Toont alle 6 resultaten

 16,90 90,25 of abonneren en opslaan 10%
 49,90 266,47 of abonneren en opslaan 10%
 29,90 212,89 of abonneren en opslaan 10%
 19,90 212,53 of abonneren en opslaan 10%
 29,90 319,30 of abonneren en opslaan 10%

Algenolie is olie gemaakt van algen en wordt daardoor ook wel vaker plantaardige (vegan) visolie genoemd. Dat zit zo: Visolie wordt gemaakt van vette vis. Die vis wordt vet door het eten van algen. Algen zijn dus voor vissen de bron van Omega-3 vetzuren.

Pure algenolie

Arctic Blue algenolie staat bekend als een pure algenolie, omdat de olie niet wordt verdund of gemengd met een andere olie zoals olijfolie of visolie. Het bewijs hiervoor is het Vegan keurmerk dat op elke Arctic Blue pure algenolie verpakking gevonden kan worden. Dit keurmerk controleert of de ingrediënten plantaardig zijn.

Een alg is het enige (mini)-plantje dat die specifieke Omega-3 visvetzuren (EPA en DHA) kan maken. Omdat wij die algen niet uit de zee kunnen halen, worden ze gekweekt op het land.

Vervolgens wordt de olie uit de algen geoogst en kun je er een algenolie supplement van maken. Het is eigenlijk vegan visolie, omdat een goede algenolie de werking heeft van visolie. Arctic Blue algenolie is dus zeer geschikt voor vegans.

Wat is algenolie?

Algen zijn ééncellige (mini)-plantjes die voorkomen in rivieren en oceanen. In de natuur bestaan vele soorten algen. Er is echter 1 soort die in staat is om de juiste Omega-3 vetzuren in grote hoeveelheden te maken.

Vanuit deze alg winnen wij onze algenolie. Deze alg luistert naar de naam Schizochytrium. Net zoals yoghurt-bacteriën en bier-gisten hun werk doen in afgesloten hygiënische ketels, worden onder gecontroleerde omstandigheden ook algen gekweekt tot een dikke massa. Hieruit wordt dan de algenolie gewonnen.

Algenolie Omega-3

De benaming Omega-3 algenolie refereert dus aan de Omega-3 vetzuren waaruit algenolie voor een groot gedeelte uit bestaat. Nu een plantaardige leefstijl sterk in opmars is, zal de naam Omega-3 algenolie straks niet meer weg te denken zijn. Je zult dan ook producten gaan zie waaraan Omega-3 algenolie is toegevoegd.

Algenolie DHA EPA

Toen de eerste algen op land gekweekt werden bevatten deze alleen algenolie DHA. De algen zijn nu zodanig ‘getraind’, dat ze ook algenolie EPA of algenolie EPA DHA kunnen maken. Vroeger waren deze bijzondere onverzadigde vetzuren alleen afkomstig uit vis. Die tijd is voorbij. Vegan Algenolie DHA EPA is een volwaardig alternatief geworden.

Algenolie gezond

Algenolie is gezond en veel mensen kunnen baat hebben bij de voordelen van algenolie. De Omega-3 algenolie vetzuren EPA en DHA kunnen bijdragen aan de algemene gezondheid.

Al bij een dagelijkse inname van 250 mg van beide vetzuren is Omega-3 algenolie goed voor het hart.

Is algenolie ook goed voor je bloeddruk? Het antwoord is positief. Bij dagelijks 3 gram EPA en DHA uit algenolie, is de werking wetenschappelijk bewezen dat algenolie helpt bij het in stand houden van een normale bloeddruk. Ook dragen beide vetzuren (2 gram dagelijks) bij aan een normaal vetgehalte in het bloed.

Niet onbelangrijk wanneer je weet dat een verhoogd triglyceridengehalte een oorzaak kan zijn voor aderverkalking. Hierbij moet gezegd worden dat de bovengrens “te veel algenolie” ook bestaat, die ligt bij 5 gram inname van beide stoffen.

Daarnaast is algenolie ook goed voor het gezichtsvermogen en de hersenfunctie bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA. Op dit moment onderzoeken universiteiten de vele andere voordelen van algenolie producten. In verband met de Europese wetgeving mogen we dit nog niet publiceren op een website.

Een goede algenolie heeft geen nadelen, alleen maar voordelen. Dat is het bijzondere van dit natuurproduct.

Algenolie kopen

Wanneer je algenolie wilt kopen of bestellen, kun je letten op de volgende zaken.
Allereerst kun je zien of de verpakking het Vegan keurmerk heeft.

Je weet dan 100% zeker dat de algenolie die je gaat kopen ook algenolie is. Ten tweede kun je kijken naar de hoeveelheid EPA en DHA per dosering. Ten derde, vinden wij dat een goede algenolie nooit een oprisping of nasmaak mag geven.

Dit zegt iets over de kwaliteit en de versheid van de algenolie. Bij Arctic Blue garanderen we dit met onze zogenaamde 100%-geen-opboer-garantie. De versheid van een algenolie wordt door ons ook altijd nog in het laboratorium gemeten.

Biologische algenolie

Wanneer een gewas of dier zonder bestrijdingsmiddelen groeit, kan deze biologisch worden genoemd, mits gecertificeerd. Biologische algenolie wordt al wel gemaakt, maar bestaat volgens de wet nu nog niet.

Het is een kwestie van tijd voordat algenolie biologisch genoemd kan worden, omdat de wetgeving en certificering nog even op zich laat wachten.