Gratis verzending boven €20,-
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel
hello world!

Geen producten in de winkelwagen.

menu
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel

Pure Arctische MSC Visolie kind

Met Omega-3 DHA Hersenbouwstenen, goed voor de hersenfunctie

Hoge dosering EPA + DHA en met vitamine D
Ook geschikt in koude gerechten als yoghurt, shake en smoothie
Geschikt voor jong (kinderen vanaf 1 jaar) en oud
Met MSC keurmerk
Houdbaarheidsdatum: 01-12-2023
Vanaf

Vanaf 17,90

Wissen
> Gratis verzending in Nederland & België boven €20,-

Ook goedkoper verkrijgbaar in abonnement →

We zijn bereikbaar op 030-2447097
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
Informatie over onze Pure Arctische MSC Visolie kind

Wilde vette vis, zoals haring, sardientjes of makreel, is een hele goede bron van waardevolle onverzadigde vetzuren Omega-3 EPA en DHA én van vitamine D. Veel vis die voor kinderen wordt klaargemaakt (kibbeling, vissticks, tilapia en pangasius) is magere vis en bevat deze belangrijke voedingsstoffen nauwelijks. De Hersenbouwstenen Kids bevat Pure Arctische MSC Visolie met vitamine D en is er voor iedereen die moeite heeft met vette vis. Eén dessert- / koffielepel Pure Arctische Visolie bevat de Omega-3 vetten van (omgerekend) ruim een halve haring. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze hoeveelheid EPA en DHA goed is voor het hart**, goed is voor je gezichtsvermogen* (helpt om scherp te blijven zien) en goed is voor je hersenfunctie*. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA* of 250 mg EPA/DHA**. Dit zijn wettelijk goedgekeurde gezondheidsclaims. Maar liefst 20% van het vet in onze hersenen bestaat uit Omega-3 DHA; het is een belangrijke bouwsteen voor hersenen (zoals calcium dat is voor de botten). De vitamine D in de visolie is voor je kinderen belangrijk voor het behoud van sterke botten en sterke tanden. Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en speelt een rol bij het behoud van sterke spieren. Het is onderzocht dat veel kinderen met een getinte huid een vitamine D tekort hebben. Vooral gedurende de wintermaanden en in het voorjaar wordt het nemen van extra vitamine D (bijvoorbeeld in visolie) voor je kind aangeraden. Ook steeds meer blanke kinderen hebben te weinig vitamine D. Aan de ene kant wordt er minder vis gegeten, aan de andere kant wordt er meer binnen gespeeld, waardoor de huid minder zonlicht krijgt.

Waarom is het nemen van een omega-3 supplement nuttig?


Omega-3 vetten behoren tot onze essentiële voedingsstoffen. Dat betekent dat, net als bij de meeste vitaminen, je ze via de voeding moet binnenkrijgen. Omdat veel mensen niet van de echte vette vis houden (haring, makreel, sardientjes), is een Omega-3 supplement zoals visolie of algenolie handig.


Wat zegt de wetenschap over omega-3?


De Omega-3 vetzuren behoren tot de voedingsstoffen die het best zijn onderzocht. Duizenden studies zijn er gedaan naar het belang van deze goede vetten voor onze gezondheid. Vandaar dat de Europese overheid ook officiële gezondheidsclaims heeft opgesteld, die het effect verwoorden van de Omega-3 vetten op het hart, hersenen, ogen, bloeddruk, bloedvetspiegel en het ongeboren kind.


Hoe gebruik je het?


Ideaal is om de olie te gebruiken met andere vetten in een maaltijd. Bijv. geroerd in kwark bij het ontbijt. Zo puur van de lepel kan ook wanneer je gegeten hebt.


Wat zijn de ingrediënten?

Kabeljauwolie (vis), natuurlijk sinaasappel aroma, vitamine D (cholecalciferol), natuurlijk rozemarijn extract, antioxidant (tocoferolrijk extract en ascorbylpalmitaat).

Het vitamine E houdende natuurlijke antioxidant beschermt de gevoelige Omega-3 vetzuren.

Het sinaasappel aroma komt dus uit echte sinaasappels.
Het rozemarijn extract uit echte rozemarijn blaadjes.

De olie is vrij van kunstmatige aroma’s en vrij van conserveringsmiddelen, kleur- of zoetstoffen.


Wat is de dosering?

Een fles van 150 ml bevat 30 dagdoseringen (5 ml) voor volwassenen / kinderen vanaf 3 jaar.

Aanbevolen gebruik per dag (maatlepel zit in het doosje):

  • – Volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: 1 dessert (koffie) lepel (5 ml) per dag.
  • – Kinderen vanaf 1 tot 3 jaar: ½ dessert (koffie) lepel (2,5 ml) per dag.

Visolie niet op de nuchtere maag innemen, maar tijdens of na een maaltijd, bij voorkeur een maaltijd die andere vetten bevat (bv. yoghurt bij ontbijt, ei of brood bij lunch of na het avondeten). Vanwege de smaak kan de olie ook heel goed worden gebruikt in bv. havermoutpap, yoghurt, vla, shakes of smoothies, etc.

Wat zijn de samenstelling per dosering?

Per dosering:

Visolie: 4650 mg
Verz. vetzuren: 674 mg
Enkv onverz. vetz: 2186 mg
Meerv. onverz. vetz: 1511 mg
Omega-3: 1020 mg
waarvan DHA: 480 mg
waarvan EPA: 340 mg
Vitamine D: 10 mcg (200%)

Bevat dit product allergenen?

Ja, dit product bevat het allergeen VIS.

Hoe bewaar je dit supplement het beste?

Ongeopend kan de fles bij kamertemperatuur en in het donker bewaard worden. Geopend dient de fles in de koelkast bewaard te worden.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd mag deze olie gegeven worden?'

Deze olie is al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Let op dat de dosering voor kinderen tussen 1 en 3 jaar gehalveerd moet worden: De dagdosering is een halve maatlepel (2,5 ml) i.p.v. een hele maatlepel (5 ml).

Zit er ook vitamine D in deze visolie?

Ja, de olie bevat per dagdosering 10 microgram per maatlepel.

Hoe vers is deze visolie? Houdbaarheidsdatum?

Hoe schoon is deze visolie?

Wat betekent het MSC keurmerk op de verpakking?

Is deze visolie capsule glutenvrij?'

Absoluut.

De olie komt van kabeljauw, maar dit is toch geen vette vis?

Klopt. Kabeljauw is een magere vis. Echter wordt de olie gewonnen uit de filet-snijresten met ook de lever hierin. Al eeuwenlang staat de kabeljauwlever bekend als perfecte bron van Omega-3. Omdat de olie gezuiverd wordt in de modernste visolie fabriek van Noorwegen, kun je zeggen dat deze olie zelfs meerdere malen zuiverder is dan makreel, haring en zalm (terwijl dit al hele gezonde vissen zijn). Een ander voordeel van het gebruik van kabeljauw is dat de olie verser is dan afkomstig van andere vissoorten.

Hoe moet ik het bewaren?

Ongeopend kan de fles bij kamertemperatuur en in het donker bewaard worden. Geopend dient de fles in de koelkast bewaard te worden.

Is de olie geschikt voor zwangere en borstvoeding gevende vrouwen?

Absoluut. Al vanaf 250 mg DHA (een halve maatlepel) inname door de moeder, draagt dit bij tot een goede ontwikkeling van de ogen en is dit goed voor de ontwikkeling van de hersenfunctie van de foetus en van zuigelingen die borstvoeding krijgen.

Hoe kan ik de olie het best innemen?

Ideaal is om de olie te gebruiken met andere vetten in een maaltijd. Bijv. geroerd in kwark bij het ontbijt. Zo puur van de lepel kan ook wanneer je gegeten hebt.

Bekijk alle vragen >
none

Onze Principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).
Lees meer over onze 'Schoon' methode

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.
Lees meer over onze 'Vers' methode
Hoogste dosering EPA & DHA
800 mg DHA+400 mg EPA
Direct van de lepel is geweldig
Perfecte smaak en mondgevoel
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Vergeet vissige op boeren/nasmaak
De Nederlandse Arctic Blue Omega-3 producten (vloeibaar of capsule) zijn plantaardig (op basis van algenolie) of gemaakt van de filet-snijresten van wilde zalm, wilde koolvis of wilde kabeljauw. Eén kabeljauw levert, naast de filet voor de supermarkt, maar liefst 1 fles (150 ml) olie of 250 capsules op. Waar voor veel visolie hele scheepsladingen sardientjes en ansjovis worden door de gehaktmolen gaan, wordt voor Arctic Blue visolie dus geen vis extra gevangen.  Je hebt de garantie dat we afblijven van het eten van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis. Én de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Deze werkwijze heeft ons in Nederland als eerste het MSC-keurmerk opgeleverd, waarvan Natuur Organisaties zeggen dat dit de beste garantie is voor duurzame visserij.
phone-handsetrocketcross