Gratis verzending boven €20,-
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel
hello world!

Geen producten in je winkelwagen.

menu
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel

Vegan Omega-3 Algenolie DHA én EPA

De belangrijkste omega-3 voor hart, ogen en hersenen

Vegan gecertificeerd (100% plantaardig)
Zachte sinaasappelsmaak
100% vrij van mogelijke verontreiniging uit vis
60 doseringen: 400 mg EPA + 800 mg DHA per theelepel (2,5 ml)
Vanaf

Vanaf 44,90

Let op: Bestellen is mogelijk, maar levering pas op 10 december 2021
Wissen
> Gratis verzending in Nederland & België boven €20,-
We zijn bereikbaar op 030-2447097
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
Informatie over onze Vegan Omega-3 Algenolie DHA én EPA

Olie gemaakt van algen, is de enige olie op aarde die dezelfde Omega-3 vetzuren EPA en DHA bevat als visolie. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat vette vissoorten afhankelijk zijn van het eten van algen of het eten van kleine visjes die algen hebben gegeten. De smaak van de olie leent zich voor gebruik in bijv. yoghurt, maar ook zo van de lepel. Geen kans op vissmaak of oprispingen.

Waarom is het nemen van een omega-3 supplement nuttig?


Omega-3 vetten behoren tot onze essentiële voedingsstoffen. Dat betekent dat, net als bij de meeste vitaminen, je ze via de voeding moet binnenkrijgen. Omdat veel mensen niet van de echte vette vis houden (haring, makreel, sardientjes), is een Omega-3 supplement zoals visolie of algenolie handig.


Wat zegt de wetenschap over omega-3?


De Omega-3 vetzuren behoren tot de voedingsstoffen die het best zijn onderzocht. Duizenden studies zijn er gedaan naar het belang van deze goede vetten voor onze gezondheid. Vandaar dat de Europese overheid ook officiële gezondheidsclaims heeft opgesteld, die het effect verwoorden van de Omega-3 vetten op het hart, hersenen, ogen, bloeddruk, bloedvetspiegel en het ongeboren kind.


Hoe gebruik je het?


Ideaal is om de olie te gebruiken met andere vetten in een maaltijd. Bijv. geroerd in kwark bij het ontbijt. Zo puur van de lepel kan ook wanneer je gegeten hebt.


Wat zijn de ingrediënten?

Olie van de microalg Schizochytrium sp., natuurlijk sinaasappel aroma, rozemarijn extract, antioxidant (tocoferolrijk extract en ascorbylpalmitaat). Het vitamine-E houdende, natuurlijke antioxidant tocoferolrijk extract beschermt de gevoelige Omega-3 vetzuren. Het sinaasappel aroma komt dus uit echte sinaasappels. Het rozemarijn extract uit echte rozemarijn blaadjes.


Wat is de dosering?

Deze fles van 150 ml bevat 60 dagdoseringen van 2,5 ml.

Aanbevolen gebruik per dag: Volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: 1 theelepel (2,5 ml) per dag (maatlepel zit in het doosje). Niet op de nuchtere maag innemen, maar tijdens of na een maaltijd, bij voorkeur een maaltijd die andere vetten bevat (bv. yoghurt bij ontbijt of brood bij lunch of na het avondeten). Vanwege de smaak kan de olie ook heel goed worden gebruikt in bv. havermoutpap, yoghurt, salade, shakes of smoothies, etc.

Aanbevolen dosering niet overschrijden. Buiten bereik van kinderen bewaren. Een gezonde leefstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde en evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Raadpleeg voor gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Wat zijn de samenstelling per dosering?

Per dosering:

Algenolie: 2315 mg
.....waarvan Omega-3: 1350 mg
.....   waarvan DHA: 800 mg
.....   waarvan EPA: 400 mg

Bevat dit product allergenen?

Nee, dit product bevat GEEN allergenen.

Hoe bewaar je dit supplement het beste?

Deze fles kun je het beste ongeopend op een donkere plaats (bij kamertemperatuur of koelkast) bewaren. Geopend altijd koelkast.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Wat is de huidige houdbaarheid?

01-06-2022.

Hoeveel dagelijkse doseringen zitten erin in 1 fles?

150 ml fles bevat 60 x 2,5 ml theelepel. Dit is een halve maatlepel (maatlepel zit in doosje).

Hoeveel Omega-3 bevat een dagelijkse dosering?

1 maatlepel bevat 400 mg EPA + 800 mg DHA.

Mag je ook meer innemen?

Ja, mensen met een specifieke behoefte kunnen een hogere inname geadviseerd krijgen door arts of therapeut. Zorg echter dat deze niet boven het dagelijks maximum van 5,000 mg EPA+DHA uitkomt (dit komt overeen met 2 hele maatlepels)

Hoe kan ik de olie het best innemen?

Ideaal is om de olie te gebruiken met andere vetten in een maaltijd. Bijv. geroerd in kwark bij het ontbijt. Zo puur van de lepel kan ook wanneer je gegeten hebt.

Is de olie geschikt voor kinderen?

Absoluut. Vanwege de hoge hoeveelheid EPA en DHA is 1 theelepel (2,5 ml), dus een halve maatlepel geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Is de olie geschikt voor zwangere en borstvoeding gevende vrouwen?

Absoluut. Al vanaf 250 mg DHA (een halve maatlepel) inname door de moeder, draagt dit bij tot een goede ontwikkeling van de ogen en is dit goed voor de ontwikkeling van de hersenfunctie van de foetus en van zuigelingen die borstvoeding krijgen. 1 theelepel bevat 800 mg DHA is dus ideaal om de DHA-status op gewenst niveau te brengen.

Hoe moet ik het bewaren?

Ongeopend kan de fles bij kamertemperatuur en in het donker bewaard worden. Geopend dient de fles in de koelkast bewaard te worden.

Waar komt de algenolie vandaan?

De algenolie wordt door het Nederlandse bedrijf DSM gemaakt.

Wat is ascorbylpalmitaat?

Dit antioxidant is niet meer dan is de natuurlijke vet-oplosbare vorm van vitamine C.

Bekijk alle vragen >
none

Onze Principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).
Lees meer over onze 'Schoon' methode

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.
Lees meer over onze 'Vers' methode
Hoogste dosering EPA & DHA
800 mg DHA+400 mg EPA
Direct van de lepel is geweldig
Perfecte smaak en mondgevoel
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Vergeet vissige op boeren/nasmaak
De Nederlandse Arctic Blue Omega-3 producten (vloeibaar of capsule) zijn plantaardig (op basis van algenolie) of gemaakt van de filet-snijresten van wilde zalm of wilde kabeljauw. Eén kabeljauw levert, naast de filet voor de supermarkt, maar liefst 1 fles (150 ml) olie of 250 capsules op. Waar voor veel visolie hele sardientjes en ansjovis worden verwerkt, wordt voor Arctic Blue visolie dus geen vis extra gevangen. Je hebt de garantie dat we afblijven van het eten van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis. Én de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Deze werkwijze heeft ons in Nederland als eerste het MSC-keurmerk opgeleverd, waarvan Natuur Organisaties zeggen dat dit de beste garantie is voor duurzame visserij.
phone-handsetrocketcross