Gratis verzending boven €20,-
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel
Gepubliceerd op 16 november 2020 door Ludo van de Wiel in
Wil jij weten of je een Omega 3 te kort hebt? Wees er snel bij, laatste plekken! >
Omega3-ALA-EPA-DHA

Omega-3 onverzadigde vetten zijn net als vitaminen en mineralen essentieel. Essentieel betekent dat ons lichaam ze niet zelf kan maken en je ze via voeding binnen moet krijgen. Ze komen in 3 soorten voor: de korte variant ALA zit in allerlei plantaardige bronnen. En de 2 langere varianten EPA en DHA die alleen in vis, visolie en algenolie voorkomen. ALA dient enkel als voorloper van EPA en DHA en wordt in je lichaam omgezet in EPA en DHA (die veel verschillende belangrijke functies hebben).Arctic Blue heeft gekozen voor een oorspronkelijke algenolie met alleen DHA. De infographic laat zien dat we zelf EPA maken en wel op 2 manieren: uit ALA en uit DHA. Het kan dus overbodig zijn voor gezonde flexitariers, vegetariers, veganisten om extra EPA te nemen omdat een goede leefstijl met gevarieerd eetpatroon ruim voldoende Omega-3 ALA levert (uit bv. avocado, walnoten en plantaardige oliën zoals bijv. lijnzaadolie (dat zelfs 40% ALA bevat). Eet u regelmatig boter/margarine, verschillende groenten of evt. bepaalde zaden of zeewier? Dan krijgt u helemaal veel ALA binnen.

Afhankelijke van de behoefte van het lichaam kan DHA ook deels weer worden omgezet in EPA.
De algenolie capsule met pure DHA is dus een prima slot op de deur en kan zorgen voor een mooie vetzuurstatus.

Literatuur bronnen:
Chriskresser.com/why-vegetarians-and-vegans-should-supplement-with-dha/
Wiki.veganisme.org/Omega_3-vetzuren

De omzetting van Omega-3 ALA naar EPA heeft een conversie tussen 8 en 20%. De omzetting van ALA naar DHA (conversie 0,5 en 9%) is lastiger (Nutrition Reviews (Vol. 66, pp. 326-332)).

Naast een enkele genetische afwijking die de omzetting dwarsboomt daar gelaten, kan de omzetting van ALA naar DHA minder zijn door 1) een minder goede leefstijl en 2) een teveel aan Omega-6 in de voeding (J Nutr. 1996 Dec; 126(12):3032-9). Dit is vaak het geval bij (jonge) vegetariërs die bewerkt supermarkt voedsel eten (margarine, chips, koekjes, frituurproducten en gebak). Dit zijn extra redenen om algenolie (DHA) te nemen als ‘slot op de deur’.

Lisa Steltenpool, voedingskundige en diëtiste

Schrijfster van De Vegarevolutie en Kickstart.

Nieuw

Vegetarische Omega-3 Algenolie DHA én EPA

Feest!!!! Sinds kort is het ons eindelijk gelukt...
Een plantaardige algenolie ontwikkelen met DHA én EPA, dit zijn de belangrijkste omega-3 vetzuren voor ons lichaam. Drie voordelen:
100% vrij van mogelijke giftige (kwik) verontreiniging uit vis
45 doseringen: 420 mg DHA en 140 mg EPA per dagdosering (2 caps)
Geen vissige nasmaak of (op)boeren, geschikt voor kinderen
Bekijk dit productOf Bekijk Onze Veelgestelde Vragen Pagina >
arctic-blue-vegetarische-algenolie-omega-3-dha-en-epa-voorkant
© Copyright 2008 - 2020 - Arctic Blue Omega B.V - All Rights Reserved
© Copyright 2008 - 2020 - Arctic Blue Omega B.V. - All Rights Reserved
cartcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram