Welke producten zijn geschikt voor kinderen

Alle Arctic Blue producten zijn in principe geschikt voor kinderen.

Dit is de Arctic Blue Kinder Visolie. Het meest gekocht vanwege de hoge dosering Omega-3 EPA en DHA en vanwege de toegevoegde vitamine D. Vanwege de versheid en zuiverheid is deze zelfs geschikt voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar. Let op dat u dan wel een halve dosering aanhoudt. Maximaal een half lepeltje per dag.

Vanwege de zachte smaak kan deze zo van de lepel gegeven worden. Nooit voor het ontbijt of nuchtere maag, maar altijd na een maaltijd. Het maakt niet uit of dit een goed ontbijt, lunch of de avondmaaltijd is.

De capsules zijn in principe geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, MITS ze deze goed kunnen doorslikken natuurlijk. Het is dus veiliger om jonge kinderen de vloeibare variant te geven. Voordelen van de vloeibare olie zijn de hogere dosering EPA en DHA vergeleken met capsules. Daarnaast is voor sommige ook de smaak heel aantrekkelijk. Anderzijds kan de moeder of vader de olie ook heel makkelijk verwerken in koude gerechten zoals yoghurt, vla of smoothie.

Vegetarisch / allergisch

Voor kinderen die om de ene of andere reden geen visolie, maar ook geen algenolie capsule, kunnen verdragen, is er nog een uitweg: de vloeibare smoothie op basis van algenolie. Hierdoor bevat deze dus ook Omega-3 DHA Hersenbouwstenen en ook toegevoegde (veganistische) vitamine D3. Het unieke van dit product is het romige mondgevoel. Het kan zo van de lepel worden genomen of via een dessert.

Opgroeiende kinderen

Omega-3 een essentieel vetzuur dat een mens niet zelf kan maken. Het moet via de voeding opgenomen worden. Het is daarom belangrijk om regelmatig vis te eten (ook vanwege de hoogwaardige eiwitten, vitamine A, D en B12 en de mineralen jodium, selenium, zink en ijzer). Helaas bestaat een gebakken kibbeling (of visstick) uit magere vis die nauwelijks Omega-3 bevat (om maar niet te spreken van tilapia en pangasius). Haring, makreel en sardientjes zijn hele voedzame vissen, net als zalm, alhoewel deze laatste vanwege de reputatie als ‘plofzalm’ door het snel opkweken ook Omega-3 heeft verloren helaas.

Walnoten / groene bladgroente /avocado

Verder is het goed te weten kinderen een variatie aan groenten te geven, omdat sommige (zeker ook walnoten en avocado’s) het plantaardige Omega-3 ALA bevatten, dat in het lichaam deels in de visvetzuren EPA en DHA wordt omgezet.

Vitamine D

Vitamine D is nodig voor de ontwikkeling van sterke botten en tanden. Daarnaast speelt het een rol bij een goede werking van de spieren en de instandhouding van de weerstand. Ongeveer 2/3 van de vitamine maakt onze huid onder invloed van zonlicht. 1/3 deel halen we uit voeding. Meer binnenspelende kinderen en minder vette vis, lever en eieren op het menu betekent steeds minder vitamine D. Gezondheidsraad adviseert nu al dat kinderen met een donkere huid een supplement te gebruiken.