Toont alle 2 resultaten

 29,90 212,88 of abonneren en opslaan 10%
 19,90 141,69 of abonneren en opslaan 10%

Je denkt er misschien niet direct aan, maar omega 3 is voor je hond ook een zeer welkome aanvulling op zijn dagelijkse voeding.

We vinden het voor onszelf al heel normaal om omega 3-supplementen te nemen, maar ook een hond heeft hier veel baat bij.

Waarom omega 3 voor je hond goed is en welke omega 3 voor je hond het beste is, daar vertellen we je graag meer over.

Waarom omega 3 voor mijn hond?

Ook voor honden is het belangrijk dat de hoeveelheid omega 3 en omega 6 in hun lichaam in balans is.

Een hond die meestal hondenbrokken eet, krijgt echter veel omega 6-vetzuren binnen en weinig omega 3-vetzuren. Dat komt omdat hondenbrokken vaak van goedkope, plantaardige olie gemaakt worden.

Je hond kan door deze disbalans klachten krijgen als ontstekingen. Je hond meer brokken geven om hem meer omega 3 binnen te laten krijgen, is geen oplossing. De verhouding omega 3 – omega 6 blijft dan uit balans.

Het is enkel de omega 3 die aangevuld dient te worden.

Maar waarom is omega 3 voor mijn hond dan zo goed? Omega 3-vetzuren zijn ook voor je hond essentieel, net als voor ons. Ze helpen tegen gewrichtsproblemen, artrose en vachtproblemen.

Omega 3 draagt bij een hond bij aan soepele gewrichten, een goede vachtconditie, een beter immuunsysteem (minder allergieën) en gaat erge verharing, droogheid, schilfers en een rode, jeukende huid tegen.

Omega 3-vetzuren hebben bij een hond ook bewezen positieve effecten op de zenuwen, hersenen, overlevingsduur en intelligentie. Zeker bij zwaardere honden is voldoende omega 3 van belang.

Welke omega 3 voor de hond?

Omega 3 moet je hond via zijn voeding binnenkrijgen. Je vindt omega 3 echter voornamelijk in vette vis, en dat staat bij honden niet vaak op het menu.

Omega 3-visvetzuur ALA zit in plantaardige olie, wat ze via de brokken binnenkrijgen. Maar aan de omega 3-visvetzuren EPA en DHA heeft je hond juist behoefte. Van de binnengekregen ALA wordt maar zo’n 10% omgezet in EPA en DHA.

De overige EPA en DHA dient hij op een andere manier binnen te krijgen. Bij Arctic Blue bieden we in ons assortiment vloeibare visolie voor honden aan en visolie capsules.

De ideale manier om gemakkelijk de juiste omega 3-vetzuren aan de voeding van je hond toe te voegen!

Hoe werkt omega 3 voor honden?

Omega 3 voor honden is er in de vorm van vloeibare visolie en visolie capsules.

Vloeibare visolie kun je eenvoudig in de juiste dosering aan de voeding toevoegen of rechtstreeks in de bek van je hond na het eten.

Doordat de smaak neutraal is, zal je hond met hetzelfde plezier zijn maaltijd opeten.

De leeftijd en het ras van je hond maken niet uit, omega 3 is voor alle honden geschikt.

Hoeveel omega 3 heeft mijn hond nodig?

Houd de volgende dosering voor omega 3 voor je hond aan:
Hond van 1-5 kg: 1 ml / 1 capsule
Hond van 6-10 kg: 2 ml / 2-3 capsules
Hond van 11-20 kg: 4 ml / 5-6 capsules
Hond van 21-30 kg: 6 ml / 8-9 capsules
Hond van 31-40 kg: 8 ml / 11-12 capsules
Hond van 41-50 kg: 10 ml / 14-15 capsules

Overschrijd deze dosering van omega 3 voor je hond niet, tenzij de dierenarts anders aanbeveelt. Overleg tijdens dracht en lactatie met je behandelend dierenarts.

Bij chronische klachten kun je visolie blijvend geven of indien nodig tijdelijk in een hogere dosering. Omega 3-supplementen zijn geen vervanging voor gevarieerde voeding.

Omega 3-olie voor je hond of omega 3-capsules voor je hond?

Een slecht omega 3-supplement verliest zijn ontstekingsremmende remming wanneer de olie te oud is.

En een ranzige visolie is ronduit ongezond voor mens en dier. De eerste tekenen van een geoxideerde visolie is een afwijkende vissmaak.

Onze vloeibare visolie en visolie capsules hebben geen ranzige vissmaak door oxidatie. Pure Arctische MSC Visolie heeft een hoge dosering EPA en DHA en is gemaakt van verse Arctische wilde vis.

Het is vloeibare visolie in een fles met doseerspuit. Ook onze capsules worden van de meest verse olie gemaakt. Het gebruik van verse olie (ook voor dieren) is één van de principes van Arctic Blue.

Doordat de vis binnen 24 uur wordt verwerkt in koud Noord-Noorwegen, blijven de gevoelige onverzadigde omega 3-vetzuren in een goede conditie.

Als enige zijn we dan ook transparant over (en trots op) de oxidatiewaarde van de olie.

Deze is zo goed dat je zelf ook met een gerust hart wat van de omega 3 olie of capsules voor je hond in kunt nemen!

Omega 3 voor honden kopen

Omega 3 voor honden kopen kan dus in de vorm van vloeibare visolie of visolie capsules.

Bekijk het aanbod van Arctic Blue op je gemak online en plaats je bestelling.

We bieden ook een abonnement aan, waarbij je automatisch je gewenste producten met omega 3 voor je hond toegestuurd krijgt.

Je kunt je abonnement online afsluiten en (na het minimale aantal leveringen) altijd gemakkelijk opzeggen per e-mail.

Omega 3 voor honden: de ervaringen

Ben je benieuwd naar omega 3 voor honden ervaringen? Lees wat anderen over Arctic Blue en onze producten met omega 3 voor hun honden zeggen!