Resultaat 1–9 van de 10 resultaten wordt getoond

 12,90 137,77 of abonneren en opslaan 10%
 19,90 198,64 of abonneren en opslaan 10%
 19,90 191,17 of abonneren en opslaan 10%
 24,50 235,20 of abonneren en opslaan 10%
 29,90 212,88 of abonneren en opslaan 10%
 24,90 132,97 of abonneren en opslaan 10%
 27,90 198,64 of abonneren en opslaan 10%
 29,90 319,30 of abonneren en opslaan 10%

Toen Arctic Blue – oprichter, Ludo van de Wiel, voor zijn jonge kinderen op zoek was naar een omega-3 visolie met een goede smaak, was hij helemaal niet zo van de supplementen (nu nog steeds niet).

Vanwege de bijzondere effecten van visolie maakte hij voor visolie een uitzondering. Toen hij in Noorwegen de juiste kwaliteit visolie had gevonden, heeft hij meteen Arctic Blue visolie opgericht; dé visolie supplementen specialist mét principes.

Arctic Blue heeft nu 8 visolie producten, met of zonder vitamine D, capsule of vloeibaar.

Wat is visolie?

Visolie wordt door sommigen gezien als een soort elixer, een toverdrankje. Niet onterecht, vanwege de visolie samenstelling en visolie ingrediënten.

Wat is visolie eigenlijk en waar zit visolie in? Visolie is een belangrijke bron van Omega-3 vetzuren. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De belangrijkste zijn ALA uit plantaardige oliën en noten en EPA en DHA uit vette vis of algen.

Deze vetzuren worden essentieel genoemd, omdat ons lichaam ze niet of nauwelijks zelf kan maken. We moeten ze uit onze voeding halen.

Vette vis of een goede visolie bevat dus voldoende van deze twee stoffen. Omega-3 visolie is olie geperst uit de vette delen van een vis.

Wanneer dit goed gedaan wordt, is de visolie smaak perfect en de versheid hoog. Arctic Blue visolie met vitamine D onderscheidt zich hier.

Daarnaast heeft Arctic Blue ook visolie met vitamine D. Beide zijn vetten waardoor ze ideaal samen kunt innemen.

Mensen met een visolie tekort hebben ook vaak een vitamine D tekort. Het gebruik van visolie met vitamine D piekt dan ook in de winter.

Visolie, waarom?

Waarom zou ik visolie innemen?

Visolie kan nodig zijn bij mensen met bepaalde klachten of wanneer je geen of nauwelijks vette vis eet. Tegenwoordig kun je zelf met een vingerpriktest jouw Omega-3 gehalte meten.

Het maakt duidelijk of je de afgelopen jaren voldoende vis hebt gegeten en hoe je gezondheid ervoor staat.

Waarom mensen visolie slikken kan tientallen redenen hebben. Letterlijk duizenden studies laten zien dat visolie gezond is.

Wat doet visolie?

Wat visolie voor je doet en de precieze visolie werking, wordt op verschillende plaatsen in de wereld onderzocht. Het is wetenschappelijk bewezen dat visolie goed is voor je hart en voor je hersenen.

Maar wist je dat visolie pillen ook goed zijn voor je ogen? Wanneer mensen visolie innemen, weten we dat deze lichaamsonderdelen gevoed worden.

De Omega-3 visolie ingrediënten EPA en DHA zijn te vinden op allerlei plaatsen in je lichaam, van je huid tot je ogen en van je gezicht tot je bloedvaten.

De visolie DHA is een bijvoorbeeld een bouwsteen van je hersenen, zenuwen en netvlies, terwijl de visolie EPA een bouwsteen van hormonen is.

Visolie gezond

Visolie is gezond en veel mensen kunnen baat hebben bij de voordelen van visolie.

De Omega-3 visolie vetzuren EPA en DHA kunnen bijdragen aan de algemene gezondheid. Al bij een dagelijkse inname van 250 mg hiervan is Omega-3 visolie goed voor het hart.

Is visolie ook goed voor je bloeddruk? Het antwoord is positief. Bij dagelijks 3 gram van deze twee stoffen uit visolie, is de werking wetenschappelijk bewezen dat visolie helpt bij het in stand houden van een normale bloeddruk.

Ook dragen beide stoffen (2 gram dagelijks) bij aan een normaal vetgehalte in het bloed. Niet onbelangrijk wanneer je weet dat een verhoogd triglyceridengehalte een oorzaak kan zijn voor aderverkalking.

Hierbij moet gezegd worden dat de bovengrens “te veel visolie” ook bestaat, die ligt bij 5 gram inname van beide stoffen.

Daarnaast is visolie ook goed voor het gezichtsvermogen en de hersenfunctie bij een dagelijkse inname van 250 mg visolie DHA.

Op dit moment onderzoeken universiteiten de vele andere voordelen van Omega-3 visolie producten. I.v.m. de Europese wetgeving mogen we dit nog niet publiceren op een website.

Een goede visolie heeft geen nadelen, alleen maar voordelen. Dat is het bijzondere van dit natuurproduct.

Visolie innemen

Wanneer je visolie gebruikt, maakt het moment van visolie innemen niet uit. Dit kan in de ochtend zijn in je ontbijt (met de andere vetten van bijvoorbeeld yoghurt).

Visolie kun je ook innemen na het avondeten. In beide gevallen mengt het goed met andere vetten, waardoor de omega-3 visolie vetzuren goed worden opgenomen.

Visolie kopen

Welke aspecten zijn belangrijk bij het bestellen van je visolie?
Wij vinden dat een goede visolie nooit een oprisping of nasmaak mag geven. Dit zegt iets over de kwaliteit en de versheid van de visolie.

De beste visoliën, hebben ook vaak de beste smaak. Vandaar dat we bij Arctic Blue de zogenaamde 100%-geen-op-boer-garantie hebben. Zowel bij vloeibare visolie als visolie capsules.

Welke visolie je gaat kopen kan ook liggen aan andere zaken. Zo staat Arctic Blue bekend als een zuivere visolie van Arctische herkomst. Het is niet toevallig dat een visolie met MSC-keurmerk ook een hoge EPA en DHA heeft en een extreme versheid.

Dit komt doordat MSC-gecertificeerde vis vaak uit Noorwegen komt en dit land misschien wel de beste methoden heeft voor het maken van de meest verse en beste omega-3 visolie.

Visolie bijwerkingen

Omega-3 visolie staat gelukkig niet bekend om bijwerkingen. Natuurlijk kun je ook te veel visolie gebruiken (zie boven). Neem visolie niet op je nuchtere maag. Het is niet prettig en het wordt dan niet goed opgenomen.