Arctic Blue Blog

Wat is de beste visolie / capsules?

De omega-3 vetzuren EPA en DHA zijn belangrijk voor je gezondheid. Toch zijn er heel veel mensen die de aanbevolen hoeveelheid Omega-3 niet halen. Het advies is om één keer per week vis te eten, het liefst vette vis.

Haal jij het om 1x per week vette vis te eten?

Wanneer je dit niet haalt, is het het beste visolie als alternatief te gebruiken. Een lepeltje visolie bevat namelijk net zoveel omega-3 als ruim een halve haring. Naast visolie zijn ook capsules een goed alternatief. Een lepeltje visolie bevat evenveel omega-3 als 3 tot 6 capsules.

Visolie bevat een hoog gehalte aan EPA en DHA. Omega-3 EPA en DHA zijn goed voor de hartfunctie (gunstige effect wordt verkregen bij dagelijkse inname van 250 mg EPA+DHA). DHA is goede voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen (gunstige effect wordt verkregen bij dagelijkse inname van 250 mg DHA).

Ben je zwanger? Omega-3 is dan ook enorm goed voor jou en je baby tijdens de zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft. De inname van DHA door de moeder is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van de fœtus en van zuigelingen die borstvoeding krijgen. Wil je voor jezelf en voor je kind(eren) het beste? Visolie (capsules) helpt je de aanbevolen hoeveelheid omega-3 te halen. Maar welke visolie is goed?

Beste visolie: hoe weet je dit? 

We krijgen regelmatig de vraag welke visolie of capsule als beste getest is. Wij kunnen echter niet voor jou beantwoorden wat de beste visolie is of wat de beste visolie capsules zijn. Waar je wel op kunt letten, is het volgende:

  • Is de visolie 100% natuurlijk, zonder synthetische toevoegingen?
  • Zitten de Omega-3 vetzuren in de natuurlijke triglyceride vorm, zoals ze ook in de vis voorkomen (voor een optimale opname)? 
  • Is de visolie duurzaam met een MSC-keurmerk?
  • Zijn zware metalen, PCB’s en dioxinen, de gifstoffen in vis, verwijderd?
  • Zit de visolie in een glazen fles, zodat de hormoon verstorende stoffen in plastic niet in de visolie terecht kunnen komen?
  • Is de visolie vers en heeft deze een goede smaak? Dat wil zeggen dat hij niet geoxideerd is, een lage oxidatie-waarde heeft en niet zorgt voor het oprispen van vislucht?

De beste omega-3 visolie bevat dus niet alleen voldoende omega-3 vetzuren, maar voldoet ook aan bovenstaande voorwaarden.