Arctic Blue Blog

Wat is visolie en wat zijn de voordelen?

Visolie wordt ook wel de opvolger van levertraan genoemd. Waar wat is visolie precies en wat zijn de voordelen?

Visolie is een voedingssupplement met essentiële omega 3-vetzuren. Deze vetzuren kan je lichaam niet zelf aanmaken, maar heeft het wel nodig. Door bijvoorbeeld één keer in de week vette vis te eten, krijg je voldoende omega 3 binnen. Veel mensen lukt dat echter niet. De olie van die vette vissen is dan een mooie aanvulling op je dieet.

EPA en DHA in visolie en capsules

In visolie zit een hoog gehalte aan EPA en DHA (eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur), twee vetzuren uit de omega 3-vetzurengroep. EPA en DHA zijn goed voor de hartfunctie (gunstige effect wordt verkregen bij dagelijkse inname van 250 mg EPA+DHA). DHA is goede voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen (gunstige effect wordt verkregen bij dagelijkse inname van 250 mg DHA).

Omega 3 is ook goed voor zwangeren en baby’s. Het wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Omega 3 is een bouwsteen voor de hersenen van kinderen. Visolie draagt bij aan al deze voordelen voor de gezondheid vanwege het hoge gehalte aan omega 3-vetzuren.

Visolie bestellen

EPA en DHA komen van nature voor in vis, schaal- en schelpdieren en in sommige eieren. Vette vis bevat het meeste EPA en DHA. De aanbevolen 200 milligram visvetzuren per dag halen de meeste mensen echter niet. Dan zijn visolie, algenolie of (visolie) capsules een goed alternatief. Allen met de voordelen van omega 3, omdat ze rijk zijn aan EPA en DHA. Visolie  in de vorm van olie of visolie capsules, met als voordelen dat ze vrij van oprispingen of nasmaak zijn, kun je direct online bestellen bij Arctic Blue.