Gratis verzending boven €20,-
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel
Gepubliceerd op 6 mei 2020 door Ludo van de Wiel in
Wil jij weten of je een Omega 3 te kort hebt? Wees er snel bij, laatste plekken! >
Wat is het beste viscollageen?

Het beste viscollageen… collageen is een beetje een nieuw woord voor me, maar eigenlijk heb ik al een aantal ervaringen achter de rug! We komen er nu langzaamaan achter dat we niet meer eten zoals onze opa’s en oma’s deden. Ik ben bijna 50 jaar, maar nog steeds kan ik het beeld oproepen van een logeerpartij bij mijn opa en oma op de boerderij, waar ze bij het avondeten samen smakelijk een konijn (lekker klaargemaakt) aan het verorberen waren. Bijna met huid en haar. Dat betekent dus ook allerlei (bindweefsel en kraakbeen) delen die we tegenwoordig in Nederland niet meer op ons bord gewend zijn.

Mijn ouders aten geregeld ‘heldere bouillon’ met een mergpijp, die als een waardevolle delicatesse op toast werd uitgesmeerd. En dan was er ook nog het blik roze zalm of sardientjes, waar best veel kleine (gekookte zachte) graatjes in zaten die gewoon door de zalmsalade werden geprakt. Misschien herkenbaar?

Ja, dat waren nog eens tijden. Maar nu weet ik dus wel waarom mijn oma (9 kinderen!) tot op zeer hoge leeftijd zulke mooie wangetjes had en een kwieke tred en mijn moeder zo’n stralende lach.

Want wat waren ze aan het eten zonder dat ze het wisten? Collageen eiwit. De voorname bouwstof voor onze huid, haar, nagels, bindweefsel, bloedvaten, pezen, gewrichten, kraakbeen en botten.

Waar moeten wij ons collageen vandaag de dag vandaan halen?

De meeste bouwstenen (aminozuren) van collageen zijn essentieel of semi-essentieel. Dat betekent dat we ze niet geheel zelf kunnen maken, maar via onze voeding binnen moeten krijgen. De afgelopen jaren is daar door bedrijven op ingesprongen die al gelatine maakten uit koeienbotten en -huiden. Nu wordt hier ook rundercollageen uit gewonnen en als ‘gras gevoerd’ collageen verkocht.

Maar wat is rundercollageen? Wat betreft de werking is er weinig verschil tussen rundercollageen poeder of collageen gemaakt van vis. Beiden bestaan ze uit collageen peptiden. Viscollageen heeft vergeleken met rundercollageen een iets andere samenstelling aminozuren. De structuur van viscollageen is vergelijkbaar met die van de menselijke huid.

In onze collageen review naar wat het beste collageen is, is onze ervaring dat er een 2e reden is, waarom we rundercollageen niet het beste collageen vinden. En dat heeft te maken met onze ervaringen in de bio-industrie. Zoals je al weet, past het niet bij Arctic Blue om visolie te verkopen die gemaakt is van kweekvis uit volgepakte vijvers. We willen alleen olie van wilde vis met het MSC-keurmerk. Omdat we niet weten waar en hoe in de bio-industrie een koe opgroeit, is dit een no go voor ons. De bio-industrie (zeker in Amerika) is een wereld waar we (netjes gezegd) geen ervaring mee willen krijgen. Daarnaast is ‘gras gevoerd’ een uitspraak (geen keurmerk) die niet gecontroleerd kan worden… Het staat dus nogal een stukje af van wat wij belangrijk vinden.

Wat vinden we nu het beste viscollageen? Onze ervaringen!

Onze viscollageen ervaringen zijn divers. Toen we erachter kwamen dat het meeste viscollageen gemaakt wordt van de huid van de tilapiavis, die hoofdzakelijk gekweekt wordt in Vietnam, was de viscollageen review wel klaar ... Was dit werkelijk het beste viscollageen?

Door het eerste viscollageen ter wereld te introduceren met een MSC-keurmerk, kunnen wij garanderen dat deze 100% gemaakt is van wilde arctische kabeljauw uit Noorwegen (dus geen Aziatische kweekvis als tilapia of panga(sius)). En we kunnen garanderen dat bij deze visvangst afgebleven wordt van de voedselketen van de walvis, dolfijn en zeeleeuw en dat er geen nadelig effect is op oceaan, milieu of visstand. Kortom, op de vraag wat het beste viscollageen is, hebben we nu wél een antwoord!

Nieuw

Vegetarische Omega-3 Algenolie DHA én EPA

Feest!!!! Sinds kort is het ons eindelijk gelukt...
Een plantaardige algenolie ontwikkelen met DHA én EPA, dit zijn de belangrijkste omega-3 vetzuren voor ons lichaam. Drie voordelen:
100% vrij van mogelijke giftige (kwik) verontreiniging uit vis
45 doseringen: 420 mg DHA en 140 mg EPA per dagdosering (2 caps)
Geen vissige nasmaak of (op)boeren, geschikt voor kinderen
Bekijk dit productOf Bekijk Onze Veelgestelde Vragen Pagina >
arctic-blue-vegetarische-algenolie-omega-3-dha-en-epa-voorkant
© Copyright 2008 - 2020 - Arctic Blue Omega B.V - All Rights Reserved
© Copyright 2008 - 2020 - Arctic Blue Omega B.V. - All Rights Reserved
cartcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram