Crazy about Omega 3, serious about
the sea

Deze slogan is natuurlijk gekopieerd van Tony Chocolonely (Crazy about chocolate, serious about people). Dat vinden ze helemaal niet erg, omdat we namelijk ook op een missie zijn. Nog afgezien van hun chocolade, vind ik het een topbedrijf, omdat het niet ten koste van de medemens (kinderen zelfs) of het milieu, chocolade verkoopt.

De meeste visolie in Nederland en in de wereld wordt gemaakt van hele sardientjes en ansjovis. De Keuringsdienst van Waarde heeft hier zelfs een heel programma aan gewijd. De conclusie was dat er 30 hele ansjovisjes (met soms sardientjes) door de molen gaan voor 1 capsule visolie‚Ķ 30..!! Ansjovis en sardientjes zijn de natuurlijke voedselketen van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en verschillende soorten walvissen… Er zijn toen heel wat mensen van hun stoel gevallen. Ik was toen al bezig met de oprichting van Arctic Blue, maar het heeft me verder gestimuleerd om een radicaal alternatief te introduceren.

Eén van de principes die ik volg, is dat alle Arctic Blue visolie alleen gemaakt wordt van de filet-snijresten van Wilde Zalm of Wilde Kabeljauw. Er wordt dus geen vis extra voor gevangen. Sterker nog, 1 kabeljauw levert naast de filet, visolie op voor een fles van 150 ml (of 250 capsules). Met Arctic Blue heb je dus de garantie dat we afblijven van de natuurlijke voedselketen van dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis én de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Deze werkwijze heeft ons als eerste het MSC Keurmerk voor visolie opgeleverd. Wij zijn gecertificeerd onder het nummer MSC-C-52511-CD. Let hiervoor op de productbeschrijving MSC. We hopen dat anderen ons gaan volgen. Heel simpel, omdat het moet maar ook kan!

Omdat Omega-3 uit algenolie ook duurzaam is, hebben we ook plantaardige algenolie. Alles over het verschil in duurzaamheid tussen visolie en algenolie en de impact op overbevissing, kun je bij ambassadeur Maurits Groen lezen.

msc infographic