Gratis verzending boven €20,-
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel
hello world!

Geen producten in je winkelwagen.

menu
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel

Omega 3-capsules

Ludo van de Wiel
Oprichter Arctic Blue & Ingenieur (MSc) Wageningen Universiteit
Soms wordt gezegd of geschreven dat omega 3 in capsules of tabletten minder goed zou zijn dan omega 3 uit een fles. Het verhaal is dan dat het maken van capsules zorgt voor warmte, wat een slechte invloed op de omega 3 zou hebben. Helaas is dit een fabeltje van mensen die graag flessen omega 3 promoten.

Vroeger, toen er alleen maar middelmatige omega 3 werd gemaakt, was het inderdaad zo dat een capsule na het slikken vieze oprispingen gaf. Dit komt nog steeds veel voor, maar dat komt niet door het maken van de capsule, maar door het gebruik van slechte / goedkope visolie. Wanneer je, zoals Arctic Blue, verse olie gebruikt voor je omega 3-capsules, zullen er nooit oprispingen voorkomen en is de kwaliteit hetzelfde als uit de fles. Niet voor niets geeft Arctic Blue op haar omega 3-pillen een 100%-Geen-Op-Boer-Garantie. Ontdek het zelf en doe de omega 3-capsules test!

Omega 3-vetzuren in capsules

Omega 3-vetzuren behoren tot onze essentiële voedingsstoffen. Deze omega 3-vetzuren komen in capsules via algen. Algen zijn mini-plantjes die zelf omega 3-vetzuren kunnen maken. 

Vissen die algen eten, krijgen op deze manier de vetzuren binnen. Dat zijn vette vissen, zoals haring en sardientjes. 

Mensen die vervolgens weer vette vis eten, krijgen op deze manier omega 3-vetzuren binnen.

Voor het maken van de meeste soorten visolie worden deze vette vissen gevangen om visolie rijk aan omega 3 van te maken. 

Bij Arctic Blue gebruiken we de filet-snijresten die overblijven nadat de filet voor de supermarkt eraf is gehaald. Er wordt dus geen extra vis voor gevangen! Eén kabeljauw levert, naast de filet voor de supermarkt, maar liefst 1 fles visolie of 250 capsules op.

Omega 3 slikken

Omega 3 slikken past bij een gezonde voeding. Je vindt omega 3 in bijvoorbeeld vlees, eieren en groene bladgroente, maar voornamelijk in vis en olie. 

De bekendste omega 3-vetzuren om te slikken zijn ALA, EPA en DHA. ALA zit in plantaardige oliën, vooral in lijnzaadolie. EPA en DHA zitten vooral in vis, schaal- en schelpdieren. 

Deze stoffen maakt je eigen lichaam niet aan. Daarom is het belangrijk om omega 3 te slikken wanneer je onvoldoende van deze producten eet.

Wil je liever geen omega 3-capsules slikken op basis van rundgelatine? Arctic Blue heeft ook omega 3-capsules op basis van visgelatine

Daarnaast heeft Arctic Blue omega 3-capsules met plantaardige omhulsels, de zogenaamde vegetarische omega 3-capsules. Kleine algenolie capsules met het vegan keurmerk! 

En uiteraard vrij van oprispingen of visgeur. Het capsuleomhulsel is plantaardig omdat de gelatine is vervangen door onder andere zeewier.

Omega 3-capsules gezond

Duizenden studies zijn er gedaan naar het belang van deze goede vetzuren voor onze gezondheid. Vandaar dat de Europese overheid officiële gezondheidsclaims heeft opgesteld, die het effect verwoorden van de omega 3-vetzuren op het lichaam. 

Omega 3-capsules zorgen voor allerlei positieve gezondheidseffecten. Allereerst beschermen ze tegen hart- en vaatziekten en zijn ze goed voor je ogen en hersenen. 

Lukt het je niet om iedere week (vette) vis te eten? Door omega 3-capsules te slikken, verklein je het risico op sterfte aan hartziekten. 

Daarnaast draagt DHA bij aan een normale hersenfunctie en gezichtsvermogen en (3 gram) EPA en DHA dragen bij aan de instandhouding van een normale bloeddruk.

Omega 3 capsules slikken is ook goed voor zwangeren en baby’s. De vetzuren in de omega 3 capsules dragen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding bij aan de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies van het kindje. 

Daarnaast is het specifieke vetzuur ALA nodig voor de normale groei en ontwikkeling van kinderen. Je kindje krijgt genoeg van de vetzuren binnen als je volgens de Schijf van Vijf eet. 

Eet je niet of nauwelijks vis? Dan is het slikken van omega 3-capsules gezond. Ook voor te vroeg geboren baby’s wordt er omega-3 aan speciale voeding toegevoegd.

Omega 3-capsules met vitamine D

Ook vitamine D is essentieel voor ons lichaam. Voor sterke botten en tanden en voor een goede werking van de spieren en de instandhouding van onze weerstand. 

Een groot deel wordt door onze huid (onder invloed van zonlicht) zelf aangemaakt. Ongeveer 1/3 deel halen we uit voeding. Vitamine D zit in vette vis, orgaanvlees, sommige typen visolie en eidooiers. 

Eet je deze producten onvoldoende of zit je veel binnen? Dan heeft Arctic Blue voor jou ook omega 3-capsules met vitamine D! 

Bij omega 3-capsules met vitamine D wordt de vitamine D optimaal opgenomen door de darmen omdat er ook olie aanwezig is. De ideale combinatie!

Hoeveel omega 3-capsules per dag?

De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om per dag 200 milligram omega 3-vetzuren uit vis binnen te krijgen. 

Wanneer je één portie vis per week eet, haal je dit. Eet je dit niet? Dan is omega 3-capsules slikken een goed alternatief. 

Hoeveel omega 3-capsules neem je dan per dag? Het aanbevolen gebruik is 1 capsule per dag, maar bij een grotere behoefte is het voor volwassenen veilig om maximaal 6 omega 3-capsules per dag te slikken.

Omega 3-capsules kopen

Bij Arctic Blue werken we met een abonnementsvorm. Je sluit online je abonnement af en krijgt vervolgens automatisch je gewenste omega 3-capsules toegestuurd. Je kunt je abonnement (na het minimale aantal leveringen) altijd gemakkelijk opzeggen per e-mail. Uiteraard kun je ook losse verpakkingen van onze producten kopen.

Omega 3-capsules review

Heb je onze omega 3-capsules getest en wil je een review achterlaten? Graag! Op deze manier help je anderen om meer te weten te komen over omega 3-capsules. Laat je review hier achter of lees wat anderen over Arctic Blue zeggen!
none

Onze Principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).
Lees meer over onze 'Schoon' methode

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.
Lees meer over onze 'Vers' methode
Hoogste dosering EPA & DHA
800 mg DHA+400 mg EPA
Direct van de lepel is geweldig
Perfecte smaak en mondgevoel
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Vergeet vissige op boeren/nasmaak
De Nederlandse Arctic Blue Omega-3 producten (vloeibaar of capsule) zijn plantaardig (op basis van algenolie) of gemaakt van de filet-snijresten van wilde zalm, wilde koolvis of wilde kabeljauw. Eén kabeljauw levert, naast de filet voor de supermarkt, maar liefst 1 fles (150 ml) olie of 250 capsules op. Waar voor veel visolie hele scheepsladingen sardientjes en ansjovis worden door de gehaktmolen gaan, wordt voor Arctic Blue visolie dus geen vis extra gevangen.  Je hebt de garantie dat we afblijven van het eten van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis. Én de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Deze werkwijze heeft ons in Nederland als eerste het MSC-keurmerk opgeleverd, waarvan Natuur Organisaties zeggen dat dit de beste garantie is voor duurzame visserij.
cross