De Keuringsdienst van Waarde heeft een aflevering gewijd aan de visolie capsule. Als je deze hier terugkijkt, zie je dat dit voor veel visolie merken pijnlijk was omdat de belangrijkste bron van visolie in de wereld werd blootgelegd. De Duitse bioloog en kenner van Zuid-Amerika en zijn visolie industrie, Stefan AustermΓΌhle, was hier heel behulpzaam).

De Keuringsdienst van Waarde liet zien dat er 30 ansjovisjes nodig zijn voor het maken van 1 visolie capsule.

De verschillen tussen deze Zuid-Amerikaanse visolie (gemaakt van hele ansjovis en sardientjes of diepzeevis zoals het vaak cryptisch staat omschreven) en de Noorse visolie van Arctic Blue (gemaakt van snijresten van de kabeljauwfilet) hebben we in een infographic gezet.

Conclusie
Van Arctic Blue MSC visolie weet je 100% zeker dat deze gemaakt is zonder overbevissing of nadelige effecten voor milieu, zeevogels, zeezoogdieren en lokale bevolking.

Een Noorse tv-ploeg heeft iets dieper gegraven in de Zuid-Amerikaanse visolie industrie. En zij kwamen met de volgende reportage, waarin ook stukken engelstalig zijn:

De laatste is een reportage van onderzoeksjournalisten van The International Consortium of Investigative Journalists and IDL-Reporteros, van een paar jaar geleden en laat zien hoe visolie in Zuid-Amerika wordt gemaakt.

Onze principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

EΓ©n van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen AziΓ« en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.

Hoogste dosering EPA & DHA

800 mg DHA+400 mg EPA

Direct van de lepel is geweldig

Perfecte smaak en mondgevoel

100%-Geen-Op-Boer-Garantie

Vergeet vissige op boeren/nasmaak