visolie huid

Wat doet Omega-3 met je huid?

Dat Omega-3 goed voor je is, wisten we al. Het vermindert onder andere het risico op sterfte aan hartziekten, draagt bij aan de instandhouding van een normale bloeddruk en aan een normale hersenfunctie en gezichtsvermogen. Omega-3 is daarnaast goed voor zwangeren en baby’s tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Bij kinderen stimuleert Omega-3 de groei van de hersenen, wat weer een relatie heeft met concentratie en leerprestaties. Maar wist je ook dat Omega-3 voor je huid verschillende gezondheidsvoordelen biedt?

Een tekort aan Omega-3 kan tot (huid)problemen leiden. Wat niet meteen wil zeggen dat iedereen met een tekort aan Omega-3 (huid)problemen ondervindt, maar wanneer je gevoelig bent voor bijvoorbeeld acne of ontstekingen, kan een tekort je klachten verergeren of zelfs veroorzaken. Zeker bij een verstoorde balans tussen Omega-6 en Omega-3 kunnen (huid)problemen toenemen. Omega-6 verlaagt namelijk de ontstekingsremmende werking van Omega-3. Een gebrek aan Omega-3 zorgt ervoor dat Omega-6 de overhand heeft, wat ontstekingsbevorderend werkt.

Visolie goed voor je huid

Omdat visolie rijk is aan Omega-3, is ook visolie goed voor je huid. De Omega-3 in visolie zorgt ervoor dat huidproblemen als acne, rosacea, psoriasis, eczeem en een droge huid verminderen of voorkomen worden. Een droge huid heeft een groot gebrek aan vocht en vetten, waardoor irriterende stoffen van buitenaf gemakkelijk binnen kunnen dringen. Deze slecht functionerende huidbarrière zorgt voor roodheid en jeuk. Duitse wetenschappers van het Instituut voor Experimentele Dermatologie hebben aangetoond dat een droge huid flink opknapt van Omega-3 vetzuren, juist omdat ze die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Visolie wordt bij een droge huid dan ook zeker aanbevolen.

Wil je zelf ontdekken of visolie je huid helpt? Bij Arctic Blue vind je visolie die goed is voor je huid, schoon, vers, natuurlijk en duurzaam. Voor onze MSC gecertificeerde visolie wordt geen vis extra gevangen. We gebruiken enkel filet-snijresten van verse Arctische wilde kabeljauw uit één van de schoonste wateren ter wereld. Je bestelt onze (Omega-3) visolie eenvoudig online!