Veelgestelde vragen

Product MSC visolie

  1. De capsules zijn klein en gemakkelijk te slikken, zonder vislucht oprispingen.
  2. Zeer hoge kwaliteit. Wij weten ook precies waar onze visolie vandaan komt en kennen de vissers zelf.
  3. Arctic Blue MSC visolie is 100% duurzame visolie, met WNF als ambassadeur.

Bij het maken van geconcentreerde visolie wordt een enorme hoeveelheid vis gebruikt. Vaak is dit diepzeevis (ansjovis en sardines) die van nature de voedselketen vormen van de walvis, zeevogels en zeeleeuwen. De visserij van deze ansjovis en sardines is dan ook niet MSC gecertificeerd.

Duurzaamheid

Omdat er geen visje extra voor hoeft te worden gevangen. Door efficiƫnte verwerking, wordt uit 1 kabeljauw, naast de filets, maar liefst 250 softgels gemaakt. We zijn de enige visolie in Nederland die het MSC certificaat voor duurzame visserij heeft en 100% klimaat neutraal is; onze bedrijfsvoering heeft geen negatief effect op het klimaat. Zie ambassadeur Reinier van den Berg.

Zie ambassadeur Maurits Groen.

Product Vegetarische/vegan algenolie

Arctic Blue algenolie capsules zijn een 100% plantaardig Omega-3 supplement, bedoeld voor vegetariĆ«rs, veganisten en vrouwen die zwanger willen worden of zijn of borstvoeding geven. De capsules zijn klein en gemakkelijk met water te slikken. Ze bevatten verse algenolie, zonder de bekende visolie oprispingen. Arctic Blue algenolie heeft het Europese Vegan keurmerk omdat de capsules niet van gelatine zijn gemaakt maar van zeewierextract. EenĀ infographic waarom wij kiezen voor algenolie met alleen Omega-3 DHA.

Absoluut. Algenolie is bijzonder geschikt voor vrouwen die zwanger willen worden of zijn of borstvoeding geven. Algenolie wordt gemaakt van gekweekte algen in een farmaceutische omgeving. Hierdoor is algenolie vrij van verontreinigingen die in wilde vis kunnen voorkomen. Tijdens de zwangerschap en tijdens borstvoeding neemt de behoefte aan Omega-3 DHA flink toe. De ongeborene onttrekt veel DHA aan de moeder. De aanbevolen dagelijkse inname van de Omega-3 vetzuren DHA en EPA voor volwassenen is 250 mg per dag. Een aanvulling met ten minste 200 mg DHA per dag draagt bij aan de normale ontwikkeling van de hersenen en de ogen van de baby. Dit is een officiƫle Europese richtlijn.

Ja, en hierdoor geschikt voor vegetariƫrs en veganisten.

Ja, het bevat geen vis of andere potentiƫle allergenen.

Product biologische forelolie

Biologische gekweekte forellen hebben niet de mogelijkheid om in aanraking te komen met de verontreinigingen waar wilde vis in de natuur mee geconfronteerd wordt.

Omdat er geen visje extra voor hoeft te worden gevangen. Door efficiƫnte verwerking, wordt uit 1 forel, naast de filets, maar liefst 50 capsules gemaakt. Een biologische forel heeft meer leefruimte, schoner water, geen antibiotica en deel biologisch en deel MSC gecertificeerd voer. Een groot verschil met de gewone gekweekte zalm of andere kweekvis.

Bijna helemaal, voor meer dan 95% en mag daarom biologische gecertificeerd worden. Naast de forelolie is ook de gelatine van de capsule van biologische oorsprong.

Gezondheid

Zie hier.

Lees hier.

Ɖcht eten wordt weer gewaardeerd. Dieet-hypes worden doorgeprikt en voeding-experts leggen uit dat de meeste mensen zonder vitamine pillen kunnen. Visolie is de uitzondering, omdat we zo weinig vette vis eten, en vanwege het uitzonderlijk effect op de gezondheid. Ook speelt Omega-3 een rol bij de genezing en voorkoming van verschillende chronische maar ook typische westerse welvaartsziekten.

Klantenservice

Zie hier.

Als wederverkoper of therapeut kunt u terecht bij de bekende groothandels (Unipharma, Holland Pharma, Varuvo) of direct bij ons.

Vitamine D

Klik hier voor meer informatie.

Fotografierechten