Gratis verzending boven €20,-
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel
hello world!

Geen producten in de winkelwagen.

menu
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel

Algenolie met vitamine D3

Algenolie is de plantaardige variant van visolie

100% plantaardig en dus vegan Omega-3 supplement
Vrij van oprispingen of vissige nasmaak
Vitamine D3 is goed voor de spieren, botten en immuunsysteem
100% Eco-verpakking (zonder plastic)
Houdbaarheidsdatum: 01-06-2023
Vanaf

Vanaf 24,90

Wissen
> Gratis verzending in Nederland & België boven €20,-

Ook goedkoper verkrijgbaar in abonnement →

We zijn bereikbaar op 030-2447097
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
Informatie over onze Algenolie met vitamine D3

Eén vegan capsule algenolie bevat net als de reguliere algenolie capsule 250 mg Omega-3 DHA. Het is wetenschappelijk bewezen dat dagelijks deze hoeveelheid DHA goed is voor het gezichtsvermogen (helpt om scherp te blijven zien) en goed is voor de hersenfunctie. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA. Dit zijn wettelijk goedgekeurde gezondheidsclaims. Maar liefst 20% van het vet in onze hersenen bestaat uit Omega-3 DHA; het is een belangrijke bouwsteen voor hersenen (zoals calcium dat is voor de botten). De plantaardige vitamine D3 in deze algenolie capsule is belangrijk voor het behoud van sterke botten en sterke tanden. Vitamine D3 zorgt mede voor een goede weerstand en speelt een rol bij het behoud van sterke spieren. Een steeds grotere groep mensen krijgt een flink gedeelte van het jaar weinig zon om de benodigde vitamine D aan te maken. Dit zijn mensen die veel binnen verblijven (ouderen, mensen op kantoor, kinderen die veel gamen, mensen met bedekkende kleding of mensen in nachtdienst). Mensen die geen dierlijke producten consumeren, krijgen via hun voeding zeer weinig vitamine D binnen. Dit is de reden dat we hebben gekozen voor 20 mcg vitamine D3 per capsule. Het Voedingscentrum heeft dit overzicht gemaakt wat verschillende doelgroepen dagelijks aan extra vitamine D nodig hebben.

Waarom is het nemen van een omega-3 supplement nuttig?


Omega-3 vetten behoren tot onze essentiële voedingsstoffen. Dat betekent dat, net als bij de meeste vitaminen, je ze via de voeding moet binnenkrijgen. Omdat veel mensen niet van de echte vette vis houden (haring, makreel, sardientjes), is een Omega-3 supplement zoals visolie of algenolie handig.


Wat zegt de wetenschap over omega-3?


De Omega-3 vetzuren behoren tot de voedingsstoffen die het best zijn onderzocht. Duizenden studies zijn er gedaan naar het belang van deze goede vetten voor onze gezondheid. Vandaar dat de Europese overheid ook officiële gezondheidsclaims heeft opgesteld, die het effect verwoorden van de Omega-3 vetten op het lichaam. 


Hoe gebruik je het?


Ideaal is om de capsule voor of na een maaltijd in te nemen.


Wat zijn de ingrediënten?

Ingrediënten: Schizochytrium sp. Algenolie, glycerol, gemodificeerd zetmeel, carrageen, hoog oliezuur zonnebloemolie, plantaardige vitamine D3 (cholecalciferol), natuurlijk rozemarijn extract, antioxidant (natuurlijke tocoferolen, ascorbylpalmitaat), zuurteregelaar (dinatriumfosfaat). Plantaardige algenolie wordt gemaakt van gekweekte microalgen in een gesloten systeem zonder milieu invloeden van buitenaf. Zo’n fermentatieproces lijkt op hoe yoghurt (m.b.v. bacteriën) en bier (m.b.v. gisten) in een fermentor wordt gemaakt  De olie wordt uit de algenmassa geperst en er wordt natuurlijk antioxidant toegevoegd om de gevoelige Omega-3 vetzuren te beschermen. Een kleine beetje zonnebloemolie dient om de hoeveelheid Omega-3 DHA constant te houden. De plantaardige vitamine D3 wordt aan de algenolie toegevoegd voordat de capsules worden gemaakt met behulp van zeewier extract (carrageen). Het vitamine E houdende natuurlijke antioxidant beschermt de gevoelige Omega-3 vetzuren. Plantaardige tocoferolen (o.a. alfatocoferol) is vitamine E en beschermt als antioxidant de gevoelige Omega-3 vetzuren. <1 mg per capsule. Ascorbylpalmitaat is de vetoplosbare vorm van vitamine C en beschermt (net als rozemarijn extract) als antioxidant ook de gevoelige Omega-3 vetzuren. < 1 mg per capsule. Schizochytrium sp. is de naam van de algensoort. We zijn wettelijk verplicht deze te vermelden. Glycerol is een verdikkingsmiddel die samen met zetmeel (zie veelgestelde vragen) en carrageen het capsuleomhulsel vormt. Tezamen 25% van de hele capsule. Dinatriumfosfaat is in voeding een standaard zuurteregelaar die in minuscule hoeveelheid (<3 mg) mede zorgt voor stevigheid van de capsule. De capsule is vrij van kunstmatige aroma’s en vrij van conserveringsmiddelen, kleur- of zoetstoffen.


Wat is de dosering?

1 capsule per dag.

Wat zijn de samenstelling per dosering?

Per 100 gram:

Energie: 725 kcal
Vetten: 72,5 gr
.....waarvan verzadigd: 13,7 gr
.........waarvan enkelvoudig onverzadigd: 8,7 gr
.........waarvan meervoudig onverzadigd: 48,3 gr
Koolhydraten: 22,2 gr
.....waarvan suikers: 10,7 gr
Eiwit: 0,058 gr
Geen zout

Bevat dit product allergenen?

Nee, dit product is 100% plantaardig/vegan.

Hoe bewaar je dit supplement het beste?

Mag in de koelkast, maar hoeft niet per se.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Wat is de huidige houdbaarheid?

01-06-2023.

Hoeveel dagelijkse doseringen zitten erin in 1 potje?

90 capsules voor 90 dagen.

Hoeveel Omega-3 en vitamine D bevat 1 capsule?

1 capsule bevat 250 mg DHA en 20 mcg (800 IE) vitamine D.

Ik wil een algenolie met DHA én EPA, hebben jullie die ook?

Jazeker, nu al in in vloeibare (alg) vorm en straks ook als capsule.

Mag je ook meerdere capsules innemen?

Ja, mensen met een specifieke behoefte kunnen een hogere inname geadviseerd krijgen door arts of therapeut. Zorg echter dat deze niet boven het dagelijks maximum van 5,000 mg EPA+DHA uitkomt.

Hoe kan ik de capsule het best innemen?

Ideaal is om de capsule net voor of net na een maaltijd in te nemen.

Is de capsule geschikt voor kinderen?

Wanneer kinderen een capsule kunnen slikken is deze zeker geschikt. Vanwege de vitamine D, maximaal 1 per dag. . Kinderen tussen 1 en 3 jaar eventueel max. 1 capsule opensnijden en door eten roeren. Of je kunt de vloeibare algenolie overwegen voor gebruik in bijv. yoghurt.

Is de capsule geschikt voor zwangere en borstvoeding gevende vrouwen?

Absoluut. Al vanaf 250 mg DHA (1 capsule) inname door de moeder, draagt dit bij tot een goede ontwikkeling van de ogen en is dit goed voor de ontwikkeling van de hersenfunctie van de foetus en van zuigelingen die borstvoeding krijgen. Bij meerdere capsules per dag, wel de hoeveelheid vitamine D in de gaten houden.

Wat betekent gemodificeerd zetmeel?

Vegan betekent geen stevig dierlijk gelatine als capsuleomhulsel. Hiervoor o.a. maïszetmeel gebruikt. Gemodificeerd zetmeel betekent dat het extra vertakkingen heeft en daardoor sterker wordt. Samen met glycerol en carrageen (zeewierextract) maakt dit het omhulsel. Gemodificeerd heeft dus niets te maken met genetisch gemodificeerd (wat we nooit zouden gebruiken). Omdat linolzuur niet actief is, maar eerst omgezet moet worden in ARA (arachidonzuur), wat niet 1:1 gebeurt, valt de verhouding nog sterker in het voordeel van Omega-3 uit.

Waarom wordt er zonnebloemolie gebruikt?

Elke algenolie capsule (elke merk) bevat een heel klein beetje zonnebloemolie. De algen maken namelijk wisselende hoeveelheden DHA. Om elke capsule minimaal 250 mg DHA te laten bevatten, wordt er gecorrigeerd met zonnebloemolie. Echter is de hoeveelheid Omega-6 in de zonnebloemolie minimaal: Elke capsule bevat op 466 mg algenolie (met 250 mg Omega-3 DHA) ook 34 mg zonnebloemolie waarvan 20 mg Omega-3 linolzuur. Dat is dus 12 keer minder dan de 250 mg Omega-3.

Bekijk alle vragen >
none

Onze Principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).
Lees meer over onze 'Schoon' methode

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.
Lees meer over onze 'Vers' methode
Hoogste dosering EPA & DHA
800 mg DHA+400 mg EPA
Direct van de lepel is geweldig
Perfecte smaak en mondgevoel
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Vergeet vissige op boeren/nasmaak
De Nederlandse Arctic Blue Omega-3 producten (vloeibaar of capsule) zijn plantaardig (op basis van algenolie) of gemaakt van de filet-snijresten van wilde zalm, wilde koolvis of wilde kabeljauw. Eén kabeljauw levert, naast de filet voor de supermarkt, maar liefst 1 fles (150 ml) olie of 250 capsules op. Waar voor veel visolie hele scheepsladingen sardientjes en ansjovis worden door de gehaktmolen gaan, wordt voor Arctic Blue visolie dus geen vis extra gevangen.  Je hebt de garantie dat we afblijven van het eten van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis. Én de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Deze werkwijze heeft ons in Nederland als eerste het MSC-keurmerk opgeleverd, waarvan Natuur Organisaties zeggen dat dit de beste garantie is voor duurzame visserij.
phone-handsetrocketcross