Gratis verzending boven €20,-
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel
hello world!

Geen producten in de winkelwagen.

menu
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel

Omega 3

Ludo van de Wiel
Oprichter Arctic Blue & Ingenieur (MSc) Wageningen Universiteit
Omega 3-vetzuren passen in een gezonde voeding. Omega 3 vind je in producten als vlees, eieren en groene bladgroente, maar vooral in vis en olie. De bekendste omega 3-vetzuren zijn ALA, DHA en EPA. ALA zit in plantaardige oliën, vooral in lijnzaadolie. EPA en DHA zitten vooral in vis, schaal- en schelpdieren. Je lichaam heeft omega 3 nodig, maar maakt het zelf niet voldoende aan. Daarom is het belangrijk om omega 3 uit producten te halen.

Houd je echter niet van vis of eet je het niet zo vaak? Dan zijn omega 3-supplementen een goed idee, zoals visolie met omega 3 van Arctic Blue. Een voedingssupplement zonder vissmaak en met MSC-keurmerk! Onze visolie met omega 3 wordt van verse Arctische wilde kabeljauw gemaakt. Wij zorgen ervoor dat onze producten niet voor nadelige gevolgen voor oceanen, het milieu of de lokale bevolking zorgen. Er wordt namelijk geen vis gebruikt die eigenlijk op het menu staat van dolfijnen, zeevogels, zeeleeuwen en walvissen. We gebruiken enkel filet-snijresten en vangen voor onze visolie geen vis extra. Kijk ook zeker eens naar onze vegan algenolie, rijk aan omega 3!

Omega 3 werking

Nu je weet dat je omega 3 nodig hebt, vraag je je misschien af: wat doet omega 3 met je lichaam? 

Omega 3 heeft allerlei positieve gezondheidseffecten:
- Hart: omega 3 heeft een gunstige werking op het hart.
- Bloeddruk: omega 3 helpt een normale bloeddruk in stand te houden.
- Zwangerschap en borstvoeding: omega 3 heeft een positieve werking op de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies van het kind.
- Gezichtsvermogen: omega 3 capsules hebben een positieve werking op het gezichtsvermogen.

Omega 3-vetzuren

Wat is de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid omega 3-vetzuren? De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om 200 milligram omega 3-vetzuren per dag binnen te krijgen. 

De omega 3-supplementen van Arctic Blue zijn een goed alternatief als je geen vis wilt of kunt eten. Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over de omega 3 index test / ratio test.

Wat is omega 3?

Omega 3-vetzuren zijn ‘goede’, meervoudig onverzadigde vetzuren. De meest bekende zijn omega 3 DHA en omega 3 EPA. Vergeleken met vroeger krijgen we minder omega 3 binnen, omdat we minder vis eten, en te veel omega 6 door bewerkte voedingsmiddelen. 

Veel mensen hebben daarnaast een tekort aan vitamine D, omdat ze een groot gedeelte van de dag binnen zitten. Daarom is dit aan veel supplementen toegevoegd, waardoor je omega 3 met vitamine D tegelijk kunt nemen.

Wil je meer weten over omega 3 en vitamine D, hormonen, wat doet het, de functie en wanneer innemen? Om meer te weten te komen over omega 3 kun je hier onze uitgebreide blog over de betekenis lezen.

Waar is omega 3 goed voor?

Omega 3, waar is het goed voor? Omega 3 is gezond. Het heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Visolie / algenolie zijn belangrijk vanwege de lange keten vetzuren. E

r zijn best veel andere voedingsmiddelen (zaden, noten, zeewier, avocado) die ook veel omega 3 bevatten, maar helaas altijd alfa-linoleenzuur (ALA). 

Van ALA is het nadeel dat dit korte keten vetzuur zelf nog geen functie heeft, maar dient als bouwsteen van EPA en DHA. Echter is ons lichaam maar in een heel beperkte mate in staat om ALA om te zetten. 

Dit hangt ook af van allerlei factoren. Vandaar dat omega 3-supplementen goed zijn om direct de juiste omega 3-vetzuren binnen te krijgen en van de omega 3 voordelen te profiteren.

Heeft omega 3 bijwerkingen?

Arctic Blue omega 3-supplementen hebben geen bijwerkingen voor zover bekend. Alleen slechte omega 3-supplementen hebben bijwerkingen als oprispingen, brandend maagzuur, misselijkheid en diarree. Verder wordt een te hoge inname van omega 3 (een teveel) afgeraden om bijwerkingen te voorkomen.

Omega 3 kopen

Wil je omega 3-supplementen kopen en van de voordelen genieten, maar vraag je je af: welke omega 3 visolie of algenolie is het beste? 

Bij Arctic Blue kun je verse algenolie en visolie met omega 3 kopen met het MSC-keurmerk voor duurzame visserij, met een 100%-Geen-Op-Boer-Garantie en eventueel met een subtiele sinaasappel- of anijssmaak. 

Algenolie en visolie met omega 3 kopen doe je gemakkelijk online. Wij werken met een abonnementsvorm. 

Na het minimale aantal leveringen kun je je abonnement eenvoudig opzeggen door ons een e-mailtje te sturen.

Omega 3 ervaringen

Ben je benieuwd naar de omega 3 ervaringen van andere mensen? Lees online onze omega 3-supplement reviews en laat zelf een omega 3 capsules review achter over je ervaringen om anderen te helpen als ze omega 3 willen kopen!
none

Onze Principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).
Lees meer over onze 'Schoon' methode

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.
Lees meer over onze 'Vers' methode
Hoogste dosering EPA & DHA
800 mg DHA+400 mg EPA
Direct van de lepel is geweldig
Perfecte smaak en mondgevoel
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Vergeet vissige op boeren/nasmaak
De Nederlandse Arctic Blue Omega-3 producten (vloeibaar of capsule) zijn plantaardig (op basis van algenolie) of gemaakt van de filet-snijresten van wilde zalm, wilde koolvis of wilde kabeljauw. Eén kabeljauw levert, naast de filet voor de supermarkt, maar liefst 1 fles (150 ml) olie of 250 capsules op. Waar voor veel visolie hele scheepsladingen sardientjes en ansjovis worden door de gehaktmolen gaan, wordt voor Arctic Blue visolie dus geen vis extra gevangen.  Je hebt de garantie dat we afblijven van het eten van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis. Én de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Deze werkwijze heeft ons in Nederland als eerste het MSC-keurmerk opgeleverd, waarvan Natuur Organisaties zeggen dat dit de beste garantie is voor duurzame visserij.
cross