“CRAZY ABOUT OMEGA 3, SERIOUS ABOUT THE SEA”

Bij Arctic Blue zijn we ‘crazy about omega-3’, maar ‘serious about the sea’. Daarom werken we samen met (Arctische) visserijen die heel goed voor hun zee zorgen. Het gecertificeerde (en streng gecontroleerde) blauwe MSC-keurmerk zorgt voor een optimale visstand tot in het oneindige.

Daarnaast bieden we plantaardige olie, wat naast visolie in opkomst is als plantaardig alternatief.  Steeds meer mensen hebben een plantaardige leefstijl, en dat willen we graag faciliteren. Er is zelfs al algenolie beschikbaar met een hoger gehalte aan Omega-3 DHA/EPA dan in visolie. Wij zetten hier dus vol op in en bieden nu al 6 verschillende typen algenolie.

Wat blijft is het grote voordeel van het natuurproduct visolie: natuurlijke (niet-geconcentreerde) olie zoals we die aanbieden van kabeljauw of wilde zalm heeft een zogenaamd full spectrum vetzuurprofiel. Dit betekent dat de olie een bonte verzameling is van wel 50 verschillende vetzuren. Precies in de verhouding en hoeveelheid zoals ze in deze vissen in het wild voorkomen. Een exacte weerspiegeling dus. Van de meeste vetzuren weten we niet eens wat hun positieve bijdrage in ons lichaam is. We zien dit als iets extra’s wat de vis te bieden heeft ten opzichte van de alom geprezen algenolie (met voornamelijk de 2 vetzuren EPA/DHA).

 

Waarom is Arctic Blue visolie echt duurzaam?

Als één van de weinige merken in Europa wordt onze visolie 100% gemaakt van filet-snijresten van wilde zalm of kabeljauw uit de Arctische wateren. Er wordt dus geen vis speciaal voor gevangen. We gebruiken op een slimme manier de restjes die anders worden weggegooid. We leggen hier uit dat werken volgens deze principes ook nog andere kwaliteitsvoordelen heeft.

Bijna alle andere merken in Nederland gebruiken visolie van ansjovis en sardientjes uit Zuid-Amerika (Peru), want dat is goedkoper.

Hier worden hele vissen (ansjovis en sardien) vermalen. De KvW (Keuringsdienst van Waarde) heeft hier al eens een programma over gemaakt. Hun conclusie was dat er maar liefst 30 hele ansjovisjes nodig zijn voor 1 visolie capsule. Dit type visserij staat bekend als “reduction fisheries”.

En dat terwijl deze ansjovis en sardientjes de natuurlijke voedselketen zijn van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en verschillende soorten walvissen… De KvW-kijker viel van z’n stoel, maar sindsdien is er weinig veranderd. Die KvW-uitzending motiveerde mij 8 jaar geleden wel om Arctic Blue op te richten en het anders te gaan doen. Sindsdien zijn er meer dan 50,000 Nederlanders overgestapt naar Arctic Blue visolie met het MSC-keurmerk.

Onze Noorse vissers geven hun beroep vaak door van vader op zoon. Omdat ze al eeuwenlang afhankelijk zijn van de natuur met zijn gezonde visstand, vangen ze een klein gedeelte van de Noorse kabeljauw voor zijn filet, zodat ook hun kinderen visser kunnen worden. Ze werkten dus eigenlijk altijd al volgens de strenge MSC-voorschriften.

Het MSC-keurmerk is door het gerespecteerde Milieu Centraal geselecteerd als 1 van de 10 beste en meest geloofwaardige keurmerken in Nederland.

Ik hoop je inzicht te hebben gegeven in mijn persoonlijke visie en afwegingen: De toekomst is zeker plantaardig, maar een netjes gemaakte MSC-visolie is absoluut verantwoord en voedingskundig een perfect product.

In tegenstelling tot veel andere visolie, heb je met Arctic Blue dus de garantie dat we afblijven van het eten van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis. Én de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking.

Onze principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.

Hoogste dosering EPA & DHA

800 mg DHA+400 mg EPA

Direct van de lepel is geweldig

Perfecte smaak en mondgevoel

100%-Geen-Op-Boer-Garantie

Vergeet vissige op boeren/nasmaak