Arctic Blue Blog

Waarom zalmolie voor je hond?

Misschien heb je de tip al eens gekregen om zalmolie aan je hond te geven. In de schappen van diervoedingswinkels zie je vaak zalmolie staan voor honden en katten. Wat is een reden om zalmolie voor de hond te adviseren? Of is het toch beter om je hond visolie te geven? Wij vertellen je er hieronder graag wat meer over!

Waarom (wilde) zalmolie voor honden?

De reden dat (wilde) zalmolie voor honden aanbevolen wordt, is de aanwezigheid van omega 3. Een hond die voornamelijk hondenbrokken eet, krijgt hier weinig van binnen en in verhouding veel omega 6. Wanneer de hoeveelheid omega 3 en omega 6-vetzuren uit balans is, kan je hond allerlei klachten krijgen.Β 

De inname van docosahexaeenzuur (DHA) door de moederhond draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen bij de foetus en bij puppy’s die bij de moeder drinken.Β 

Een aanvulling van omega 3 is voor je hond dan ook zeer welkom. Want dit is ook voor je hond essentieel, hij moet ze via voeding binnenkrijgen. We verwachten alleen dat jouw hond, net als de meeste andere honden, niet zo dol is op vette vis (zalm, haring, makreel, sardientjes, forel). Door supplementen aan zijn voeding toe te voegen, komt hij toch aan de benodigde omega 3. Kies je voor supplementen met een neutrale smaak, dan zal je hond er weinig van merken!

Zalmolie hond ervaring

Wees altijd kritisch als je op zoek gaat naar zalmolie voor je hond. Niet iedere zalmolie voor honden in de markt maakt ook echt waar wat hij belooft. Bovendien wordt veel zalmolie voor honden van kweekzalm gemaakt, in plaats van van wilde zalm. Deze gekweekte plofzalm kan vervuild krachtvoer en antibiotica krijgen, wat niet wenselijk is. Zalmolie van wilde zalm is beter, omdat deze 3 x meer omega 3 bevat dan gekweekte zalm en veel minder omega 6. Daarnaast heeft veel zalmolie voor honden in de winkels een hoge Totox-waarde. Daardoor ruikt hij sterk en zorgt hij voor vervelende oprispingen. Niet iedereen die zalmolie aan zijn hond geeft, zal dan ook een positieve ervaring hebben. Voor je hond wil je daarom, begrijpelijk, de beste zalmolie: zalmolie van wilde zalm!

Voor een goede zalmolie ervaring voor je hond let je daarom goed op wat je koopt. Daarbij is het niet eens zo belangrijk dat de omega 3-olie van zalm gemaakt wordt, als hij maar vers en van wilde vis is, voldoende omega 3 bevat en vrij is van oprispingen. Denk daarom ook eens aan visolie als je zalmolie voor de hond overweegt.

Waarom visolie in plaats van zalmolie voor je hond?

Een slecht of oud omega 3-supplement verliest zijn werking. Dit merk je direct aan de smaak. Bij Arctic Blue zorgen we er altijd voor dat de vis die we gebruiken binnen 24 wordt verwerkt in koud Noord-Noorwegen. Daardoor blijven de gevoelige, onverzadigde omega 3-vetzuren van onze wilde vis in een goede conditie. Onze visolie is vrij van oprispingen of visgeur. Daar geven wij zelfs een 100%-Geen-Op-Boer-Garantie op! Onze visolie van wilde kabeljauw is zo vers en zuiver dat hij niet alleen voor honden geschikt is. Ook jij kunt met een gerust hart met je hond meedoen! Nog een voordeel van visolie ten opzichte van gekweekte zalmolie is dat je er minder van in hoeft te nemen om aan dezelfde hoeveelheid omega 3 te komen. Onze visolie zit bomvol omega 3!

Visolie is voor honden van alle leeftijden en rassen geschikt. Houd de volgende dosering aan als je je hond visolie gaat geven:

  • Hond van 1-5 kg: 1 ml / 1 capsule
  • Hond van 6-10 kg: 2 ml / 2-3 capsules
  • Hond van 11-20 kg: 4 ml / 5-6 capsules
  • Hond van 21-30 kg: 6 ml / 8-9 capsules
  • Hond van 31-40 kg: 8 ml / 11-12 capsules
  • Hond van 41-50 kg: 10 ml / 14-15 capsules

Overleg tijdens dracht en lactatie met je behandelend dierenarts.

Visolie voor je hond kopen

Bekijk het aanbod van Arctic Blue op je gemak online en plaats je bestelling. We bieden ook een abonnement aan, waarbij je automatisch je gewenste producten met omega 3 voor je hond toegestuurd krijgt. Je kunt je abonnement online afsluiten en (na het minimale aantal leveringen) altijd gemakkelijk opzeggen per e-mail.