Ludo van de Wiel
Oprichter Arctic Blue & Ingenieur (MSc) Wageningen Universiteit
Hoe weet je of een visolie goed is?

Het was een vraag die mij 5 jaar geleden bezighield. Als visolie expert werkte ik destijds in de traditionele industrie van multinationals. 

Mijn kinderen waren nog klein en ik was opzoek naar een goede aanvulling op de stukjes vis die mijn kinderen toen maar mondjesmaat accepteerden.

Het eten van (vette) vis verdient altijd de voorkeur boven visolie, omdat er in vis nog meer nuttige stoffen dan alleen Omega-3 zitten, zoals verschillende mineralen en eiwitten.

Door mijn ervaring wist ik veel meer dan een doorsnee consument. Een visolie voor mijn gezin en mijzelf zou de volgende eigenschappen moeten hebben: 

1. Schoon
2. Vers
3. Natuurlijk
4. Duurzaam


De visolie waar ik toen mee werkte was zeker schoon en natuurlijk, maar niet de meest verse en ook niet de meest duurzame...

Verder vond ik het belangrijk dat de visolie niet gemaakt zou worden van vis die op het menu staat van dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis. 

Én dat er verder geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu of lokale bevolking.

Ik had in die periode heel wat mensen in de visolie-wereld leren kennen. 

En kwam erachter dat de visolie die aan mijn wensenlijstje voldeed, eentje met principes, wel degelijk bestond.

Omdat ik er zo enthousiast over was (en nog steeds ben 🙂 ), heb ik Arctic Blue er voor opgericht om iedereen deze Pure Arctische MSC Visolie te kunnen laten proeven.

Deze wordt nu voor ons in Noorwegen gemaakt van 100% verse Arctische wilde vis. In tegenstelling tot de meeste visolie, wordt de vis hier niet speciaal voor gevangen, maar wordt er gebruik gemaakt van de filet-snijresten, die overblijven nadat de filet voor de supermarkt, eraf is gehaald.

Het bedrijf heb ik Arctic Blue genoemd, omdat het een verwijzing naar de herkomst is, namelijk de Arctische wateren, daar komen al onze visoliën vandaan.

In de afgelopen 5 jaar hebben we meer dan 10.000 klanten geholpen met hun visolie (of algenolie)-keuze.

Wij doen er alles aan om de schoonste, puurste en duurzaamste omega-3 vetzuren te kunnen maken en leveren.  

Ik sta altijd open voor een kritische opmerking of suggestie, deze website moet volledig en transparant zijn. 

Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je ons gewoon bellen (030-2447097 / 06-41081500) of e-mailen (info@arctic-blue.com).

Wellicht spreken we elkaar!

Vriendelijke groet,
Ludo van de Wiel