Arctic Blue Blog

Wat doet omega 3 (visolie) voor je huid?

De omega 3 die je ruimschoots in visolie vindt, wordt voor je huid als een wondermiddel gezien. De visvetzuren zorgen er niet alleen voor dat je huid zacht en glad blijft, maar ook dat de membranen van de cellen versterkt worden. Hierdoor wordt het proces van huidveroudering tegengegaan. Daarnaast helpt de omega 3 in onder andere visolie je huid om onzuiverheden tegen te gaan. Dat wil zeggen dat eczeem, psoriasis, actieve rosacea en puistjes tegengewerkt worden. Wil jij profiteren van de voordelen van omega 3? Visolie helpt je huid een handje!

 

Visolie met omega 3 goed voor je huid

We weten allemaal dat ons eetpatroon veel invloed heeft op hoe onze huid eruitziet. Eet je vaker ongezond? Dan zul je sneller last hebben van een onrustige huid. Natuurlijk spelen erfelijke factoren hier ook een rol in, maar onderschat zeker de invloed van je voeding niet. Vandaag de dag vinden we in de supermarkt namelijk veel producten die (te) veel omega 6 bevatten. En bij een teveel aan omega 6 kun je eerder te maken krijgen met huidontstekingen. 

 

Wat extra vervelend is, is dat je het teveel aan omega 6 vaak vindt in de producten die nu net zo lekker zijn, zoals chips, koekjes, gefrituurd eten en sausjes. Visolie zit juist bomvol omega 3, en omega 3 is dan weer wel goed voor je huid. Dit ‘gezonde’ vet pept je huid op en helpt onzuiverheden tegen te gaan. Omega 3 helpt bijvoorbeeld tegen acne en een omega 3 tekort zal acne juist bevorderen. In de ideale situatie zijn omega 3 en omega 6 helemaal met elkaar in balans! Helaas is dit bij veel mensen niet het geval.

 

Heb je een onrustige huid? Dan zou het dus heel goed kunnen dat het het omega 3 tekort is dat voor acne of andere onzuiverheden zorgt. Daarom is het verstandig om de hoeveelheid omega 3 in je lijf op peil te houden.

 

Visolie slikken tegen acne

Hoe voorkom je een omega 3 tekort, en daarmee acne of andere huidproblemen? Omdat omega 3 goed voor je huid is, is het slim om extra producten te eten die (veel) omega 3 bevatten, zoals visolie. Voor je huid is de omega 3 in visolie een goed alternatief voor vette vis. Omega 3 vind je namelijk vooral in vette vis, zoals zalm, makreel, haring, tonijn, ansjovis en sardientjes. Maar de meeste mensen lukt het niet om voldoende vette vis met omega 3 te eten. Visolie bevat eveneens de omega 3 die je huid zo graag binnenkrijgt.

 

Wat doet omega 3 (visolie) voor je huid?

De omega 3 in visolie heeft op verschillende manieren invloed op je huid. Niet voor niets wordt omega 3 in veel huidverzorgingsproducten gebruikt. Zorgt visolie voor een strakke huid? We zetten alle voordelen van omega 3 voor je huid op een rijtje:

 • Maakt de hoornlaag zacht
 • Heeft een anti-aging werking
 • Heeft een ontslakkende werking
 • Bevordert de doorbloeding van je huid
 • Helpt tegen cellulitis
 • Zorgt voor een soepele, gehydrateerde en gezonde huid
 • Omega 3 gaat een droge huid tegen

 

Omega 3 (visolie) op je huid smeren
Dat de juiste dosering omega 3 een bewezen positief effect heeft op de cellen in je lichaam staat vast. Het zorgt voor soepele, flexibele celwanden. Er zijn verschillende omega 3-huidverzorgingsproducten die je op je huid kunt smeren, maar visolie op je huid smeren is niet zo’n goed idee. Dat gaat stinken. Visolie verzorgt je huid juist van binnenuit.

 

Omega 3 (visolie) voor je huid: ervaringen

Veel mensen kiezen voor omega 3-supplementen voor hun huid, zoals visolie capsules, doordat zij hier positieve ervaringen mee hebben. Wat we veel terug horen, is dat het dagelijks innemen van omega 3 (zoals visolie) een droge huid en ontstekingen tegengaat. Slik jij omega 3-supplementen, zoals visolie? En wil je over de ervaringen voor je huid vertellen? We horen het graag!

 

Het fijne aan visolie is dat je deze dankzij de zachte smaak puur van de lepel kunt innemen of door je ontbijtkwark, yoghurt, smoothie of saladedressing kunt roeren. Onze visolie heeft geen vissige nasmaak en zorgt niet voor oprispingen. Dat komt door de lage Totox-waarde of oxidatiewaarde. Wij geven hier zelfs een 100%-Geen-Op-Boer-Garantie op! 

 

Visolie voor je huid kopen

Je kunt bij Arctic Blue vloeibare visolie kopen per fles, als capsules of in een abonnementsvorm. Sluit online je abonnement af en krijg vervolgens automatisch je gewenste visolie toegestuurd. Je kunt je abonnement (na het minimale aantal leveringen) altijd gemakkelijk opzeggen per e-mail. Bekijk het aanbod van Arctic Blue online!

One thought on “Wat doet omega 3 (visolie) voor je huid?

 1. Marie-gabriëlle Clerens schreef:

  U schrijft dat de ideale dagelijkse dosis 10 gr is, van het comlageen poeder. Vervolgens staat er vermeld:”1 pot -150 gr = 30 dagen.
  Maar voortgaande op wat u zelf schrijft is zo n mot dus maar goed voor 15 dagen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *