Arctic Blue Blog

Het gebruik van omega-3 (visolie) tijdens je zwangerschap

Gebruik van omega-3 visolie tijdens zwangerschap

Na 3,5 jaar uitgebreid onderzoek heeft de overheid (Gezondheidsraad) een duidelijk advies geformuleerd voor zwangere vrouwen.

De volgende essentiële voedingsstoffen worden hierin besproken: foliumzuur, visvetzuren, vitamine D, calcium, jodium en ijzer.

Twee keer per week vis of een dagelijks een visvetzuur-supplement luidt voor zwangere vrouwen het nieuwe advies van de Gezondheidsraad.

Het Voedingscentrum heeft het advies vertaald naar een consumentvriendelijke versie. Voor de visvetzuren komt het neer op het volgende:

 

Het advies is dus dat als je geen vis wilt of kunt eten, je dagelijks een supplement neemt. De hoeveelheid visvetzuren dienen minimaal 250 tot 450 mg DHA te bevatten. Dit mag een goede visolie zijn met DHA en EPA, zoals de visvetzuren ook in de vis voorkomen. Het mag natuurlijk ook een algenolie zijn die DHA bevat of een algenolie zijn die DHA en EPA bevat. Eigenlijk is de extra EPA in een supplement een bonus omdat, EPA ook een belangrijke voedingsstof is voor allerlei andere functies. Daarnaast wordt een gedeelte van de EPA ook nog omgezet naar DHA.
 

Vis en omega-3 als je zwanger bent

Wanneer je zwanger bent, zijn de Omega 3 visvetzuren EPA en DHA uit vis of visolie nodig voor de ontwikkeling van het netvlies en de hersenen van het kindje. Ook hebben ze een beschermend effect op het risico op vroeggeboorte. Daarnaast hebben EPA en DHA een positief effect op het voorkomen van een laag geboortegewicht.
 

Visolie tijdens de zwangerschap

Ben je zwanger en wil je omega 3-visolie slikken? Visolie is tijdens de zwangerschap een goede aanvulling op je voeding. Want helaas bevat de gekweekte zalm uit de supermarkt tegenwoordig meerdere malen minder omega 3 dan vroeger. Daarnaast bevat een gekweekte zalm helaas veel meer omega 6 dan omega 3-vetten. Het kan ook zijn dat de smaak of geur van vis je tegenstaat. Dan is visolie voor zwangere vrouwen een prima alternatief als rijke bron van omega 3-vetzuren. Het voordeel van vloeibare visolie (uit een fles) tijdens de zwangerschap is dat 1 lepeltje visolie overeenkomt met de omega’s van ruim een halve haring! Door het gebruik van verse vis uit Noorwegen heeft de visolie een fijne zachte smaak, waardoor deze zelfs in de yoghurt, smoothie of shake kan worden gedaan. Ideaal dus als je tijdens je zwangerschap ook visolie minder goed verdraagt. Afhankelijk van het merk is ook de zuiverheid van visolie perfect voor zwangere vrouwen. Arctic Blue MSC Visolie is bijvoorbeeld minimaal 75 x schoner* dan tonijn en 20 x schoner dan haring of kibbeling, die al als vrij schoon te boek staan (* gemeten aan de hand van de hoeveelheid van het zware metaal kwik dat in deze vissen gemiddeld gevonden wordt).
 

Kan alle visolie tijdens de zwangerschap?

Arctic Blue heeft verschillende omega 3-producten voor tijdens de zwangerschap. Alle Arctic Blue producten zijn geschikt voor zwangere of borstvoeding gevende vrouwen, behalve de zalmolie met anijssmaak (vanwege het anijs). Vanwege de mooie dosering en ingebouwde vitamine D is, ook door professionals, dit de meest gebruikte. Wanneer je liever een capsule hebt (zonder vitamine D) is dit de meest gebruikte.
 
Ben je zwanger en vegetariër of veganist, dan zijn er verschillende plantaardige algenolie producten met de kracht van visolie. Ze bevatten dezelfde omega 3-vetzuren (omega 3-DHA en vaak ook EPA) als vette vis. De algen zijn gekweekt en kunnen geen milieuverontreinigingen bevatten. Dit is de hoogste concentreerde (en meest gebruikte. Wanneer je liever een capsule is dit de meest gebruikte.
 

Wanneer visolie innemen als je zwanger bent? Omega 3-DHA belangrijk voor baby én moeder

Vraag je je af wanneer je het beste kunt beginnen met visolie innemen als je zwanger bent? Het is belangrijk dat de moeder in een goede conditie aan de zwangerschap begint. Het is dus verstandig om de hoeveelheid omega 3-DHA in je lichaam alvast aan te vullen voordat je zwanger wilt worden. Omega 3-DHA is als je zwanger bent van belang voor de normale groei en ontwikkeling van de hersenen, zenuwen en ogen van je kindje. De aanleg van het zenuwstelsel begint al vroeg in de zwangerschap. 60% van de hersenen bestaan uit vet en maar liefst 1/6 deel hiervan is omega 3-DHA. Hier is veel omega 3-DHA voor nodig!
 

Visolie zwangerschap: wanneer? Voor, tijdens en na de zwangerschap

In de laatste 3 maanden van de zwangerschap en in de eerste maanden na de geboorte groeien de hersenen van je kindje in verhouding erg veel. Het ongeboren kind onttrekt dit dan aan het lichaam van de moeder. Dit kan leiden tot een tekort bij de moeder, met mogelijk lichamelijke en psychische klachten tot gevolg. Zorg dus dat je ook omega 3 blijft consumeren tijdens je zwangerschap.
Tijdens de borstvoeding krijgt het kind omega 3-DHA via moedermelk. Het is dus een uitgelezen tijd om vooral door te gaan met het gebruiken van voldoende omega 3-DHA, in de vorm van vloeibare visolie of capsules (of vloeibare algenolie of capsules) na de zwangerschap.

 

Omega 3 zwangerschap dosering

Hoeveel omega 3 / visolie tijdens de zwangerschap wordt aangeraden? Hoeveel mg visolie / omega 3 per dag je zou moeten nemen als je zwanger bent, is niet anders dan hoeveel omega 3 / visolie per dag als je niet zwanger bent. De aanbevolen dagelijkse inname van visvetzuren voor zwangeren is 250 – 400 mg DHA per dag. Dat is dus de omega 3 zwangerschap dosering. Dit draagt bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en de ogen van het ongeboren kind. Dit is een officiële richtlijn.

Daarnaast is de optimale omega 3 zwangerschap dosering ook maatwerk. Wij, bij Arctic Blue zijn, als Omega-3 specialisten, van mening dat de dagelijkse dosering moet afhangen van je huidige omega 3-status. Dat is de hoeveelheid omega 3 in je lichaam. Er zijn namelijk meerdere factoren die kunnen zorgen voor een lage omega-3 status:

 1. Mensen eten steeds minder goede vis.
 2. Mensen eten steeds meer fastfood en bewerkte, goedkope supermarktproducten die veel omega 6 bevatten, wat de werking van omega 3 vermindert.
 3. Wanneer je overwicht hebt of een slechte gezondheid, heb je meer omega 3 nodig. 
 4. Wanneer je vegetariër of veganist bent, heb je (meestal) meer goede omega 3 nodig. 

Eigenlijk zou je, als je zwanger wilt worden, moeten beginnen met een goede omega 3-status. Deze kan tegenwoordig heel simpel gemeten worden met een zelftest. Een ideale uitkomst is een omega-3 status van tussen de 8 en 11. Dit is het percentage omega-3 vetzuren in alle celmembranen. Hiervan dient de DHA-status dan minimaal 5 te zijn.

In de praktijk zien we dat de meeste mensen dit bij lange na niet halen. Vandaar dat er eigenlijk eerst een soort inhaal dosering genomen moet worden. Je begrijpt dat deze hoger zal moeten liggen dan de 250 – 400 mg DHA per dag. Vandaar dat we in het algemeen vloeibare producten adviseren, omdat je makkelijker een hoge dosering kan nemen.
 

Welke visolie of algenolie tijdens de zwangerschap?

Welke visolie kun je nemen tijdens de zwangerschap? Is het nog wel veilig met de vervuilde oceanen? Artsen zijn het er nog steeds over eens dat het eten van vette vis meer voordelen biedt voor moeder en kind, dan het laten staan hiervan. Het gezonde effect van nauwelijks vervuilde vis als sardientjes of kabeljauw of makreel is vele malen groter dan de paar stofjes verontreiniging die er zeker niet in thuishoren. Dit is trouwens een ander verhaal bij vissoorten die veel verontreiniging kun ophopen, zoals tonijn en paling: niet aan te raden tijdens zwangerschap. Het mooie van Arctic Blue visolie is dat deze ver weg van de plastic soep gemaakt wordt, en ook nog eens in de modernste fabrieken ter wereld, in Noorwegen. Hierdoor kan de gevonden verontreiniging er zo goed als helemaal uitgehaald worden. Alle Arctic Blue visolie (behalve die met anijs) is hierdoor geschikt voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven. Algenolie is altijd geschikt, omdat de algen niet uit zee komen, maar worden gekweekt op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden.
 

Omega 3 en zwanger worden

Op de verpakking zie ik staan: “Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.” Kan ik jullie product dan wel gebruiken? Wat is het effect van visolie op zwanger willen worden? Ik dacht dat omega 3 juist goed was voor zwangeren? Ja, dat is verwarrend. In Nederland is het verplicht om op elk voedingssupplement deze bepaling op de verpakking te zetten. Hiermee wil de overheid dat kwetsbare groepen goed nadenken wanneer ze beslissingen nemen over hun gezondheid. 

In het geval van een visolie supplement is het inderdaad vreemd, omdat deze in alle gevallen een welkome aanvulling is op ons omega 3-arm Westerse voedingspatroon. Je kunt dus met een gerust hart vloeibare omega 3-visolie nemen als je zwanger wilt worden of zwanger bent! Hetzelfde geldt voor visolie omega 3-capsules, pillen of tabletten voor en tijdens de zwangerschap.
 

Visolie zwangerschap kopen

Bij Arctic Blue kun je visolie voor, tijdens en na de zwangerschap kopen. Je kunt bij ons visolie kopen per fles of een abonnement nemen. Ideaal wanneer je nieuwe visolie door de “zwangerschapsdementie” steeds vergeet te kopen! Je kunt zowel vloeibare visolie als omega 3-capsules kopen. Heb je vragen over zwangerschap / zwanger worden in combinatie met omega 3-capsules of vloeibare visolie? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag!

38 thoughts on “Het gebruik van omega-3 (visolie) tijdens je zwangerschap

 1. PmfCAFU schreef:

  Medicament information leaflet. Brand names.
  buy strattera
  Best about medicament. Get information now.

 2. EfhRSJV schreef:

  Meds information leaflet. Drug Class.
  celebrex
  Some information about medication. Get information now.

 3. EqmOANQ schreef:

  We’ve prepared this guide to help Australians navigate the best of the best online casinos, so you can discover where to play in a hurry. We focus on those that accept Australian players and provide non-Australian players with generous cashback rewards.
  https://www.australiaforeveryone.com.au/news/how-to-choose-the-best-online-casino-for-aussie-players/

 4. TnvHOKB schreef:

  No deposit free casino games with no wagering requirements and no download are available.
  https://eglobaltravelmedia.com.au/2022/11/16/how-to-find-online-pokies-for-australians/

 5. HnnZGWO schreef:

  Medicines prescribing information. Effects of Drug Abuse.
  silagra
  All trends of medicine. Read information now.

 6. NlsDAOP schreef:

  Despite having a relatively small population, Aussies love to gamble. The city of Sydney is home to many of Australia’s top casinos and gaming venues and attracts millions of people every year. If you’re an active player and looking for a better way to enjoy the experience, our guide below helps you choose the best online casino for your needs.
  https://www.australiaforeveryone.com.au/news/how-to-choose-the-best-online-casino-for-aussie-players/

 7. SbeMTRB schreef:

  Discover a world of thrilling casino gaming with our no deposit strategy. Start with a free bet and you can choose from hundreds of games, including slots and table games.
  https://blogs.uwa.edu.au/austech/free-casino-games-with-no-deposit-bonus/

 8. KlmHRSE schreef:

  Meds information sheet. Generic Name.
  mobic
  All information about medication. Read information now.

 9. DvvSQNU schreef:

  Pills information for patients. Cautions.
  cytotec tablets
  Everything trends of drugs. Read information now.

 10. RgkRKGG schreef:

  King Johnnie Kash is a top-rated online casino dealing with slot machines, video poker and other gaming devices. King Johnnie Kash Casino’s offers the chance to play slot machine games using money that you can hit an unlimited number of spins. All the games are licensed and it has been recognized as a top rated online gambling site in Belgium by players from around the world.
  kingj casino

 11. UazMHPD schreef:

  You are now ready to prove your for casino. Download slot machine and play for free!
  johnnie kash vip login

 12. DlvVAQX schreef:

  johnnie kash vip login, johnnie kash vip, johnnie kash in the 60s
  jonny jackpot casino login

 13. FgaGRGK schreef:

  Welcome to Johnny Cash Casino! Register a new account and get ВЈ10 Free to play, no deposit required. Get all the info on what this casino has to offer by signing up as a new customer. Download the app and claim your bonus today.
  johnnie kash vip login

 14. RiomondPam schreef:

  [url=https://telegra.ph/erotic-massage-nyc–masters-of-massages-and-pleasure-in-nyc-10-22]Крупные блоги на платформе Blogger Blogspot[/url]

  Some employers want to get the basics out of the way quickly. You might also want to consult your physician before undergoing reflexology. They don’t want to waste anyone’s time. People will tell you that you are wasting your time. The job interview is your time to shine. Try to use appropriate terminology in the interview. Although coconut oil is recommended by some people for ringworm, the treatment you use will depend on its location on your body and how serious it is, per the CDC. Reducing muscle tension will result to both physical and mental relaxation because it reduces the negative health effects of chronic stress, enabling the body to heal and relax. This treatment improves posture, relaxation, and releases muscle tension and stress. This gives you a variety of treatment options at the touch of a button. Asking about perks in the wrong way could prove disastrous. Don’t clam up. Everyone has varying degrees of shyness, but you need to talk about your employment experiences concisely and in an interesting way. The key is to learn from both experiences.
  Dandruff while bringing out the natural oils in the dog’s fur. Move out of his space. It is important to get the maximum out of each massage session that you get. The CBD used in our massage is sourced from Colorado, Organic and THC free. Undercover officers offered masseuses money in exchange for sexual acts at a West 103rd Street massage parlor. Instead, it is a highly formal exchange where profanity is verboten. U.S. News. World Report. S. News. World Report. To borrow from John Lennon, you may say I’m a dreamer, but I’m not the only one, and I write for the dreamers of the world. In some instances, however, heat may aggravate a joint that’s already “hot” from inflammation, as is sometimes the case with rheumatoid arthritis. What most people don’t realize, however, is that there are natural herbal remedies that help relieve the pain of arthritis associated with getting older. A deficiency of essential mineralsmay be one of the causes of arthritis. What was one drop rule?
  Nightshades for several months. As a result, the interviewee starts talking because they figure there’s something wrong with the answer they have just given. Some interviews have been painful and disastrous. These can help him or her determine if you have a kidney problem. It can also help you in court should that situation arise. Women who wear tight tops that accentuate their cleavage to a job interview can kiss the job goodbye, according to a survey. A job interview is not a casual conversation between friends in bar. Conversely, don’t ramble, even when there’s a pause in the conversation. Even if your interviewer swears, don’t get comfortable and swear, too. Rubbing your nose, even if it itches, could mean you’re dishonest. If the interviewer gives you the silent treatment after you answered a question, shut your pie hole and show confidence in your previous answer. Just give enough detail to answer the question.
  We adamantly refused the idea at first but Jonas was the one that convinced us it was right. Add eliminated foods back into your diet, one at a time, every four days. Others believe that foods from the nightshade family, such as tomatoes, potatoes, and peppers, aggravate their condition, although others don’t notice any connection. If you think certain foods play a role in your arthritis symptoms, it is important to put them to the test. Ample amounts of tissue-building minerals in your daily diet will keep bones healthy and may help prevent bone spurs, a common complication of arthritis. This painful and debilitating joint disease is usually either classified as osteoarthritis (OA) or rheumatoid arthritis (RA). Horsetail’s cornucopia of minerals, including silicon, may nourish joint cartilage. For a more contemporary twist on Halloween, give a nod to NASCAR and continue to the next page to outfit your little Dale or Danica in full racing style — including a customized car to trick-or-treat in! Daily Mail. “How a little too much cleavage can cost you a job interview.” Sept. It took 5 months to build at a cost of $1 million and is equipped with waterfalls, fountains and a 15-foot (4.5-meter) waterslide.

 15. UtwAWJK schreef:

  take you to the exclusive version of johnny cash casino loginc
  king johnnie casino login australia login page

 16. FedEZEN schreef:

  King Johnnie Kash is the best online casino to play your favorite games of blackjack, roulette, slots and more. Play with chips or join a live table game with real dealers!
  johnniekashkings com

 17. WjjMKYP schreef:

  Come to King Johnnie Kash VIP Casino to play blackjack, roulette and other casino games. Enjoy a fast payout and with no deposit required start playing now!
  kingjonniecasino

 18. AldYOKW schreef:

  Medication information. Cautions.
  doxycycline without prescription
  Some trends of medication. Read information now.

 19. IdfXAHK schreef:

  Get up to $1000 in Free Play with the help of king Johnnie’s Casino codes. All you have to do is enter the code when playing a new game or claiming your first deposit.
  king johnnie no deposit bonus codes

 20. WfyMWND schreef:

  Meds information sheet. Short-Term Effects.
  trazodone
  Actual trends of meds. Read information here.

 21. WntXVYX schreef:

  johnnie kash login casino is the casino that welcomes you! Visit our online casino site and start playing awesome games at one of the best online casinos.
  login rocket casino

 22. QfnGEBV schreef:

  Meds information. Drug Class.
  neurontin
  Actual information about pills. Get information here.

 23. IjgPFRC schreef:

  Meds information sheet. Drug Class.
  promethazine
  Some about drug. Get information now.

 24. HbjGVUH schreef:

  King Johnnie Kash is a VIP Casino. It’s loaded with new promotions, awesome BOGO deals, and a host of other valuable bonuses.
  kingjohhny

 25. IukCCVE schreef:

  Medication prescribing information. Effects of Drug Abuse.
  viagra buy
  Some about medication. Read now.

 26. CkgPMYV schreef:

  King Johnnie Kash is an online casino that belongs to the King Craps Company. It has all the standard casino games, as well as some unique games such as TreasureSpot, which is known as a video poker game that has bonus rounds for players to win extra credits or a jackpot.
  kingjonniecasino

 27. AghOEVG schreef:

  Pills information for patients. Drug Class.
  cytotec
  Everything what you want to know about meds. Get information now.

 28. TzxRMDW schreef:

  If you like to play casino games for free, this list will help you find the best bonus codes for king johnnie casino. We’ve got over 1,100 bonus codes up to 100% deposit match on top online casinos.
  casino king bonus

 29. XttDGIJ schreef:

  Medicine information for patients. Long-Term Effects.
  neurontin
  All trends of medicines. Read now.

 30. MdgCQXD schreef:

  King Johnnie Kash VIP Casino is the most popular and largest video slot game in your region. With over 100,000 players per day, we are one of the top online casinos in the world
  king johnniw

 31. EtuGPXO schreef:

  King Johnnie Kash VIP Casino is a casino with world class banking and gaming options. It’s easy to deposit and bet, but with its unique bartering system, it’s also a great place to trade cards, cash in on over 2 million types of bets, check out daily promotions, or redeem rewards points!
  johnnie casino

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *