visolie afvallen

Helpt visolie bij het afvallen?

Naast de vele voordelen die al bekend zijn van visolie, wordt visolie ook steeds vaker met afvallen in verband gebracht. In verschillende studies is gekeken naar het effect van visolie op afvallen, en dan met name op het lichaamsgewicht en de vetmassa.

De positieve effecten van Omega-3 op afvallen

In de studies naar het effect van visolie en Omega-3 op afvallen werd gekeken naar zowel het gunstige effect van enkel het innemen van visolie capsules op afvallen en naar het innemen van visolie capsules in combinatie met een afslankprogramma of extra bewegen. Uit deze resultaten blijkt dat visolie capsules alleen afvallen niet bevorderen, maar dat ze dat wel doen in combinatie met een afslankprogramma / extra bewegen. Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat visolie en Omega-3 afvallen bevorderen doordat ze voor een betere verbranding van lichaamsvet zorgen als je gaat bewegen. Visolie zorgt namelijk voor een betere bloedtoevoer naar de spieren, waardoor je lichaam in staat is efficiënter vet te verbranden.

Er wordt verondersteld dat visolie een verdere gewichtstoename beperkt. Door naast extra beweging dus ook extra Omega-3 of visolie in te nemen, wordt afvallen gestimuleerd. Je ziet ook steeds vaker dat visolie aan afslanktabletten toegevoegd wordt.

Visolie capsules: niet alleen voor afvallen

Over de positieve effecten van visolie en Omega-3 hebben we je al verschillende malen verteld. EPA en DHA zijn goed voor de hartfunctie (gunstige effect wordt verkregen bij dagelijkse inname van 250 mg EPA+DHA). DHA is goede voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen (gunstige effect wordt verkregen bij dagelijkse inname van 250 mg DHA). Verder is het goed voor zwangeren en baby’s tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Ook kinderen hebben baat bij Omega-3 DHA, het is een bouwsteen voor de hersenen. Het innemen van visolie capsules is dus sowieso gezond, en als afvallen daarmee ook nog eens bevorderd wordt, is dat mooi meegenomen!