Geen onderdeel van een categorie

Visvervanger: alternatieven voor vegans

Wanneer je liever geen vis eet, maar wel graag de gezonde vetzuren van vis binnenkrijgt, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een geschikte visvervanger. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere goede visvervangers verkrijgbaar. Ben jij op zoek naar een goede vervanging voor vis? Wij zetten de mogelijkheden graag voor je op een rijtje.

Wat is vegan vis? En waar wordt plantaardige vis van gemaakt?

Een populaire vervanger voor vis is vegan vis. Deze vis is dus helemaal niet van vis gemaakt, maar bestaat enkel uit vegan ingrediรซnten. Vaak zijn dat zeewier en water, waar bijvoorbeeld tapiocazetmeel, soja(bonen) en paddenstoelen aan toegevoegd worden.

Vegan vis probeert als visvervanger de smaak en textuur van vis te vervangen. Vegan vis is in Nederland op steeds meer plekken te koop, maar niet elke vervanger voor vis is plantaardige vis. Sommige visvervangers bevatten bijvoorbeeld wel melk.

Lees daarom goed de ingrediรซntenlijst op het etiket als je specifiek op zoek bent naar plantaardige vis.

Zou je niet weten waar je deze vervanging voor vis bij jou in de buurt kunt kopen? Geen paniek, er zijn tegenwoordig veel goede visvervangers te koop! Kant-en-klare visvervangers zijn er genoeg te verkrijgen in de vorm van visburgers, zeewierburgers, vissticks en visnuggets.

Je vindt deze visvervangers met een krokant korstje meestal in hetzelfde schap als de vleesvervangers in je supermarkt. Ga je op internet zoeken, dan vind je voldoende reviews van bloggers die getest hebben of de betreffende vegan / plantaardige vis aan hun verwachtingen voldeed.

Zelfs in veel restaurants kun je tegenwoordig een gerecht met veganistische vis bestellen. Zij beantwoorden daarmee de opkomende vraag naar een lekkere visvervanger op het menu.

Wil je thuis aan de slag? Zoek dan online eens een recept voor bijvoorbeeld vegan tonijnsalade op. Deze maak je gemakkelijk zelf!

Is veganistische vis goed voor je?

Veganistische vis is goed voor je omdat je zeker weet dat er geen zware metalen in zitten. Maar je mist door het eten van visvervangers wel de goede omega 3-vetzuren die je lichaam nodig heeft.

Omega 3-vetzuren (DHA en EPA) zijn goed voor onder andere je gezichtsvermogen, bloeddruk, je hart en je hersenen.

Wanneer je op zoek gaat naar een lekkere visvervanger, is het dus wel belangrijk dat je daarnaast ook op zoek gaat naar een vervanger voor je essentiรซle omega 3-vetten.ย 

Vis vervangen in je dieet

Wil je vis vervangen in je dieet door een gezonde visvervanger? Onthoud dan dat je je omega 3-inname in de gaten houdt. Kijk bijvoorbeeld eens naar omega 3-supplementen. Een bekende omega 3-vervanger is visolie.

Deze kun je in een vloeibare variant kopen, maar ook als visolie capsules. Er zijn ook algenolie capsules en vloeibare algenolie. Algenolie is vergelijkbaar met visolie, maar dan zonder dat er vis voor nodig is.

Algen zijn namelijk de enige plantjes die dezelfde omega 3-vetzuren bevatten als verse vis. Vissen krijgen hun omega 3 ook via algen binnen. Algenolie is daardoor een perfecte visvervanger voor vegans!

Bij Arctic Blue verkopen we zowel visolie als algenolie. Wat goed is om te weten, is dat voor onze visolie geen vis extra gevangen wordt. Wij maken namelijk slim gebruik van snijresten die anders weggegooid worden, wat ons als eerste in Nederland een MSC-keurmerk heeft opgeleverd.

Algenolie verkopen we ook in combinatie met lijnzaadolie, want lijnzaadolie bevat ook omega 3. Deze combinatie heeft de kruidige smaak van lijnzaad en is vrij van een vissige nasmaak.

Door de zachte smaak en de lage oxidatiewaarde kun je al onze oliรซn en capsules gemakkelijk puur van de lepel innemen of door je yoghurt, ontbijtkwart, saladedressing of een smoothie roeren.

Al onze plantaardige producten dragen bovendien het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen vis(olie) is gebruikt. Een goede vegan vervanging voor vis!