Vega of Vis?

Als vegetariër eet ik af en toe een visje. Dat doe ik omdat ik het lekker vind en omdat het een gezond hapje kan zijn.
Ik ben dus geen veganist, die nooit een vis zal aanraken. Dat is overigens een overtuiging waar ik veel respect voor heb!

Nu weet ik vanuit onze webshop dat er best veel vegetariërs zijn, die eerst de plantaardige algenolie kochten, maar later toch overschakelden op een fles vloeibare visolie. Navraag bij deze klanten (collega-vega’s), leerde dat hier verschillende redenen voor worden gegeven:

  1. Ik ben niet principieel tegen vis-eten.
  2. De Arctic Blue visolie is zuiver; ik hoef me dus geen zorgen te maken over vervuiling.
  3. Vloeibare visolie bevat per dosering meer Omega-3 dan algenolie capsules en is daarom krachtiger, maar ook goedkoper dan algenolie.
  4. Voor Arctic Blue visolie worden geen hele vissen gebruikt, alleen snijresten van de kabeljauw filets. Er wordt dus geen extra vis voor gevangen: MSC keurmerk.
  5. Deze Arctic Blue MSC visolie bevat standaard ook vitamine D. De algenolie capsules niet.

De aanwezigheid van vitamine D en de concentratie EPA en DHA in een lepeltje olie, zorgt absoluut voor snellere gezondheidswinst, vergeleken met capsules. Dit zijn 2 hoofdredenen waarom ik (niet-principiële) algenolie gebruikers kennis wil kunnen laten maken met vloeibare visolie.

Omdat smaken verschillen, hebben we meteen maar een paar varianten geïntroduceerd (die alle 3 gemaakt zijn van filet-snijresten):

  1. Kabeljauwolie (vit. D) met subtiele sinaasappelsmaak (150 ml)
  2. Levertraan (vit. A/D/E) met fruitsmaak (240 ml)
  3. Wilde zalmolie met anijssmaak (250 ml)

De grote éénmalige December-aanbieding is een Duo-pack van 1 en 2 (smaken verschillen) voor 24,95 zonder verzendkosten. Afzonderlijk zijn ze 17,95 en 19,95. Beide ook heel geschikt voor kinderen.

Kerstkadootje voor jezelf of voor het hele gezin!

Gezonde groet,

Ludo van de Wiel
Oprichter Arctic Blue

De Nederlandse Arctic Blue Omega-3 producten (vloeibaar of capsule) zijn plantaardig (op basis van algenolie) of gemaakt van de snijresten van kabeljauw- of wilde zalmfilets. Voor Arctic Blue wordt dus geen vis extra gevangen, dit in tegenstelling tot veel standaard visolie waarin hele vissen worden verwerkt. Deze werkwijze heeft ons als eerste het MSC keurmerk opgeleverd, waarvan het WNF zegt dat dit de beste garantie is voor duurzame visserij. Met Arctic Blue heb je dus de garantie dat de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis genoeg te eten overhouden en dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *