Bij Arctic Blue hebben we 6 verschillende principes.

Een paar ken je misschien al:

1. We zullen nooit krill olie in het assortiment opnemen, omdat dit het voedsel van walvissen is. Daarnaast heeft het geen goede prijs kwaliteit verhouding heeft, omdat het bijzonder weinig EPA/DHA bevat.

2. We zullen nooit (geconcentreerde) visolie van sardientjes en ansjovis opnemen, omdat deze olie gemaakt wordt van hele vissen die worden vermalen. Olie van deze vissen zal ook nooit het MSC-keurmerk dragen. Wij vinden dat je beter olie kunt maken van de filet-snijresten, nadat de vis voor menselijke consumptie is gebruikt. Daarnaast zijn ansjovis en sardientjes het menu van de dolfijn, zeevogels, zeeleeuw en walvissen.

3. We zullen altijd MSC gecertificeerde visolie gebruiken en daar hebben we goede redenen voor.

Op het gebied van kwaliteit hebben we de volgende 3 principes. Pure Arctische MSC visolie moet schoon, vers en natuurlijk zijn.
Maar wat betekenen deze mooie woorden nu precies?

4. Schoon
Pure Arctische MSC visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw. Deze vis zwemt in de Barentszzee die ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen. EΓ©n van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen AziΓ« en Zuid-Amerika.

De realiteit is echter dat bijna alle vis ter wereld wel iets van verontreiniging bevat. Vandaar dat er op de aanwezigheid van meer dan 200 mogelijke chemische stoffen wordt getest. De belangrijkste zijn zware metalen, PCB’s en dioxinen.

Wanneer deze gevonden worden, wordt de olie hierop gezuiverd met geavanceerde technieken, waardoor Pure Arctische MSC visolie een extreem schone olie is. Ze is dan ook uitermate geschikt voor kleine kinderen en zwangere vrouwen, die wel de waardevolle hersenbouwstenen kunnen gebruiken, maar natuurlijk geen verontreinigingen uit vis.

Terecht dat de Noren, natuurmensen als ze zijn, trots zijn op hun land en zeeΓ«n, maar ook trots op hun moderne apparatuur waarmee deze visolie gemaakt wordt.

Arctic Blue gebruikt geen plastic flessen voor de vloeibare visolie, maar alleen glazen flessen. Wij zijn er dus zeker van dat er geen hormoon-verstorende stoffen vanuit het plastic naar de visolie kunnen migreren.

Gedetailleerde informatie.

5. Vers
Versheid bij visolie betekent net iets anders dan bij brood maar is wel vergelijkbaar. Versheid is, naast zuiverheid, minstens zo belangrijk voor een olie. Het weerspiegelt namelijk de conditie van de gevoelige Omega-3 vetzuren.

En die moet goed zijn, omdat een ranzige (geoxideerde) olie niet bepaald gezond voor je is.

Versheid van een olie kun je bepalen door te ruiken of te proeven. Een verse olie zal nooit β€˜opboeren’, oprispen met vislucht. Je kunt versheid ook heel precies meten in een laboratorium en vervolgens uitdrukken in een getal.

Dit getal heet in ons vak de oxidatie-waarde, soms ook de Totox-waarde genoemd. Het staat voor Totale Oxidatie-waarde. Onze Noorse partner en wijzelf meten deze regelmatig.

Door het gebruik (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw is de oxidatie-waarde van onze olie uitzonderlijk laag. Dit komt onder andere doordat de vis, heel snel, al op de boot in koude omstandigheden wordt verwerkt.

Daarnaast staat Noorwegen bekend om zijn moderne productie faciliteiten. Ook de relatief korte afstand tot Noorwegen draagt bij aan de versheid van Arctic Blue: Veel andere visolie van sardientjes en ansjovis komt uit het warme Zuid-Amerika. Soms gaat deze zelfs eerst nog naar China of Noord-Amerika. Het duurt dus vrij lang voordat deze in Europa bij de klant aankomt.

Een hele lage oxidatie-waarde is dus niet alleen optimaal voor je lichaam, maar het zorgt ook voor de zachte smaak van de olie waardoor deze gebruikt kan worden in yoghurt of smoothie of zo van de lepel.

Een olie waarvan de slechte smaak wordt gemaskeerd met heftige kunstmatige smaakstoffen zal nooit lekker smaken.

Gebruik je een ander merk visolie (of algenolie), dan is het raadzaam te vragen naar de oxidatie-(totox)-waarde hiervan. Als ze hier geen laboratorium analyse van de peroxide en anisidine-waarde kunnen of willen geven, weet je eigenlijk al genoeg…

Gedetailleerde informatie.

6. Natuurlijk
Pure Arctische MSC visolie bestaat alleen in een natuurlijke vorm. Dit is de zogenaamde triglyceride vorm. Exact de manier zoals vetten in de natuur (in vis) voorkomen. De natuur heeft dit bedacht omdat vetten op die manier het meest stabiel zijn.

Instabiele vetten daarentegen hebben meerdere nadelen. Precies de reden waarom wij nooit de niet-natuurlijke ethylester zouden willen hebben.

Ethylester kwaliteitsnadelen (3x).

Ook is er nog een moreel bezwaar. Wanneer voor het concentreren van visolie geen filet-snijresten worden gebruikt, maar hele sardientjes en ansjovis, dan is dit een ongelofelijke hoeveelheid vis die anders voor mens of dier had kunnen worden gebruikt.

Daarnaast gebeurt dit ook nog eens voornamelijk op plaatsen aan de andere kant van de wereld.
Deze sardientjes en ansjovis laten wij dus liever voor de lokale visser of de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis.

Conclusie
Geconcentreerde visolie op basis van ethylesters of sardientjes/ansjovis past helemaal niet bij Arctic Blue en gaan we ook NOOIT verkopen.

Onze principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

EΓ©n van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen AziΓ« en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.

Hoogste dosering EPA & DHA

800 mg DHA+400 mg EPA

Direct van de lepel is geweldig

Perfecte smaak en mondgevoel

100%-Geen-Op-Boer-Garantie

Vergeet vissige op boeren/nasmaak