Arctic Blue Blog

Helpt visolie bij het afvallen?

Naast de vele voordelen die al bekend zijn van visolie, worden omega 3 en visolie ook steeds vaker met afvallen in verband gebracht. In verschillende studies is gekeken naar het effect van visolie op afvallen, en dan met name op het lichaamsgewicht en de vetmassa. Hieronder zullen wij je iets meer vertellen over omega 3, de relatie met afvallen en welke visolie je dan moet kiezen. Is omega 3 goed voor afvallen?

Laten we je allereerst iets meer vertellen over omega 3. Omega 3 is een natuurlijke voedingsstof die in verschillende vormen voorkomt. De bekendste zijn EPA (eicosapentaeenzuur), DHA (docosahexaeenzuur) en ALA (alfa-linoleenzuur). EPA en DHA vind je onder andere in vis, schaal- en schelpdieren. ALA vind je in plantaardige producten als lijnzaad. Door vis, schaal- of schelpdieren te eten en de juiste plantaardige producten komt je lichaam aan de benodigde essentiële vetzuren die passen binnen een gezonde levensstijl. Omega 3 heeft allerlei gunstige gezondheidseffecten. Maar jij vraagt je natuurlijk af: helpt omega 3 (visolie) ook bij het afvallen?

De positieve effecten van omega 3-vetten op afvallen

In de studies naar het effect van visolie en omega 3-vetten op afvallen werd gekeken naar zowel het gunstige effect van enkel het innemen van visolie capsules op afvallen en naar het innemen van visolie capsules in combinatie met een afslankprogramma of extra bewegen. Uit deze resultaten blijkt dat visolie capsules alleen afvallen niet bevorderen, maar dat ze dat wel doen in combinatie met een afslankprogramma / extra bewegen. Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat visolie en omega 3-vetten afvallen bevorderen doordat ze voor een betere verbranding van lichaamsvet zorgen als je gaat bewegen. Visolie zorgt namelijk voor een betere bloedtoevoer naar de spieren, waardoor je lichaam in staat is efficiënter vet te verbranden.

Is visolie dus goed voor afvallen? Er wordt verondersteld dat visolie een verdere gewichtstoename beperkt. Afvallen wordt gestimuleerd door naast extra beweging dus ook extra omega 3 of visolie in te nemen. Wil je afvallen bij je buik bijvoorbeeld? Dan werkt een combinatie van visolie en beweging heel goed. Je ziet ook steeds vaker dat visolie aan afslanktabletten toegevoegd wordt. 

Afvallen met omega 3 (visolie), hoe werkt dat?

Sporters weten als geen ander dat visolie en omega 3 vaak met afvallen in verband gebracht worden. Niet voor niets eten en drinken sporters eiwitrijk en letten zij op de inname van vetzuren. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetten: ‘goede vetten’. Je schrikt misschien van het woord ‘vet’, maar je lichaam heeft deze vetzuren nodig om goed te functioneren. Omega 3 bevordert de aanmaak én de verbranding van lichaamsvet. Ook helpt het om spiermassa op te bouwen. 

EPA en DHA dragen bij aan het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed. EPA en DHA zorgen voor een verantwoord vetgehalte in het bloed bij een dagelijkse inname van 2 gram DHA. De dagelijkse inname van EPA en DHA samen mag niet meer dan 5 gram bedragen. Afvallen met visolie / omega 3 lukt echter alleen als je daarnaast een afslankprogramma volgt of extra gaat bewegen.

Omega 3 (visolie) capsules: niet alleen voor afvallen

Naast afvallen, hebben visolie capsules meerdere gezondheidseffecten. Over de positieve effecten van visolie en omega 3 hebben we je al verschillende malen verteld. EPA en DHA zijn goed voor de hartfunctie. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA+DHA. DHA is ook goed voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA. Verder is het goed voor zwangeren en baby’s tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Ook kinderen hebben baat bij omega 3 DHA. Het is een bouwsteen voor de hersenen. Het innemen van visolie capsules is dus sowieso gezond, en als afvallen daarmee ook nog eens bevorderd wordt, is dat mooi meegenomen!

Omega 3 afvallen ervaringen

Ben je benieuwd of visolie pillen jou met afvallen helpen? Of heb je hier al ervaring mee? Jouw ‘omega 3 en afvallen’ ervaringen kunnen anderen helpen. Vertel hier over je ervaringen of lees wat anderen over visolie of Arctic Blue zeggen!
Wil je graag omega 3-producten kopen, zoals visolie? Bij Arctic Blue bestel je gemakkelijk online. Bekijk ons aanbod op je gemak. Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over afvallen met visolie capsules? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Je kunt bij Arctic Blue ook een abonnement afsluiten. Je krijgt dan automatisch je gewenste producten toegestuurd, waardoor je nooit zonder omega 3 komt te zitten!