Arctic Blue Blog

Algenolie huid

Wat doet algenolie voor je huid? Het doet wonderen voor je huid dankzij de omega 3 die erin zit. En het zit er nog bomvol mee ook! Deze vetzuren zorgen voor een zachte en gladde huid. Bovendien worden de membranen van je cellen versterkt, waardoor je huid minder snel veroudert. Ook hebben de vetzuren een bepaalde werking, wat kan helpen om puistjes, eczeem, psoriasis en actieve rosacea tegen te gaan. Algenolie is voor je huid een echte oppepper!

 

Het nut van omega 3 in algenolie voor je huid

Voeding heeft veel invloed op je huid. Als je ongezond eet, zie je dat vaak ook terug aan je huid. Bij acne bijvoorbeeld speelt erfelijkheid een rol, maar ook de producten die je eet. Via ons ‘Westerse’ dieet krijgen we veel omega 6 binnen. Dat zit bijvoorbeeld in koekjes, chips, gefrituurd eten en sauzen. Dat teveel aan omega 6 zorgt ervoor dat je last kunt krijgen van huidontstekingen.

 

Omega 3 is juist het meest gezonde vet en heeft meerdere gezondheidsvoordelen. Idealiter zijn beide perfect met elkaar in balans, maar bij de meeste mensen is dit bij lange na niet het geval. Vaak merk je aan je huid of beide met elkaar in balans zijn. Omdat veel mensen veel te veel omega 6 binnenkrijgen, is het belangrijk om ook voldoende omega 3 binnen te krijgen. De belangrijkste Omega 3 (EPA+DHA) vind je onder andere in vette vis (zalm, haring, makreel, sardientjes, ansjovis).. Lukt het je niet om voldoende van deze voedingsmiddelen binnen te krijgen? Dan is algenolie voor je huid een goed alternatief. Zeker als je een vegan leefstijl hebt en daardoor veel van bovenstaande voedingsmiddelen niet eet.

 

Hoe komt algenolie tot stand?

Algenolie is vergelijkbaar met visolie, maar dan zonder vis. Algen zijn namelijk de enige plantjes die dezelfde omega 3-vetzuren bevatten als verse vis. De belangrijkste ingrediënten van algenolie is  olie van de algensoort Schizochytrium sp. Verder worden er, een natuurlijk rozemarijnextract, antioxidanten en een natuurlijk sinaasappelsmaakje toegevoegd om de Omega-3 te beschermen.

Wat doet algenolie voor je huid? Algenolie huid ervaringen

Ondertussen hebben al veel mensen algenolie voor hun huid getest. Uit de ervaringen blijkt dat het dagelijks innemen van vloeibare algenolie of algenolie capsules de huid al snel minder droog maakt en huidklachten tegengaat. Ook vegans kunnen algenolie voor hun huid waarderen. Het is een zuiver product waar geen vis voor gebruikt is.

Naast de eerder genoemde vloeibare algenolie met smaakje heeft Arctic Blue ook een combinatie met lijnzaadolie zonder toegevoegd smaakje. Deze lijnzaadolie wordt koudgeperst en niet geraffineerd. De gevoelige omega 3-vetzuren beschadigen hierdoor niet. De algenolie kan daardoor lang in de koelkast bewaard worden. Dat de olie er troebel uitziet, is een goed teken! Het betekent dat er rijke voedingsstoffen als tocoferolen, cartenoïden en lignanen aanwezig zijn.

 

Deze combinatie van  algenolie en lijnzaadolie heeft de kruidige smaak van lijnzaad en is vrij van een vissige nasmaak. Dat komt omdat onze algenolie vers in de fles gaat en door natuurlijke antioxidanten van versgeperste lijnzaadolie beschermd wordt. Onze algenolie heeft een lage Totox-waarde of oxidatiewaarde. Dat voorkomt opboeren en is beter voor je lichaam. Het zorgt voor een zachte smaak. Ook deze kun je puur van de lepel nemen of door de yoghurt, een smoothie, ontbijtkwark of een saladedressing roeren.

 

Algenolie goed voor je huid

Algenolie is goed voor je huid omdat het de hoornlaag zacht maakt, het bevordert de doorbloeding van je huid en heeft een anti-aging werking.  Niet vreemd dus dat algenolie vaak voor producten voor de huid gebruikt wordt, voor huidverzorging en tegen cellulitis. Dankzij algenolie blijft je huid gezond, gehydrateerd en soepel. Heb je last van huidproblemen? Dan is de inname van algenolie voor je huid aan te raden.

 

Algenolie op je huid smeren

De juiste dosering heeft een bewezen positief effect op alle cellen in je lichaam. Je kunt algenolie alleen niet op je huid smeren. Oliën met een hoog percentage omega 3 reageren namelijk met de zuurstof uit de lucht. Door algenolie in te nemen verzorgt je huid van binnen en van buiten. Je huid ziet er jonger en gezonder uit door neutrale, natuurlijke algenolie op je huid te smeren.

 

Algenolie voor je huid kopen

Je kunt bij Arctic Blue vloeibare algenolie kopen per fles, als capsules of in een abonnementsvorm. Sluit online je abonnement af en krijg vervolgens automatisch je gewenste algenolie toegestuurd. Je kunt je abonnement (na het minimale aantal leveringen) altijd gemakkelijk opzeggen per e-mail. Bekijk online welke algenolie, vloeibaar of capsules, je kunt kopen bij Arctic Blue.