Gratis verzending boven €20,-
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel
hello world!

Geen producten in de winkelwagen.

menu
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel

HS-Omega-3 Index Test

Volledig pijnloos en duurt slechts 5 minuten

Leidende type Omega-3 test in de wereld
Eenvoudige test kit om zelf thuis af te nemen via vingerprik
Nederlandstalige Omega-3 index resultaten met specifieke aanbevelingen
Beveiliging van persoonlijke testresultaten
Vanaf

Vanaf 69,90

Wissen
> Gratis verzending in Nederland & België boven €20,-
We zijn bereikbaar op 030-2447097
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
Informatie over onze HS-Omega-3 Index Test

De HS-Omega-3 Index Test is een test kit voor thuis. Je neemt volledig pijnloos enkele druppels bloed af uit je vingertop en stuurt deze op naar ons laboratorium met bijgesloten retourenvelop. Na analyse ontvang je een uitgebreid resultaatoverzicht. De test geeft uitsluitsel hoeveel Omega-3 en Omega-6 vetzuren je via je voeding binnenkrijgt door het meten van de Omega-3 Index en de Omega-3 en Omega-6 verhouding.

De Omega-3 Index is het percentage Omega-3 vetzuren EPA en DHA in het totale vetzuurgehalte van het bloed. Dit is een maat voor het vetzuurgehalte in je lichaamscellen. Dit percentage ligt tussen 2 en 12%. Een index tussen 8 en 12% is gewenst en verlaagt de kans op klachten.
De verhouding tussen Omega-3 en Omega-6 is de zogenaamde vetzuurbalans. Het is een maat voor je consumptie van onverzadigde vetzuren. Een gunstige vetzuurbalans verlaagt de kans op klachten.

Wat is het precies?


HS-OMEGA-3 INDEX

De HS-Omega-3 Index test kit is de best onderzochte manier om erachter te komen hoeveel Omega-3 vetzuren jouw lichaamscellen bevatten. Het percentage Omega-3 vetzuren EPA en DHA in het totale vetzuurgehalte van het bloed is namelijk een maat voor het vetzuurgehalte in lichaamscellen. Structuur en werking van het hart, hersenen, ogen en de spieren zijn afhankelijk van de hoeveelheid Omega-3 vetzuren in celmembranen. Talrijke studies bevestigen dat een een Omega-3 Index score tussen 8% en 12% de kans op klachten verlaagt en dus de beste bescherming biedt. Een score lager dan 6% is niet optimaal. Met de Omega-3 test krijg je inzicht in je gezondheid en kun je die gericht verbeteren.

 

VERHOUDING OMEGA-3/OMEGA-6 (VETZUURBALANS)

Te veel bewerkt voedsel (kant en klaar maaltijden, tussendoortjes, koekjes, pakjes en zakjes, margarine en gefrituurd eten) en goedkoop vlees en vleeswaren zorgen voor te veel Omega-6 in ons eten. Dit komt door de goedkope Omega-6 rijke plantaardige oliën die als vulmiddel hierin of in veevoer verwerkt worden. In combinatie met te weinig goede vette vis (zoals haring, makreel, sardientjes en zalm) of weinig plantaardige Omega-3 (uit algenolie, lijnzaadolie, walnoten, avocado, etc.) kan dit resulteren in wel 10 of 20 keer meer Omega-6 dan Omega-3 gemeten wordt. Een redelijke verhouding is niet meer dan 3 tot 5 keer meer Omega-6 dan Omega-3. Met deze verhouding (tussen 5:1 tot 3:1) kan je lichaam klachten makkelijker herstellen. Daarnaast wordt het makkelijker een goede gezondheid te behouden en te versterken. De meest ideale vetzuurverhouding is niet meer dan 3 keer meer Omega-6 dan Omega-3. Dus 3:1 of lager. Echter is het niet gewenst om meer Omega-3 dan Omega-6 te hebben. 1:1 is de grens.


Hoe werkt het?


Je krijgt een platte test kit in je brievenbus. Deze bevat alles wat je nodig hebt om via een vingerprikje 2 druppels bloed op een speciaal kaartje te laten vallen. Als je de instructies volgt kan het niet fout gaan en is het pijnloos. Vervolgens stop je het kaartje in de bijgeleverde retourenvelop (met antwoordnummer) en stuur je deze naar ons op. Samen met ons gecertificeerde lab in Duitsland zorgen we dat je ongeveer na 15 werkdagen het resultatenrapport via e-mail ontvangt. Je weet dan precies hoeveel Omega-3 vetzuren jouw lichaamscellen bevatten en hoe deze zich verhouden ten opzichte van de Omega-6 vetzuren. Afhankelijk van het resultaat kun je suggesties opvolgen om je Omega-3 Index en je vetzuurbalans te verbeteren.


Veelgestelde vragen

Waarom zou ik de HS-Omega-3 Index Test doen?

We leven in een wereld waar bewerkte voeding, inactiviteit, chronische stress en slaaptekort op de loer liggen. Dit beïnvloedt je vetzuurbalans, waardoor je sneller moe en prikkelbaar kan worden.
Met de HS-Omega-3 Index Test kom je erachter of dit het geval is. Met het resultaat weet je precies waar je staat en hoe je dit eventueel kunt verbeteren.

Wanneer ontvang ik het testresultaat?

Na 15 werkdagen ontvang je per e-mail het resultatenrapport. Het meten van vetzuren is nogal bewerkelijk.

Hoe zit het met de beveiliging van mijn onderzoeksgegevens?

Waaruit bestaat de HS-Omega-3 Index Test kit?

> een uit diverse pagina's bestaande, geïllustreerde handleiding die stap voor stap de bloedafname, de testprocedure en de online-registratie uiteenzet;

> de bloedafname-kit: ontsmettingsdoekje, gaasje, pleister, 2 prikkers CE 0344, bloedspotkaart, afsluitbaar plastic zakje;

> een retourenvelop waarmee je je de bloedsportkaart kosteloos per post naar ons laboratorium kunt sturen.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen van het resultatenrapport?

Hier een voorbeeld van het resultatenrapport. Op de laatste overzichtspagina staat bovenaan de HS-Omega-3 Index. Linksonder staat de vetzuurverhouding.

Een HS-Omega-3 Index score tussen 8% en 12% biedt de beste bescherming.

De meest ideale vetzuurverhouding is niet meer dan 3 keer meer Omega-6 dan Omega-3. Dus 3:1 of lager. Echter, is het niet gewenst om meer Omega-3 dan Omega-6 te hebben; 1:1 is dus de grens).

Wat als mijn HS-Omega-3 Index lager is dan 8%?

Dat betekent dat het Omega-3 vetzuurgehalte in je lichaamscellen nog niet helemaal op het gewenste niveau ligt.

Wanneer je dit wilt verbeteren, kun je de volgende stappen overwegen, in volgorde van belangrijkheid: 1) regelmatig vette vis eten (zoals haring, makreel, sardientjes en zalm) eventueel aangevuld met een dosering visolie, 2) een plantaardige leefstijl met extra plantaardige Omega-3 bronnen (gebroken lijnzaad(olie), gebroken chiazaad, (wal)noten, avocado en zeewier) (goedkoop vlees en vleeswaren bevatten namelijk veel Omega-6), 3) altijd zelf koken (met verse en gevarieerde producten) 4) minder/geen alcohol.

Wanneer het resultaat zeer negatief was (dus een HS-Omega-3 Index van bijv. 4% en vetzuurverhouding van bijv. 8:1 of hoger, kun je ook overwegen om te starten met een dubbele dagdosering vis en/of visolie

Waarom is naast de Omega-3 Index ook de vetzuurverhouding zo belangrijk?

Omega-3 en Omega-6 vetzuren reguleren samen vele belangrijke processen in het lichaam. Omega-3 en Omega-6 zijn de bouwstenen van meerdere belangrijke stoffen. Maar als ze niet in de juiste verhouding aanwezig zijn, worden ook deze stofjes niet in de juiste verhouding gemaakt. Dit komt omdat de omzettingen concurreren om dezelfde enzymen. Hoe meer Omega-6 er aanwezig is, des te minder Omega-3 omgezet kan worden. Dat is nadelig voor meerdere processen in het lichaam.

Wat als mijn vetzuurverhouding hoger is dan 3:1 ?

Een vetzuurverhouding van 5:1 is redelijk, maar als deze hoger is (dus 6:1 of 8:1 of hoger), heeft u veel meer Omega-6 dan Omega-3 in uw cellen. Wanneer je zo snel mogelijk resultaat wilt zien, kun je de volgende stappen overwegen: 1) zeer regelmatig vette vis eten (zoals haring, makreel, sardientjes en zalm) eventueel aangevuld met een dosering visolie, 2) een plantaardige leefstijl met extra plantaardige Omega-3 bronnen (lijnzaad(olie), (wal)noten, avocado en zeewier) (goedkoop vlees en vleeswaren bevatten namelijk veel Omega-6), 3) altijd zelf koken (met verse en gevarieerde producten) 4) minder/geen alcohol. Bij bepaalde uitslagen van de HS-Omega-3 Index of bij bepaalde vetzuurverhoudingen, kun je ook overwegen om te starten met een dubbele dosering visolie.

Wanneer kan ik opnieuw een test doen om een verbetering te zien?

Dit kan pas na 4 tot 5 maanden nadat je een periode meer Omega-3 (en minder Omega-6) bent gaan consumeren (via voeding en/of supplement). Het duurt namelijk zo lang voordat alle vetzuren in de rode bloedcellen zijn vervangen.

Wat kan ik als veganist doen?

De visolie vervangen door plantaardige algenolie.

Bekijk alle vragen >
none

Onze Principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).
Lees meer over onze 'Schoon' methode

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.
Lees meer over onze 'Vers' methode
Hoogste dosering EPA & DHA
800 mg DHA+400 mg EPA
Direct van de lepel is geweldig
Perfecte smaak en mondgevoel
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Vergeet vissige op boeren/nasmaak
De Nederlandse Arctic Blue Omega-3 producten (vloeibaar of capsule) zijn plantaardig (op basis van algenolie) of gemaakt van de filet-snijresten van wilde zalm, wilde koolvis of wilde kabeljauw. Eén kabeljauw levert, naast de filet voor de supermarkt, maar liefst 1 fles (150 ml) olie of 250 capsules op. Waar voor veel visolie hele scheepsladingen sardientjes en ansjovis worden door de gehaktmolen gaan, wordt voor Arctic Blue visolie dus geen vis extra gevangen.  Je hebt de garantie dat we afblijven van het eten van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis. Én de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Deze werkwijze heeft ons in Nederland als eerste het MSC-keurmerk opgeleverd, waarvan Natuur Organisaties zeggen dat dit de beste garantie is voor duurzame visserij.
phone-handsetrocketcross