Toont alle 3 resultaten

 16,90 90,25 of abonneren en opslaan 10%
 29,90 212,89 of abonneren en opslaan 10%

Algenolie capsules worden steeds populairder. Dat is ook niet vreemd, want algenolie zit bomvol omega 3! Veel mensen denken dat omega 3 in algen onnatuurlijk is, maar het omgekeerde is eigenlijk waar.

Omega 3 bevindt zich van nature juist in algen. De omega 3 die je in visolie vindt, is juist via het eten van algen in de vissen terechtgekomen. Voor onze algen capsules halen we de omega 3 juist direct uit de bron.

Het maken van onze algenolie capsules heeft geen nadelige effecten op oceanen, het milieu en de lokale bevolking. De toekomst is plantaardig!

De algen in onze capsules

Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in water en in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf omega 3-vetzuren (DHA en EPA) kunnen maken.

Zonder milieu invloeden van buitenaf, zoals verontreinigingen uit de oceaan. Zo’n fermentatieproces lijkt op hoe yoghurt (m.b.v. bacteriën) en bier (m.b.v. gisten) in een fermentor worden gemaakt.

De olie wordt uit de algenmassa geperst en er wordt natuurlijk antioxidant toegevoegd om de gevoelige omega 3-vetzuren te beschermen.

Met de olie uit de algen maken we allerlei producten, zoals algenolie capsules. Dankzij het gebruik van algen omega 3 voor onze capsules mogen deze het VEGAN-keurmerk dragen.

We garanderen hiermee dat er geen vis gebruikt is voor onze algen capsules. Maar algenolie heeft wel dezelfde kracht!

Zijn algenolie capsules gezond?

Algenolie capsules, tabletten en pillen zijn net zo gezond als visolie capsules. Algenolie capsules hebben een positieve werking op onze gezondheid.

Allereerst ondersteunen ze je hart en zijn ze goed voor je ogen en hersenen. Lukt het je niet om iedere week (vette) vis te eten? Door algenolie capsules of pillen te slikken, profiteer je van deze voordelen en werk je gezondheid.

Daarnaast draagt DHA bij aan een normale hersenfunctie en gezichtsvermogen en (3 gram) EPA en DHA dragen bij aan de instandhouding van een normale bloeddruk.

De omega 3 in algenolie capsules is ook goed voor zwangeren en baby’s. DHA draagt tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding bij aan de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies van het kindje.

Algenolie tabletten, pillen of capsules worden vanwege de werking dan ook aangeraden aan volwassenen of kinderen die te weinig vis eten.

Waar zijn algenolie capsules goed voor?

We hebben je hierboven al uitgelegd waar algenolie capsules goed voor zijn. Algenolie capsules zijn gezond omdat ze je lichaam voorzien van essentiële voedingsstoffen.

Je lichaam maakt omega 3-vetzuren niet zelf aan, maar ze passen wel binnen een gezonde leefstijl. Wanneer je onvoldoende omega 3 via je voeding binnenkrijgt, bieden algenolie capsules uitkomst.

Eet je bijvoorbeeld vanwege een vegan leefstijl geen vis, schaal- en schelpdieren, dan kun je vegan algenolie capsules nemen. Waarvoor we dus geen vis gebruiken!

Algenolie is de enige olie op aarde die dezelfde omega 3-vetzuren bevat als visolie, zonder het te zijn. Heb je nog vragen over algenolie pillen of waar ze goed voor zijn, neem dan gerust contact met ons op!

Wat zit er in algenolie capsules?

Algenolie capsules zijn 100% plantaardig. We gebruiken er de schizochytrium sp. algensoort voor.

Andere ingrediënten zijn onder andere carrageen (zeewierextract), zonnebloemolie, natuurlijk rozemarijn extract en een vitamine E houdende natuurlijke antioxidant die de gevoelige omega 3-vetzuren beschermt.

De capsules van onze algenolie capsules zijn ook plantaardig, omdat de gelatine vervangen is door onder andere zeewier.

De capsule is vrij van kunstmatige aroma’s, conserveringsmiddelen, kleur- en zoetstoffen.

Algenolie capsules slikken

Onze kleine algenolie capsules zijn gemakkelijk te slikken. Ze zijn vrij van oprispingen of visgeur.

Daar geven wij zelfs een 100%-Geen-Op-Boer-Garantie op! Je kunt algenolie capsules het beste innemen net voor of net na een maaltijd, dus liever niet op een nuchtere maag.

Hoeveel algenolie pillen of capsules per dag? Voor onze capsules raden wij één capsule per dag aan. Bij een grotere behoefte is het voor volwassenen veilig om maximaal 6 algenolie capsules per dag te slikken.

Algenolie capsules met vitamine D

vitamine D
Aan onze algenolie wordt met behulp van zeewierextract (carrageen) vitamine D3 toegevoegd.

Vitamine D is ook essentieel voor ons lichaam, voor sterke botten en tanden en voor een goede werking van de spieren en de instandhouding van onze weerstand. Een groot deel van onze vitamine D wordt door onze huid (onder invloed van zonlicht) zelf aangemaakt.

Ongeveer 1/3 deel halen we uit voeding, zoals vette vis, orgaanvlees en eidooiers. Eet je deze producten onvoldoende of zit je veel binnen? Ook dan helpen algenolie capsules.

De vitamine D wordt optimaal opgenomen door de darmen omdat er ook olie aanwezig is.

Algenolie capsules bijwerkingen

Onze algenolie capsules, pillen of tabletten hebben geen bijwerkingen, voor zover bekend.

Alleen slechte visolie heeft bijwerkingen als oprispingen, brandend maagzuur, misselijkheid en diarree.

Verder wordt een te hoge inname van omega 3 (een teveel) afgeraden om bijwerkingen te voorkomen.

Algenolie capsules kopen

Bij Arctic Blue kun je algenolie capsules kopen per zakje of een abonnement nemen.

De houdbaarheid van de algenoliecapsules staat altijd op de productpagina vermeld. Wil je graag algenolie pillen kopen, maar twijfel je welke algenolie capsules de beste zijn? Lees dan onze reviews en ontdek welke algenolie capsules goed zijn.

Of sluit online je abonnement af en krijg vervolgens automatisch je gewenste capsules toegestuurd. Je kunt je abonnement (na het minimale aantal leveringen) altijd gemakkelijk opzeggen per e-mail.