Voor, tijdens en na de zwangerschap.

Onze hersenen, zenuwstelsel en het netvlies van de ogen bevatten een hoog gehalte aan Omega-3 vetzuren. 60% van de hersenen bestaan uit vet. 1/6 hiervan is Omega-3 DHA.

Tijdens de zwangerschap en in de periode van borstvoeding heeft het lichaam meer Omega-3 DHA vetzuren nodig. Het ongeboren kind onttrekt dit dan aan het lichaam van de moeder. De aanbevolen dagelijkse inname van visvetzuren voor volwassenen is 250 mg per dag. Een aanvulling met ten minste 200 mg DHA per dag draagt bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en de ogen van het ongeboren kind. Dit is een officiële Europese richtlijn.


Omega-3 DHA is belangrijk voor moeder en kind.

DHA is van belang voor de normale groei en ontwikkeling van de hersenen en ogen van het kind. De aanleg van het zenuwstelsel begint al vroeg in de zwangerschap. Ook hierbij speelt Omega-3 DHA een rol. Het is belangrijk dat de moeder in een goede conditie aan de zwangerschap begint. Het is dus goed om de hoeveelheid Omega-3 DHA in je lichaam alvast aan te vullen. In de laatste 3 maanden van de zwangerschap en in de eerste maanden na de geboorte groeien de hersenen van het kind in verhouding erg veel. Hier is veel Omega-3 DHA voor nodig. Tijdens de borstvoeding krijgt het kind Omega-3 DHA via moedermelk. Het is dus een uitgelezen tijd om vooral door te gaan met het consumeren van voldoende Omega-3 DHA.

mama-omega-3

Hoe krijg je voldoende Omega-3 DHA vetzuur binnen?

Omega-3 DHA zit in vette vis en visolie. Aangezien niet iedereen houdt van haring, sardien, makreel, of zalm is de visolie capsule een alternatief. Omdat je niet echt weet of een visolie capsule verontreinigingen bevat, is Omega-3 algenolie het beste alternatief. Algenolie is altijd zuiverder dan visolie, omdat het wordt gemaakt van algen die gekweekt worden in een farmaceutische omgeving. Hierdoor wordt de hoogste kwaliteit gewaarborgd, zonder kans op verontreinigingen die in de natuur kunnen plaatsvinden.

De aanbevolen dagelijkse inname van de Omega-3 vetzuren DHA en EPA voor volwassenen is 250 mg per dag. Een aanvulling met ten minste 200 mg DHA per dag draagt bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en de ogen van de baby. Afhankelijk van je consumptie van vis en/of plantaardige ALA Omega-3 vetzuren uit lijnzaad, avocado, walnoten kun je kiezen voor 1 of 2 capsules per dag.

veganlogo  ab