Oxidatie-waarde, ook wel versheid van een olie kun je bepalen door te ruiken of te proeven. Een verse olie zal nooit β€˜opboeren’, oprispen met vislucht. Je kunt versheid ook heel precies meten in een laboratorium en vervolgens uitdrukken in een getal. Dit getal heet in ons vak de oxidatie-waarde, soms ook de Totox-waarde genoemd.

Het staat voor Totale Oxidatie-waarde. Onze Noorse partners en wijzelf meten deze regelmatig.

In veel analyses wordt de graad van oxidatie gegeven door alleen de peroxide-waarde. Dit is niet voldoende omdat deze peroxides verder worden omgezet. Wij meten daarom ook een belangrijke tweede indicator van versheid namelijk de anisidine-waarde.

Peroxide-waarden geven de huidige oxidatie terwijl anisidine-waarden de verlopen oxidatie meten. Met beide waarden kan de enige correcte totale oxidatie-waarde bepaald worden, de zogenaamde Totox-waarde. Die wordt als volgt berekend:

Totox-waarde = (2 x peroxide-waarde) + anisidine-waarde.

Dit is dΓ© internationaal erkende manier om de oxidatie-waarde van een olie uit te drukken. Hoe lager deze Totox-waarde, hoe verser de olie. De Europese richtlijn voor de Totox-waarde is 30. Wij vinden die belachelijk hoog en zijn blij dat we op ruim minder dan 1/3 hiervan zitten en dus een buitengewoon veilig en gezond product kunnen garanderen.

De peroxide-waarde van de Pure Arctische MSC Visolie voor capsules is altijd tussen 0 en 0,5 en de anisidine-waarde < 1 of < 2, waarmee de Totox-waarde uitkomt op < 2 of < 3. Het afvullen van een fles of het maken van een capsule verhoogt de Totox-waarde enigszins waardoor deze voor Arctic Blue MSC visolie capsule uitkomt op 4,9.

De uiteindelijk Totox waarde van de Arctic Blue plantaardige algenolie, gemeten in de capsule is 5,2.

Om beschadiging van de gevoelige Omega-3 vetzuren te voorkomen na productie, wordt een uitgekiende combinatie van antioxidanten toegevoegd. Voorbeelden zijn tocoferolrijk extract (bevat verschillende typen vitamine E), rozemarijn extract en ascorbylpalmitaat (dit is vetoplosbare vitamine C).

Een hele lage oxidatie-waarde is niet alleen beter voor je lichaam vergeleken met ranzige olie, maar het zorgt ook dat we geen heftige kunstmatige smaakstoffen hoeven toe te voegen om een hoge oxidatie-waarde of van een oude olie te hoeven maskeren.

De lage Totox-waarde van de visolie zorgt dus ook voor de zachte smaak van de olie waardoor deze gebruikt kan worden in yoghurt, smoothie of shake of zo van de lepel.

Gebruik je een ander merk visolie, dan is het raadzaam te vragen naar de oxidatie-waarde hiervan. Als ze hier geen laboratorium document van kunnen of willen geven, weet je eigenlijk al genoeg…

Onze principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

EΓ©n van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen AziΓ« en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.

Hoogste dosering EPA & DHA

800 mg DHA+400 mg EPA

Direct van de lepel is geweldig

Perfecte smaak en mondgevoel

100%-Geen-Op-Boer-Garantie

Vergeet vissige op boeren/nasmaak