Veelgestelde vragen

Product MSC visolie

Waarom Arctic Blue MSC visolie en niet een willekeurig ander merk?

  1. De capsules zijn klein en gemakkelijk te slikken, zonder vislucht oprispingen.
  2. Zeer hoge kwaliteit. Wij weten ook precies waar onze visolie vandaan komt en kennen de vissers zelf.
  3. Arctic Blue MSC visolie is 100% duurzame visolie, met WNF als ambassadeur.

Waarom kiest Arctic Blue voor natuurlijke visolie en niet de geconcentreerde vorm (met meer epa en dha)?

Bij het maken van geconcentreerde visolie wordt een enorme hoeveelheid vis gebruikt. Vaak is dit diepzeevis (ansjovis en sardines) die van nature de voedselketen vormen van de walvis, zeevogels en zeeleeuwen. De visserij van deze ansjovis en sardines is dan ook niet MSC gecertificeerd.

Duurzaamheid

Waarom is Arctic Blue MSC visolie 100% duurzaam?

Omdat er geen visje extra voor hoeft te worden gevangen. Door efficiënte verwerking, wordt uit 1 kabeljauw, naast de filets, maar liefst 250 softgels gemaakt. We zijn de enige visolie in Nederland die het MSC certificaat voor duurzame visserij heeft en 100% klimaat neutraal is; onze bedrijfsvoering heeft geen negatief effect op het klimaat. Zie ambassadeur Reinier van den Berg.

Is algenolie duurzamer dan visolie?

Zie ambassadeur Maurits Groen.

Product Vegetarische/vegan algenolie

Wat is er uniek aan Arctic Blue algenolie?

Arctic Blue algenolie capsules zijn een 100% plantaardig Omega-3 supplement, bedoeld voor vegetariërs, veganisten en vrouwen die zwanger willen worden of zijn of borstvoeding geven. De capsules zijn klein en gemakkelijk met water te slikken. Ze bevatten verse algenolie, zonder de bekende visolie oprispingen. Arctic Blue algenolie heeft het Europese Vegan keurmerk omdat de capsules niet van gelatine zijn gemaakt maar van zeewierextract. Een infographic waarom wij kiezen voor algenolie met alleen Omega-3 DHA.

Is Arctic Blue vegan algenolie geschikt voor zwangere of borstvoeding gevende vrouwen?

Absoluut. Algenolie is bijzonder geschikt voor vrouwen die zwanger willen worden of zijn of borstvoeding geven. Algenolie wordt gemaakt van gekweekte algen in een farmaceutische omgeving. Hierdoor is algenolie vrij van verontreinigingen die in wilde vis kunnen voorkomen. Tijdens de zwangerschap en tijdens borstvoeding neemt de behoefte aan Omega-3 DHA flink toe. De ongeborene onttrekt veel DHA aan de moeder. De aanbevolen dagelijkse inname van de Omega-3 vetzuren DHA en EPA voor volwassenen is 250 mg per dag. Een aanvulling met ten minste 200 mg DHA per dag draagt bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en de ogen van de baby. Dit is een officiële Europese richtlijn.

Is Arctic Blue vegan algenolie 100% plantaardig?

Ja, en hierdoor geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Is Arctic Blue vegan algenolie vrij van allergenen?

Ja, het bevat geen vis of andere potentiële allergenen.

Product biologische forelolie

Wat is er zo speciaal aan biologische forelolie?

Biologische gekweekte forellen hebben niet de mogelijkheid om in aanraking te komen met de verontreinigingen waar wilde vis in de natuur mee geconfronteerd wordt.

Waarom is biologische forelolie ook heel duurzaam?

Omdat er geen visje extra voor hoeft te worden gevangen. Door efficiënte verwerking, wordt uit 1 forel, naast de filets, maar liefst 50 capsules gemaakt. Een biologische forel heeft meer leefruimte, schoner water, geen antibiotica en deel biologisch en deel MSC gecertificeerd voer. Een groot verschil met de gewone gekweekte zalm of andere kweekvis.

Is de hele capsule biologisch?

Bijna helemaal, voor meer dan 95% en mag daarom biologische gecertificeerd worden. Naast de forelolie is ook de gelatine van de capsule van biologische oorsprong.

Gezondheid

Waarom niet gewoon vis eten in plaats van visolie nemen?

Zie hier.

Wat zijn nu precies de gezondheidsvoordelen van Omega-3 vetzuren?

Lees hier.

Waarom verkopen jullie geen vitaminen?

Écht eten wordt weer gewaardeerd. Dieet-hypes worden doorgeprikt en voeding-experts leggen uit dat de meeste mensen zonder vitamine pillen kunnen. Visolie is de uitzondering, omdat we zo weinig vette vis eten, en vanwege het uitzonderlijk effect op de gezondheid. Ook speelt Omega-3 een rol bij de genezing en voorkoming van verschillende chronische maar ook typische westerse welvaartsziekten.

Klantenservice

Waar kan ik Arctic Blue kopen?

Zie hier.

Waar kan ik als bedrijf terecht?

Als wederverkoper of therapeut kunt u terecht bij de bekende groothandels (Unipharma, Holland Pharma, Varuvo) of direct bij ons.

Vitamine D

Wat is het belang van Vitamine D

Klik hier voor meer informatie.

Fotografierechten