Gratis verzending boven €20,-
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel
hello world!

Geen producten in je winkelwagen.

menu
Arctic Blue Logo - Ludo van den Wiel

Pure Arctische MSC Visolie - hond en kat

Speciaal voor hond, kat en paard een zeer effectief Omega-3 voedingssupplement

Neutraal van smaak (dus geen ranzige vissmaak door oxidatie)
Draagt bij aan een glanzend gezonde vacht en huid
Visolie ook geschikt voor hond met jeuk en schilfers
Draagt bij aan gezonde en soepele gewrichten en spieren bij hond of kat
Vanaf

Vanaf 29,90

Wissen
> Gratis verzending in Nederland & België boven €20,-

Ook goedkoper verkrijgbaar in abonnement →

We zijn bereikbaar op 030-2447097
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Voor 23:45 uur besteld, morgen in huis
Informatie over onze Pure Arctische MSC Visolie - hond en kat

Pure Arctische MSC Visolie is voor hond, kat en paard een zeer effectief Omega-3 voedingssupplement. Het heeft een hoge dosering EPA en DHA en is gemaakt van verse Arctische wilde vis. Vloeibare visolie in fles met doseerspuit. We bieden hiermee een alternatieve dosering aan, die beter is (want nauwelijks geoxideerd) dan de gangbare goedkope zalmolie (gemaakt van gekweekte zalm), die nu aan hond, kat of paard gegeven wordt. Daarnaast bevat de goedkope zalmolie ongeveer evenveel Omega-3 als Omega-6 wat de werking frustreert. Arctic Blue dier olie bevat veel meer Omega-3 dan Omega-6.

Waarom is het geven van een omega-3 supplement nuttig?


Sommige honden en katten die weinig vers eten krijgen, eten vaak brokken die veel plantaardige olie bevatten. Vanwege de kosten wordt vaak goedkope olie gebruikt die veel Omega-6 vetzuren bevatten en weinig Omega-3. Hierdoor kan een hond of kat klachten krijgen, omdat een verkeerde verhouding ontstekingsbevorderend werkt.

Een goed Omega-3 supplement kan deze disbalans corrigeren en dus de klachten laten verdwijnen of verminderen. Een slecht Omega-3 supplement verliest zijn ontstekingsremmende remming wanneer de olie te oud. Een ranzige visolie is ronduit ongezond voor mens en dier. De eerste tekenen van een geoxideerde visolie is een afwijkende vissmaak.

Het gebruik van verse olie (ook voor dieren) is één van de principes van Arctic Blue. Doordat de vis binnen 24 uur wordt verwerkt in koud Noord-Noorwegen, blijven de gevoelige onverzadigde Omega-3 vetzuren in een goede conditie. Als enige zijn we dan ook transparant over (en trots op) de oxidatie-waarde van de olie. Dit is de belangrijkste reden waarom we geen visolie van hele sardines en ansjovis uit warme landen als China of Zuid-Amerika gebruiken. Een andere reden is dat we geen hele gemalen visjes gebruiken die eigenlijk voor andere dieren of de mens gebruikt kunnen worden. We gebruiken liever de filet-snijresten en lever van de kabeljauw. Deze werkwijze heeft ons ook het MSC-keurmerk opgeleverd.


Wat zijn de ingrediënten?

Samenstelling per 1 ml: kabeljauwleverolie 1000 mg, EPA (eicosapentaeenzuur) 85 mg, DHA (docosahexaeenzuur) 115 mg, antioxidant (tocoferolrijk extract (vitamine E houdend)).

Het vitamine E houdende natuurlijke antioxidant beschermt de gevoelige Omega-3 vetzuren.


Wat is de gebruiksaanwijzing en dosering?

Omega-3 essentiële vetzuren in de vorm van vloeibare visolie voor hond, kat (en paard) voor oraal gebruik. Aanvullend diervoeder ter bevordering van een evenwichtig dieet bij honden en katten. Dit product dient niet gebruikt te worden als vervanging voor gevarieerde voeding. Omega-3 olie is voor honden en katten van alle leeftijden en rassen geschikt.

Rechtstreeks in de bek (na het eten) of door het voer. Hoeveel visolie per dag mag een hond of kat? De aanbevolen dagelijkse dosering bedraagt:

Lichaamsgewicht   Dosering
1 - 5 kg                                 1ml
6 - 10 kg                              2ml
11 - 20 kg                             4ml
21 - 30 kg                             6ml
31 - 40 kg                             8ml
41 - 50 kg                            10ml

Voorgeschreven dosering niet overschrijden tenzij dierenarts/therapeut anders voorschrijft. Tijdens dracht en lactatie in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bevat dit product allergenen?

Ja, dit product bevat VIS.

Hoe bewaar je dit supplement het beste?

Houdbaarheid ongeopende fles: 2½ jaar. Na opening bewaren in de koelkast; blijft minimaal 6 maanden houdbaar. Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Mag ik als baasje ook van deze visolie nemen?

Absoluut. De versheid, zuiverheid en kwaliteit is dusdanig dat deze zeker ook geschikt is voor kinderen en volwassenen.

Mag bij flinke klachten ook een hogere dosering gebruikt worden?

Dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Niet op nuchtere maag, altijd tijdens of na het eten. Verlaag bij verbetering na verloop van tijd de dosering tot het geadviseerde niveau. Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven. Bij geen verbetering contact opnemen met dierenarts/therapeut.

Hebben jullie ook visolie capsules voor hond en kat?

Ja, de visolie capsules vind je hier.

Ook voor veganistisch gevoede dieren.

Echter zitten beide nog niet in de juiste dierverpakking.

Waarom kun je bij jullie enkel visolie voor hond, kat of paard kopen en geen zalmolie?

Zalmolie wordt gemaakt van gekweekte zalm. Hier zijn we geen fan van om twee redenen. Ten eerste kan de zalm restanten bevatten van verontreinigingen afkomstig van het voer of van toegediende medicijnen. Ten tweede is het Omega-3 gehalte van de gekweekte (plof)zalm in de loop van de jaren nogal achteruit gegaan. Hierdoor is het Omega-3 gehalte in zalmolie laag.

Waarom smaakt de visolie niet naar vis? Houdbaarheidsdatum?

De olie wordt binnen 24 uur gewonnen uit verse Arctische wilde vis in het koude Noord-Noorwegen. Hierdoor heeft de olie geen kans om onder invloed van zuurstof een vissmaak te ontwikkelen en dus blijft de kwaliteit behouden. 01-07-2024.

Hebben jullie ook visolie met een smaakje?

Ons belangrijkste product heeft geen toegevoegde smaak. Onze wilde Arctische zalmolie heeft een lichte anijssmaak door de toevoeging van een heel klein beetje natuurlijke anijsolie. Door de afwezigheid van vitamine D is deze olie ook geschikt voor dieren.

Wat betekent het MSC keurmerk op de verpakking?

Waarom zit de olie in glazen flessen?

Hiervoor bestaan twee belangrijke redenen. 1) Hiermee garanderen we dat er geen hormoon-verstorende stoffen kunnen migreren vanuit plastic naar de olie. 2) Daarnaast heeft licht een negatief effect op de gevoelige Omega-3 vetzuren. De donkere kleur van het glas zorgt dat dit voorkomen wordt (in tegenstelling tot sommige doorzichtige of witte plastics).

Wat betekent tocoferolrijk extract?

Dit is het enige andere ingrediënt in de visolie. Het is een natuurlijk vitamine E-houdend plantaardig extract dat de Omega-3 vetzuren beschermt tegen oxidatie.

Is dit product ook voor mijn paard te gebruiken?

Ja zeker, je kunt dan de dosering verhogen.

Bekijk alle vragen >
none

Onze Principes

1. Schone visolie

Onze visolie wordt gemaakt (van de filet-snijresten) van verse Arctische wilde kabeljauw die zwemt in de Barentszzee, dit ligt tussen Nova Zembla, Spitsbergen en Noord-Noorwegen.

Eén van de schoonste wateren ter wereld, ver weg van de plastic soep in de Grote Oceaan tussen Azië en Zuid-Amerika.

Al onze vis producten zijn afkomstig van duurzame visserij en dragen het Marine Stewardship Council-keurmerk (MSC).
Lees meer over onze 'Schoon' methode

2. Verse algenolie

Onze plantaardige Omega-3 producten zijn gemaakt van algen. Algen zijn mini-plantjes die ook op het land in afgesloten en gecontroleerde omstandigheden zelf Omega-3 vetzuren kunnen maken.

Met de olie uit de algen maken we nu al verschillende producten. Omdat algen de toekomst zijn, zullen er dat steeds meer worden.

Al onze plantaardige producten dragen het VEGAN-keurmerk. Hiermee garanderen we 100% dat er geen visolie is gebruikt.
Lees meer over onze 'Vers' methode
Hoogste dosering EPA & DHA
800 mg DHA+400 mg EPA
Direct van de lepel is geweldig
Perfecte smaak en mondgevoel
100%-Geen-Op-Boer-Garantie
Vergeet vissige op boeren/nasmaak
De Nederlandse Arctic Blue Omega-3 producten (vloeibaar of capsule) zijn plantaardig (op basis van algenolie) of gemaakt van de filet-snijresten van wilde zalm, wilde koolvis of wilde kabeljauw. Eén kabeljauw levert, naast de filet voor de supermarkt, maar liefst 1 fles (150 ml) olie of 250 capsules op. Waar voor veel visolie hele scheepsladingen sardientjes en ansjovis worden door de gehaktmolen gaan, wordt voor Arctic Blue visolie dus geen vis extra gevangen.  Je hebt de garantie dat we afblijven van het eten van de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis. Én de garantie dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking. Deze werkwijze heeft ons in Nederland als eerste het MSC-keurmerk opgeleverd, waarvan Natuur Organisaties zeggen dat dit de beste garantie is voor duurzame visserij.
phone-handsetrocketcross