Geen onderdeel van een categorie

Waarom omega 3 testen en hoe doe je dat?

Omega 3-vetzuren zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Toch zijn er veel mensen die wekelijks te weinig omega 3 binnenkrijgen.

Gelukkig is er tegenwoordig een gemakkelijke manier om omega 3 te testen. Er is namelijk een speciale test voor omega 3, die slechts vijf minuten duurt.

Een omega 3-test doen met een omega 3-test kit

Met een speciale test kit voor omega 3 test je gemakkelijk thuis je omega 3-gehalte. Je kunt je omega 3 testen door 2 druppels bloed uit je vingertop af te nemen. In de omega 3-test kit vind je hiervoor een speciale omega 3-bloedtest, waarmee je dit pijnloos doet.

De druppel(s) bloed vang je op op de bloedspotkaart, die je vervolgens kosteloos in de bijgesloten retourenvelop naar het laboratorium stuurt. Na de analyse van jouw bloed in het laboratorium ontvang je binnen 15 werkdagen een uitgebreid resultaatoverzicht.

Je weet na het doen van de omega 3-test zowel hoeveel omega 3 er in je bloed gevonden is als de omega 3-omega 6 verhouding.

Hoe lees ik de resultaten van de omega 3-index test?

Na het doen van de omega 3-test ontvang je het resultatenrapport spoedig per e-mail. Het eerste resultaat is de omega 3-index. Dit is het percentage omega 3-vetzuren EPA en DHA vanΒ  het totale vetzuurgehalte van je rode bloedcellen.

Deze waarde van de omega 3-index geldt ook voor al je lichaamscellen. Dit percentage ligt bijna altijd tussen de 2 en 12%. Het meest ideale is een percentage tussen de 8 en 12%.Β 

Het tweede resultaat is de verhouding tussen omega 3 en omega 6 in je bloed. Idealiter is de hoeveelheid omega 6 in je bloed niet meer dan 1 tot 3 keer de hoeveelheid omega 3 (dus tussen 1:1 en 3:1).

De verhouding mag ook niet lager dan 1:1 zijn, dus niet meer omega 3 dan omega 6.

Een omega 3-test kit bestellen

Ben je benieuwd wat de omega 3-bloedtest bij jou uit zal wijzen? Bestel dan direct online een omega 3-test kit. Testen doe je gemakkelijk thuis en naast de Nederlandstalige testresultaten krijg je ook persoonlijke aanbevelingen, zoals mogelijk regelmatig de juiste vette vis eten.

We leven nu eenmaal in een wereld waar bewerkte voeding, te weinig beweging, stress en te weinig slaap op de loer liggen. Dit beΓ―nvloedt je vetzuurbalans. Met de test voor omega 3 kom je erachter of dit het geval is.

Dankzij het resultaat weet je precies waar je staat en hoe je dit eventueel kunt verbeteren!