Over Arctic Blue

Écht eten wordt weer gewaardeerd. Dieet-hypes worden doorgeprikt en voeding-experts leggen uit dat de meeste mensen zonder vitaminepillen kunnen. Persoonlijk houd ik van vis en na wat volhouden en verleiden mijn kinderen gelukkig ook. Vis is de eerste keus, visolie de aanvulling. Vette vis bevat namelijk naast belangrijke Omega-3 vetten ook hoogwaardige eiwitten, vitamine A, D en B12 en de mineralen jodium, selenium, zink en ijzer.

Waarom dan toch extra Omega-3 uit visolie of algenolie?

Vriend en vijand zijn het erover eens dat vele mensen gezonder zullen zijn als we voldoende of zelfs extra Omega-3 binnen krijgen. 85% van de Nederlanders eet te weinig vis. De wilde vis die Nederlanders graag eten (gebakken kibbeling, vissticks, schol) is mager (dus niet vet) en ook de supermarkt kweekvis uit Azië (pangasius en tilapia) bevatten helaas amper Omega-3. Zalm is wel vet en lekker, maar omdat deze net als de plofkip snel gekweekt wordt, bevat deze nog maar 1/3 van de Omega-3 van de peperdure wilde zalm. Dan hebben we nog tonijn en paling, vooral de laatste vaak sterk vervuild. Haring, makreel en sardientjes zijn mijn favoriet en absoluut de beste vette vissen.

Arctic Blue MSC visolie is de Omega-3 aanvulling op vis. MSC-gecertificeerd, gemaakt van verse wilde vis en daarom zonder oprispingen. Als u liever een plantaardige bron van Omega-3 heeft: Arctic Blue Vegan algenolie

Op je gezondheid!

Ludo van de Wiel

Oprichter Arctic Blue / ingenieur (MSc) Wageningen universiteit.