie wel!

Wereld Natuur Fonds

Ambassadeur

Bekijk profiel

Wereld Natuur Fonds

×

Wereld Natuur Fonds

Ambassadeur

Wereld Natuur Fonds Reinier Hille Ris Lambers, Advisor Conservation Oceans and Coasts.

 

Reinier HRL

“Het Wereld Natuur Fonds (WNF) vindt het belangrijk dat visproducten MSC-gecertificeerd zijn. Dit betekent dat de gebruikte vistechnieken de natuur onder water niet aantasten en visbestanden op peil blijven. Voor WNF is MSC momenteel het enige keurmerk dat voldoende garanties biedt op duurzame visserij.”

Scroll Down

Good Fish Foundation

Ambassadeur

Bekijk profiel

Good Fish Foundation

×

Good Fish Foundation

Ambassadeur

Good Fish Foundation Christien Absil, Chair Good Fish Foundation en founder van de VISwijzer. Plaats 72 in Duurzame Top 100.

 

christien1

“Initiatieven die bijdrage aan onze missie: ‘Good Fish, Good Life’ hebben onze steun!”

Scroll Down

Marine Stewardship Council

Ambassadeur

Bekijk profiel

Marine Stewardship Council

×

Marine Stewardship Council

Ambassadeur

Marine Stewardship Council “Met plezier heb ik de eerste MSC-visolie van Nederland gecertificeerd.”

 

Victor Simoncelli, Marine Fisheries Biologist, Marine Stewardchip Council.

arctic_blue_lucas_victor

“25% van de wereldwijde visvangst wordt gebruikt voor visolie en vismeel. Juist hier is nog veel vooruitgang op het gebied van duurzaamheid te boeken. MSC verwelkomt daarom de verantwoordelijkheid die Omega-3 merken nemen, door (slechts) visolie uit de duurzame visserijen te betrekken. Wij zijn blij dat Arctic Blue hierin het voorbeeld geeft en we merken dat ook de consument dit waardeert en steeds meer op de herkomst van visproducten let.”

Scroll Down

Lucas Simons

Ambassadeur

Bekijk profiel

Lucas Simons

×

Lucas Simons

Ambassadeur

Lucas Simons Na de koffie en chocolade, is het fijn te kunnen kiezen tussen goede en foute visolie.

 

Lucas Simons, auteur van Changing The Food Game. Founder NewForesight en SCOPEinsight. Young Global Leader in World Economic Forum.

Lucas Simons: Changing the food game.

Scroll Down

Maurits Groen

Ambassadeur

Bekijk profiel

Maurits Groen

×

Maurits Groen

Ambassadeur

Maurits Groen “Gebruik van reststromen past in een circulaire economie.”

 

Maurits Groen, Duurzaam & Social serial entrepreneur & activist. Plaats 1 in Duurzame Top 100. Co-founder Waka Waka.

Waka Waka Share The Sun

 

Algen – Soms wordt de vraag gesteld, waarom niet stoppen met visolie en alleen algenolie (met zelfde gezondheidseffect) aanbieden, want dat is toch duurzamer? Een hele logische en belangrijke vraag inderdaad en daarom ook een uitgebreid antwoord:

We blijven zowel algenolie als visolie aanbieden. De reden is dat we de komende jaren met visolie meer impact op overbevissing kunnen hebben dan met louter de verkoop van algenolie. Dat gaan we uitleggen:

Algenolie wordt en zal de komende jaren gekocht worden door een kleine groep: de voorlopers in duurzaamheid. Dat komt omdat algenolie 2-3 keer zo duur als visolie. De massa blijft goedkopere (en foute) visolie kopen, vanwege die lagere prijs. Nu wordt het interessant, want onze goede (duurzame) visolie heeft dezelfde lage prijs als de foute, waardoor ook de massa deze gaat kopen. Onze MSC visolie gaat dus overbevissing tegen. Algenolie heeft dat effect nog maar mondjesmaat omdat de komende jaren de productiekosten van algenolie nog hoog blijven. Algen voor algenolie worden nu nog industrieel gekweekt (dit is het geval bij ieder algenolie merk, alleen wij durven dit gewoon ronduit te vertellen, vanwege onze 100% transparantie belofte). Dit proces kost nu nog veel kunstmest en veel energie (die wij als enige algenolie bedrijf in de wereld trouwens compenseren via het planten van bomen).

Samenvattend: De 4 redenen waarom Arctic Blue MSC visolie de duurzaamste visolie in de wereld is:

  1. Vis afkomstig van MSC gecertificeerde / duurzame visserij.
  2. Er wordt visolie van de vis gemaakt nadat de filet voor menselijke consumptie is verwijderd. Zo goed als alle andere merken verwerken hele vissen. Dat zijn sardines en ansjovis die ook voor menselijke consumptie hadden kunnen worden gebruikt, dan wel van nature thuis horen in de voedselketen van de walvis, tonijn, dolfijn en zeeleeuwen.
  3. Alle Arctic Blue producten zijn klimaat-neutraal. Dit betekent dat onze producten (zelfs tot en met uw aankoop) geen negatief effect op het klimaat. Dit doen we door zoveel mogelijk energie te besparen: onze Noorse fabriek werkt alleen op energie uit waterkracht. CO2 die geproduceerd wordt bij transport wordt gecompenseerd door het planten van bomen.
  4. Het gebruik van zakjes in plaats van de bekende potjes, levert een reductie aan recyclebaar plastic op van 90%.

Scroll Down

Reinier van den Berg

Ambassadeur

Bekijk profiel

Reinier van den Berg

×

Reinier van den Berg

Ambassadeur

Reinier van den Berg “Fijn om weer een klimaat-neutraal product te mogen verwelkomen. Op naar True Pricing.”

Carbon Neutral Productmyclimate.org

Reinier van den Berg, weerman & klimatoloog. Co-founder Ecoland.tv. Plaats 75 in Duurzame Top 100.

Arctic Blue wil niet alleen de Oceaan Prijs, maar ook de Klimaat Prijs winnen. Alle Arctic Blue producten zijn klimaat-neutraal. Dit betekent dat ze netto geen uitstoot van broeikasgassen (zoals CO2) geven in het hele traject (productie, verpakken, vervoer tot en met zelfs de aankoop door de consument). Dit gebeurt door energie reductie (Noorse waterkracht) en energie compensatie (het aanplanten van bomen). Kleine moeite, True pricing!

Ecoland.tv

Scroll Down