Natuurlijk

Pure Arctische MSC Visolie bestaat alleen in een natuurlijke niet-geconcentreerde vorm. Dit is de zogenaamde triglyceride vorm. Exact de manier zoals vetten in de natuur (in vis) voorkomen. De natuur heeft dit bedacht omdat vetten op die manier het meest stabiel zijn.

Hierdoor heeft Pure Arctische MSC Visolie een normaal niveau EPA en DHA. Heb je behoefte aan een hoge dosering EPA en DHA, dan is het een goed idee om Arctic Blue MSC vloeibare visolie of Wilde Arctische Zalmolie te nemen. Deze zijn ook natuurlijk, maar door een lepeltje olie te nemen krijg je 5ml binnen i.p.v. 0,7 ml uit een capsule.

Er zijn potjes visolie in de winkel waarop, bij ingrediënten, het woord ethylester of geconcentreerde visolie staat. Dit is een niet-natuurlijke vorm van visolie. Visolie wordt geconcentreerd als men meer EPA en DHA in een capsule wil stoppen.

Ons bezwaar tegen ethylesters is de instabiliteit van deze vorm. Allereerst worden er vaak hogere temperaturen gebruikt bij de productie. Ten tweede kunnen de ethylesters ook nog eens breken tijdens opslag wat de Totox-waarde verder verhoogt. Ten derde is er een kans op radicaalvorming in de darm: door het gemis van een glycerol hoofdketen kunnen de vrije vetzuren na absorptie in de darm minder makkelijk in de stabiele triglyceride vorm komen.

Daarnaast is er nog een moreel bezwaar. Voor het concentreren van visolie is er een exponentiële hoeveel basis visolie nodig, die weer uit een buitensporige hoeveelheid hele sardientjes en ansjovis wordt gemaakt. Visolie, zoals we weten, die ook nog eens aan de andere kant van de wereld wordt gemaakt. En deze sardientjes en ansjovis laten wij liever voor de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvissen.

Conclusie: Geconcentreerde visolie en ethylesters passen helemaal niet bij Arctic Blue.