MAURITS GROEN

Ambassadeur

“Gebruik van reststromen past in een circulaire economie.”

Maurits Groen, Duurzaam & Social serial entrepreneur & activist. Plaats 1 in Duurzame Top 100 2016. Co-founder Waka Waka.

Waka Waka Share The Sun

Algen – Soms wordt de vraag gesteld, waarom niet stoppen met visolie en alleen algenolie (met hetzelfde gezondheidseffect) aanbieden, want dat is toch duurzamer? Een hele logische en belangrijke vraag inderdaad en daarom ook een uitgebreid antwoord:

We blijven zowel algenolie als visolie aanbieden. De reden is dat we de komende jaren met visolie meer impact op het milieu en de visstand kunnen hebben dan met louter de verkoop van algenolie. Even uitleggen:

Algenolie wordt en zal de komende jaren gekocht worden door een kleine groep: de voorlopers in duurzaamheid en veganisten. Dat komt omdat algenolie 2-3 keer zo duur als visolie. De massa blijft goedkope visolie kopen, vanwege die lagere prijs. Nu wordt het interessant, want onze duurzame visolie heeft dezelfde lage prijs als de niet-MSC visolie. Als de massa deze gaat kopen is de impact groter dan de paar voorlopers die de nu nog duurdere algenolie kopen. Algen voor algenolie worden nu nog industrieel gekweekt, met hoge productiekosten voor apparatuur, kunstmest en veel energie (die wij als enige? algenolie merk in de wereld trouwens compenseren via het planten van bomen).

Samenvattend: De 4 redenen waarom Arctic Blue MSC visolie de duurzaamste visolie in de wereld is:

  1. Vis afkomstig van MSC gecertificeerde / duurzame visserij.
  2. Er wordt visolie van de vis gemaakt nadat de filet voor menselijke consumptie is verwijderd. Veel visolie wordt gemaakt van hele vissen … Dat zijn sardines en ansjovis die ook voor menselijke consumptie hadden kunnen worden gebruikt, dan wel van nature thuis horen in de voedselketen van de walvis, tonijn, dolfijn en zeeleeuwen.
  3. Arctic Blue MSC visolie en algenolie capsules zijn klimaat-neutraal. Dit betekent dat deze producten (zelfs tot en met uw aankoop) geen negatief effect op het klimaat. Dit doen we door zoveel mogelijk energie te besparen: onze Noorse fabriek werkt alleen op energie uit waterkracht.
  4. Het gebruik van zakjes in plaats van de bekende potjes, levert een reductie aan recyclebaar plastic op van 95%.