Gratis verzending boven €20,-
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel
hello world!

Geen producten in de winkelwagen.

menu
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel

MSC Viscollageen poeder met vitamine C

Goede ondersteuning bij lage collageen aanmaak

heeft een heerlijke aardbeiensmaak
lost goed op, zelfs in koude dranken en yoghurt
bevat acerola poeder met natuurlijke vitamine C, wat van belang is voor de vorming van lichaamseigen collageen
heeft als enige in NL het strenge MSC keurmerk.
Houdbaarheidsdatum: 01-11-2023
Vanaf

Vanaf 24,90

Wissen
> Gratis verzending in Nederland & België boven €20,-

Ook goedkoper verkrijgbaar in abonnement

We zijn bereikbaar op 030-2447097
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
Informatie over onze MSC Viscollageen poeder met vitamine C

Dit zuivere viscollageen poeder wordt net als de Pure Arctische MSC visolie (capsules) gemaakt in Noorwegen van dezelfde verse, gezonde, wilde vis. Het viscollageen poeder dankt zijn perfecte smaak aan de zeer snelle verwerking van de vis in het koude Noord-Noorwegen. Arctic Blue’s vis collageen poeder.

Waarom is het nemen van een viscollageen supplement nuttig?


Vis bevat naast de gezonde goede vetten ook hoogwaardige eiwitten. Eiwitten zijn onze bouwstoffen. Naarmate we ouder worden of gaan sporten, worden ze belangrijker. Van al het eiwit in ons lichaam is 30% collageen. Bindweefsel geeft ons structuur en stevigheid. Het belangrijkste onderdeel hiervan is collageen. Ook huid, botten, pezen, kraakbeen, gewrichtsbanden, bloedvaten en tanden bestaan voor een groot gedeelte uit collageen. Naarmate we ouder worden, neemt de collageen productie af. De lichaamseigen aanmaak van collageen wordt door de inname van viscollageen capsules of viscollageen poeder (en met de hulp van vitamine C) ondersteund. Collageen hydrolysaat betekent dat het viscollageen in kleinere stukjes eiwit is geknipt (gehydrolyseerd), de zogenaamde peptiden. Elk collageen supplement (poeder of capsules) is een hydrolysaat. In ons lichaam knippen we de peptiden verder in losse aminozuren die in het bloed worden opgenomen. De reden waarom Arctic Blue voor viscollageen kiest, is dat deze het meest vergelijkbaar is met menselijk collageen, wat hier wordt uitgelegd. Daarnaast is Arctic Blue het enige merk met een keurmerk voor het collageen poeder, dat bewijst dat het afkomstig is van wilde vis (en niet van bijv. kweek-tilapia of koeien).


Wat zegt de wetenschap over collageen?


Er zijn duidelijke resultaten gekomen uit een studie gedaan met Arctic Blue’s viscollageen. Bij 20 proefpersonen werd de hydratie in de huid gemeten na 8 weken inname van 10 gram collageen per dag. Hieruit bleek dat in de onderarm een verbetering van 11% meetbaar was. Echter in het gezicht bleek de hydratie van de huid door de werking van het collageen met maar liefst 35% te zijn toegenomen. De vorming van rimpels heeft met veel factoren te maken. Het is bekend dat collageen verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het is een feit dat als je wat ouder wordt, collageen afbreekt. Collageen type I bevindt zich in: huid, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen, bloedvaten, haar en nagels. Het bestaat uit ongeveer 20 verschillende aminozuren. Meer dan de helft hiervan zijn essentiële of semi-essentiële aminozuren. Essentieel betekent dat we ze niet zelf kunnen maken, maar via onze voeding moeten binnenkrijgen. Afhankelijk van je voedingspatroon is extra viscollageen innemen dus behulpzaam.


Wat zijn de ingrediënten?

Naast een lekker natuurlijk smaakje, zijn de belangrijkste ingrediënten natuurlijk het de viscollageen peptiden (86%) en poeder van de acerola vrucht. Dit is een soort kers uit de tropen met een hoog gehalte aan natuurlijke vitamine C. Vergeleken met een sinaasappel bevat ze 30 x keer vitamine C.

We hebben nu het beste viscollageen gevonden. Dan willen we het nu ook helemaal goed doen. We voegen daarom een beetje natuurlijke vitamine C toe (in de vorm van acerola-poeder) en dus geen synthetisch ascorbinezuur. De reden hiervan is dat een gezond lichaam voldoende vitamine C nodig heeft om zelf hiervan, uit de opgenomen aminozuren, collageen te maken. Dit is al heel lang bekend en wordt zelfs beschreven door Wikipedia.

De Europese autoriteit (EFSA), die toeziet op de veiligheid en de wetenschappelijke toetsing van gezondheidsclaims (die gebruikt worden op voedingsmiddelen en gezondheidsproducten), heeft dan ook goedgekeurd dat het volgende van toepassing is op Arctic Blue’s Pure Arctische MSC viscollageen poeder met toegevoegde vitamine C:

  1. Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat de huid verstevigt
  2. Vitamine C speelt een rol bij de aanmaak/opbouw van kraakbeen
  3. Vitamine C draagt bij aan de instandhouding van sterke botten

Bevat dit product allergenen?

Ja, de allergeen vis.

Waarom introduceert Arctic Blue, als Omega-3 specialist, nu ook een eiwit/collageen poeder?

We leveren veel visolie capsules aan praktijken van huidtherapeuten en aan schoonheidssalons, omdat men hier steeds meer interesse heeft in hoe voeding de huid van binnenuit kan verbeteren. Zo kregen we van verschillende klanten de specifieke vraag of ze bij ons ook viscollageen konden kopen met de kwaliteitscriteria die ze van onze visolie capsules gewend zijn. Dus 1) Noorse vertrouwde herkomst, 2) MSC gecertificeerd, 3) van wilde vis, 4) met de beste smaak, 5) 100% natuurlijk. Dat hebben we gedaan en de professionele huidtherapeuten zijn er heel blij mee.

Een tweede reden is dat onze visolie (capsules) veel worden gebruikt door mensen die (om verschillende redenen) geen vis eten. Hierdoor missen ze de Omega vetten, maar natuurlijk ook de hoogwaardige eiwitten uit vis. Dit viscollageen poeder is een gezonde, prettige manier om dit eiwit binnen te krijgen.

Ten slotte kopen sporters en ouderen als trouwe gebruikers vaak onze visolie capsules. Dit zijn bij uitstek 2 groepen die baat hebben bij een hogere inname van gezonde eiwitten, voor spierherstel, -groei en -behoud.

Wat is het verschil tussen de verschillende collageen merken?

Elk collageen poeder is een hydrolysaat. Elk merk maakt dus gebruik van collageen peptiden die ontstaan na het hydrolyseren (knippen) van de grote collageen eiwitvezels. Deze peptiden bestaan uit ± 50 aminozuren. In ons spijsverteringskanaal worden deze gesplitst in kleinere tri- en di-peptiden en in de losse bouwstenen van die peptiden: de aminozuren. De werking van viscollageen en rundercollageen is vergelijkbaar, omdat ze beiden bestaan uit collageen peptiden. Ze zijn ook allebei bioactief. De reden waarom we voor viscollageen hebben gekozen, is dat deze het meest vergelijkbaar is met menselijk collageen. Daarnaast is Arctic Blue het enige merk met een keurmerk voor het collageen poeder.

Waarom heeft het viscollageen van Arctic Blue het MSC-keurmerk?

Het meeste viscollageen wordt gemaakt van een mix van vissoorten. Hierbij wordt nooit vermeld dat het grotendeels wordt gemaakt van de Aziatische kweekvissen tilapia en panga(sius). Om verschillende redenen zijn we geen fan van Aziatische kweekvis (in de winkel zou ik ze nooit kopen). Daarom hebben we besloten om deze goedkope collageen te laten liggen en met overtuiging het viscollageen te kopen van gezonde, wilde kabeljauw uit Noorwegen. Wilde vis heeft een heel mooi aminozuurprofiel en geeft dus een hoge kwaliteit collageen poeder. Wilde vis in Noorwegen wordt ook heel netjes en vers (al op de boot) verwerkt. Ten derde is er de garantie dat er niet te veel gevangen wordt en de visstand dus gezond blijft. Deze werkwijze heeft ons, als eerste collageen product in de wereld, het MSC-keurmerk opgeleverd.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Van welke dier wordt Puur Arctisch Collageen gemaakt?

Niet van koeien (vaak het geval), niet van tilapia kweekvis (vaak het geval), maar het wordt gemaakt van de huid van wilde Noorse kabeljauw. Het is dus viscollageen van wilde vis. PS: plantaardige collageen bestaat niet. Het heeft dus altijd een dierlijke oorsprong.

Hoeveel dagelijkse doseringen zitten erin in 1 pot? Houdbaarheidsdatum?

Een 150 gram pot bevat 30 x 5 g. Maatschepje zit in de pot. 01-11-2023.

Wat is de optimale dagelijkse dosering?

Studies tonen aan dat een optimale dosering tussen de 5 en 10 gram per dag ligt. Dat is dus 1 tot 2 maatschapjes. Wanneer je collageen voor het eerst gebruikt, is in de eerste maand 10 gram per dag aan te bevelen. Daarna is een dagelijkse onderhoudsdosering van 5 gram voldoende. Vandaar dat we dit op de verpakking zetten.

Mag je ook meer innemen?

Dat mag en kan zonder problemen. Je profiteert dan van het hoogwaardig eiwit dat bijdraagt aan spieropbouw, -herstel en -onderhoud. Actieve sporters, senioren en mensen van middelbare leeftijd zullen hier zeker van profiteren.

Hoe kan ik het poeder het best innemen?

Dat maakt niet zoveel uit. Zelf geef ik de voorkeur aan een schepje in mijn ochtendkwark met havermout. Maar je kunt het ook oplossen in een kop thee, water of sap/smoothie.

Hoeveel % eiwit bevat het gehydrolyseerde collageen?

Het eiwitgehalte (en dus aminozuurgehalte) is minimaal 95%.

Wat betekent het blauwe MSC-logo op de verpakking?

Het is een garantie dat de collageen afkomstig is van wilde vis en niet van gekweekte vis uit Azië. Het MSC-keurmerk is het strengste keurmerk voor producten gemaakt van wilde vis. Er vindt dus controle plaats of het daadwerkelijk wilde vis is en of de visstand op niveau blijft en of de visserij geen schade berokkent aan milieu en ecosysteem.

Welke type collageen bevat Puur Arctisch Collageen?

Puur Arctisch Collageen is een ideale aanvulling op onze eigen dalende collageenvoorraad. Het bevat type 1 collageen. Dit is het voornaamste type collageen omdat 90% van ons eigen collageen type 1 is.

Het is te vinden in onze huid, botten, tanden, kraakbeen, gewrichtsbanden, pezen, haar, nagels, bloedvaten en bindweefsel. Viscollageen staat het dichtst bij ons menselijk collageen en heeft een goed aminozuurprofiel.

Dat betekent dat het de bouwstenen bevat voor ons eigen menselijk collageen. Bovendien bevat Puur Arctisch Collageen poeder ook natuurlijke vitamine C, dat van belang is voor de vorming van lichaamseigen collageen wat de huid verstevigt.

Vitamine C speelt ook een rol bij de aanmaak/opbouw van kraakbeen en draagt bij aan de instandhouding van sterke botten.

Is dit voor mannen en vrouwen?

Jazeker, ook mannen hebben te maken met teruglopende collageen aanmaak.

Is dit ook goed voor sporters?

Zeker weten. Sporters kunnen hier zeker baat bij hebben. Het bevordert spieropbouw, -herstel en -onderhoud, ideaal voor sporters dus.

Bekijk alle vragen >
none

Onze Principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).
Lees meer over onze 'Schoon' methode

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.
Lees meer over onze 'Vers' methode
Hoogste dosering EPA & DHA
800 mg DHA+400 mg EPA
Direct van de lepel is geweldig
Perfecte smaak en mondgevoel
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Vergeet vissige op boeren/nasmaak
De Nederlandse Arctic Blue Omega-3 producten (vloeibaar of capsule) zijn plantaardig (op basis van algenolie) of gemaakt van de filet-snijresten van wilde zalm, wilde koolvis of wilde kabeljauw. Eén kabeljauw levert, naast de filet voor de supermarkt, maar liefst 1 fles (150 ml) olie of 250 capsules op. Waar voor veel visolie hele scheepsladingen sardientjes en ansjovis worden door de gehaktmolen gaan, wordt voor Arctic Blue visolie dus geen vis extra gevangen.  Je hebt de garantie dat we afblijven van het eten van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis. Én de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Deze werkwijze heeft ons in Nederland als eerste het MSC-keurmerk opgeleverd, waarvan Natuur Organisaties zeggen dat dit de beste garantie is voor duurzame visserij.
phone-handsetrocketcross