Arctic Blue Blog

Wat is de beste visolie / capsules?

De Omega-3 vetzuren EPA en DHA zijn essentieel voor een goede gezondheid. Toch zijn er heel veel mensen die de aanbevolen hoeveelheid Omega-3 niet halen. Het advies is om één keer per week vis te eten, het liefst vette vis. Wanneer je dit niet haalt, is het het beste visolie als alternatief te gebruiken. Een lepeltje visolie bevat namelijk net zoveel Omega-3 als ruim een halve haring. Niet alleen is het het beste om visolie te gebruiken, ook capsules zijn een goed en gezond alternatief. Een lepeltje visolie bevat evenveel Omega-3 als 3 tot 6 capsules.

Visolie bevat een hoog gehalte aan EPA en DHA. Omega-3 EPA en DHA zijn goed voor de hartfunctie (gunstige effect wordt verkregen bij dagelijkse inname van 250 mg EPA+DHA). DHA is goede voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen (gunstige effect wordt verkregen bij dagelijkse inname van 250 mg DHA). Omega-3 is daarnaast goed voor zwangeren en baby’s tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Bij kinderen stimuleert Omega-3 de groei van de hersenen. Wil je voor jezelf of voor je kind(eren) het beste? Visolie (capsules) helpt je de aanbevolen hoeveelheid Omega-3 te halen.

Welke visolie / capsules zijn als beste getest?

We krijgen regelmatig de vraag welke visolie of capsules als beste getest zijn. Wij kunnen echter niet voor jou beantwoorden wat de beste visolie is of wat de beste visolie capsules zijn. Waar je wel op kunt letten, is het volgende:

  • Is de visolie 100% natuurlijk, zonder synthetische toevoegingen?
  • Zitten de Omega-3 vetzuren in de natuurlijke triglyceride vorm, zoals ze ook in de vis voorkomen (voor een optimale opname)? 
  • Is de visolie duurzaam met een MSC-keurmerk?
  • Zijn zware metalen, PCB’s en dioxinen, de gifstoffen in vis, verwijderd?
  • Zit de visolie in een glazen fles, zodat de hormoon verstorende stoffen in plastic niet in de visolie terecht kunnen komen?
  • Is de visolie vers en heeft deze een goede smaak? Dat wil zeggen dat hij niet geoxideerd is, een lage oxidatie-waarde heeft en niet zorgt voor het oprispen van vislucht? 
  • Is er vitamine D aan de olie toegevoegd? 

De beste Omega-3 visolie bevat dus niet alleen voldoende Omega-3 vetzuren, maar voldoet ook aan bovenstaande voorwaarden. Wij bij Arctic Blue willen in ieder geval enkel de beste visolie verkopen, waar we achter staan en waar we met recht trots op zijn. Gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw uit de Barentszzee. Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan!