Pure Arctische MSC visolie bestaat alleen in een natuurlijke vorm. Dit is de zogenaamde triglyceride vorm. Exact de manier zoals vetten in de natuur (in vis) voorkomen. De natuur heeft dit bedacht omdat vetten op die manier het meest stabiel zijn.

Instabiele vetten daarentegen hebben meerdere nadelen. Precies de reden waarom wij nooit de niet-natuurlijke ethylester zouden willen hebben.

Er zijn potjes visolie in de winkel waarop, bij ingrediënten, het woord geconcentreerde visolie als ethylester staat. Dit is een niet-natuurlijke vorm van visolie.

Wat zijn die nadelen?

Allereerst worden er vaak hogere temperaturen gebruikt bij de productie.

Ten tweede kunnen de ethylesters ook nog eens breken tijdens opslag wat de Totox-waarde verder verhoogt.

Ten derde is er een kans op radicaal-vorming in de darm: door het gemis van een glycerol hoofdketen kunnen de vrije vetzuren na absorptie in de darm minder makkelijk in de stabiele triglyceride vorm komen.

Ten vierde is er nog een moreel bezwaar. Wanneer voor het concentreren van visolie geen filet-snijresten worden gebruikt maar hele sardientjes en ansjovis, dan is dit een ongelofelijke hoeveelheid vis die anders voor mens of dier had kunnen worden gebruikt.

Daarnaast gebeurt dit ook nog eens voornamelijk op plaatsen aan de andere kant van de wereld. Deze sardientjes en ansjovis laten wij dus liever voor de lokale visser of de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis.

Conclusie

Geconcentreerde visolie op basis van ethylesters of sardientjes/ansjovis past helemaal niet bij Arctic Blue.

Onze principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.

vegan
Hoogste dosering EPA & DHA

800 mg DHA+400 mg EPA

Direct van de lepel is geweldig

Perfecte smaak en mondgevoel

100%-Geen-Op-Boer-Garantie

Vergeet vissige op boeren/nasmaak